REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Reparații CAPITALE în PORTUL CONSTANȚA!

Reparații CAPITALE în PORTUL CONSTANȚA!

Replica API 31 martie 2021 | 14:02 1784

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime a primit undă verde din partea Primăriei Constanța pentru efectuarea mai multor lucrări de modernizare. Astfel, doar în cursul zilei de marți, 30 martie a.c., aceștia au obținut 3 autorizații de construcții și o autorizație de desființare. Vor fi efectuate lucrări de reparații capitale la pasajele la nivel cu liniile CF, vor fi montate și camere de supraveghere în punctele vamale nord și sud, de asemenea se va desființa și parțial clădirea de bursă nouă, în suprafață de 70 de metri pătrați.

Reparații capitale la pasajele de trecere la nivel cu liniile CF

Reparații capitale vor fi edificate și la kilometrul 1+405. Mai exact, trecerea la nivel prezintă defecte tehnice majore mai exact, traverse fisurate, dale de beton deteriorate în proporție 80%, dislocate, cu armătura la vedere, ce nu pot fi remediate în cadrul lucrărilor de întreținere. Conform normativelor CFR, pentru defectele constatate se impune realizarea unei reparații capitale la acest pasaj, respectiv înlocuirea tuturor traverselor din beton defecte cu traverse noi, înlocuirea dalelor din pasaj defecte cu dale din beton armat noi, înlocuirea materialului mărunt de prindere, dibluirea traverselor din beton existente. La momentul emiterii certificatului de urbanism, reprezentanții CN APM au declarat că valoarea estimată a investiției se ridică la 91.000 de lei fără TVA, fiind incluse proiectarea, expertiza tehnică și execuția lucrărilor” transmit aceștia.

De asemenea, a fost emisă și o autorizație de construcție și pentru reparații capitale la nivel cu liniile C.F. Racord 3D și 4D. Lucrările urmează să fie edificate în incinta portului, în mijlocului molului și în danele 115-118.

Citește și: Reparații CAPITALE la PASAJELE de trecere la nivel cu LINIILE CF, în DIGUL DE NORD

Punctele vamale nord și sud din Portul Constanţa, dotate cu camere video

La începutul anului, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime demarase procedurile în vederea montării și instalării unor sisteme de supraveghere video pentru punctele vamale nord și sud din Portul Constanța. Iată că, la mai bine de de aproximativ două luni de zile, a fost obținută și autorizația de construcție. Lucrările vor fi edificate în incinta Portului Constanța, zona porturilor P7, P10, P10BIS și P9. Mai exact, este vorba despre execuția unor lucrări de instalare a unui sistem de supraveghere video pentru punctele vamale nord și sud și integrare în sistemul de securitate perimetrală a portului.

Vă reamintim că, întreaga investiție ar ajunge la costul de 331.655 lei, fără TVA. De asemenea, investiția vine în completarea sistemului de supraveghere existent, cu scopul de a-l îmbunătăți. Sistemul are în vedere oferirea imaginilor clare, de rezoluție ridicată, în timp real și înregistrări ale fiecărui autovehicul care trebuie să se supună verificărilor vamale.

Prin această nouă modalitate de supraveghere se vor diminua considerabil timpii de așteptare ai autocamioanelor prin punctele de acces ale portului Constanța, evitându-se astfel crearea de ambuteiaje, fapt ce va îmbunătăți performanța operațională a portului pe sistemul logistic.

Citește și: Punctele vamale NORD și SUD din Portul Constanţa, DOTATE cu camere video

Se demolează o anexă din Cădirea Bursă Nouă

Pe lângă cele trei autorizații de construcție, a fost emisă și o autorizație de desființare pentru o anexă cu suprafața de 70,86 metri pătrați. Această anexă face parte din Clădire Bursă Nouă.

Clădirea Bursă Nouă a fost dată în folosință în anul 1940 și în funcție de necesități, asupra acesteia au fost realizate de-a lungul timpului modificări structurale, fără a se realiza și lucrările de consolidare necesară.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asa zise lucrari, praf in ochi... spuneti ziaristilor, ce personal tesa supra estimat, cate 5 fufe pe un post sunt in birourile garii maritime... spune ti de ce nu angajati personal pe navele tehnice, spuneti de ce tace capitania si nu verifica faptul ca nu exista personal de siguranta pe nave!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272