REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
14.2° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Renovarea Palatului Administrativ, estimată la milioane de euro

Renovarea Palatului Administrativ, estimată la milioane de euro

Replica API 17 octombrie 2013 | 00:00 123

Bola: "Nu s-a intervenit aproape deloc în ultimii ani"

Bola: "Nu s-a intervenit aproape deloc în ultimii ani"

Guvernul României a adoptat în şedinţa din data de 2 octombrie a.c. hotărârea privind trecerea imobilului Palatul Administrativ, proprietate publică a statului, situat în municipiul Constanţa, din administrarea Instituţiei Prefectului în administrarea Consiliului Judeţean.

Astfel, clădirea va fi în subordinea CJC numai pe durata lucrărilor de reabilitare, aspect confirmat şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, în data de 3 octombrie: "Este o decizie care trece toate palatele administrative din ţară în subordinea temporară a consiliilor judeţene. A fost dorinţa noastră, pentru perioada de renovare, pentru că prefecturile nu au bani". Prefectul Eugen Bola este la curent cu viitoarea situaţie a clădirii, însă nu ştie când va fi pusă în aplicare hotărârea Executivului. El a declarat, pentru "Replica": "Am primit notificarea hotărârii de Guvern şi decizia a primit şi avizul Ministerului de Interne. Vorbim, aici, de o investiţie de ordinul a milioane de euro, la cât este clădirea de mare. Se mai adaugă şi faptul că nu s-a intervenit aproape deloc în ultimii ani şi este necesară punerea la punct a instalaţiei sanitare, electrice. Practic, totul trebuie reluat. Eu nu sunt constructor, dar bănuiesc că renovările ar putea să dureze mult. Există două fisuri, una chiar în zona balconului, în interior, unde aşteaptă de obicei presa, la sala Remus Opreanu. Ambele fisuri sunt de sus până jos. Mă rog, mai contribuie şi vechimea şi mişcările seismice, chiar şi cele de joasă amploare, de 3 sau 4 grade afectează. Prin urmare, se simte nevoia absolut necesară de intervenţie a constructorului. Se va face o inventariere înainte de predarea clădirii către noul administrator", a precizat Bola. Inventarierea şi evaluarea sunt confirmate şi de către Gabriel Diceanu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa. Diceanu susţine că este devreme pentru estimări exacte în privinţa Palatului Administrativ. "Se fac evaluări, expertize sau alte formalităţi. Suntem la momentul de documentariere în momentul de faţă şi vom anunţa în curând şi licitaţia în privinţa firmei care se va ocupa de renovare", a spus purtătorul de cuvânt al CJC.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212