REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Renate Weber îl critică pe Puiu Haşotti

Renate Weber îl critică pe Puiu Haşotti

Replica API 17 aprilie 2013 | 00:00 186

Europarlamentara PNL critică declaraţia şefului senatorilor liberali, Puiu Haşotti, potrivit căruia homosexualii sunt nişte oameni bolnavi.

"Am vazut initiativa lui Remus Cernea privind parteneriatul civil, pentru heterosexuali si homosexuali deopotriva, precum si reactiile de acasa. Pacat ca, din diverse motive, initiativa lui a fost prezentata si perceputa ca o chestie de imagine personala sau chiar mai rau. In realitate, parteneriatul civil exista in multe tari europene, nediscriminatoriu pentru heterosexuali si homosexuali, iar legislatia europeana privind libertatea de miscare se refera inclusiv la recunoasterea consecintelor juridice pentru persoanele de acelasi sex, aflate in parteneriate civile. Imi este foarte greu sa inteleg cum in Romania, la mai bine de zece ani dupa ce am adoptat o legislatie nediscriminatorie atotcuprinzatoare, mai exista politicieni care reactioneaza atat de violent impotriva persoanelor care au o alta orientare sexuala. Mai ales, ma supara profund reactia colegului meu, Puiu Hasotti, care pare sa nu inteleaga complexitatea acestei lumi si recurge la formule facile si degradante cu referire la comunitatea homosexualilor. Nu, Puiu, homosexualii nu sunt bolnavi, sunt persoane care au o alta orientare sexuala, care iubesc la fel ca heterosexualii, care urasc in egala masura cu heterosexualii, sufera sau sunt fericiti la fel ca heterosexualii. Si au dreptul de a trai, de a locui cu persoana pe care o aleg, precum si dreptul ca aceasta legatura sa le fie protejata de un stat", scrie Renate Weber pe Facebook.

sursa: realiatatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272