REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.9° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

REPLICA a avut DREPTATE! OPC a găsit la OMV Pescărie marfă NECONFORMĂ scoasă la VÂNZARE

REPLICA a avut DREPTATE! OPC a găsit la OMV Pescărie marfă NECONFORMĂ scoasă la VÂNZARE

Replica API 18 martie 2021 | 00:28 4519

Inspectorii Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța au efectuat un control la OMV Pescărie, după ce un constănțean a cumpărat o brioșă tare ca piatra. În urma controlului, produsele alimentare neconforme găsite la comercializare, la data şi ora controlului, au fost oprite definitiv de la comercializare şi retrase din circuitul uman.

În urma articolului publicat în Cotidianul Replica, „VIDEO REVOLTĂTOR! La OMV PESCĂRIE, îți RUPI dinții în DELICIOASELE BRIOȘE”, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, a efectuat o anchetă și astfel au fost constate următoarele: „Referitor la reclamaţia înregistrată la C.J.P.C. Constanţa sub nr. 520 din 10.03.2021, prin care reclamaţi SC OMV Petrom Marketing SRL, în conformitate cu art. 8, alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor, din OG21/92 republicată, vă comunicăm că petiţia a fost concluzionată ca fiind justificată. Operatorul economic a fost sancţionat conform prevederilor legale a OG21/92 republicată. Produsele alimentare neconforme găsite la comercializare, la data şi ora controlului, au fost oprite definitiv de la comercializare şi retrase din circuitul uman”, a declarat comisarul șef adjunct, Ecaterina Scînteie.

Brioșa pietrificată, vândută de OMV

Vă reamintim că în cursul zilei de miercuri, 10 martie, un constănțean a achiziționat o brioșă cu ciocolată de la benzinăria OMV, de pe bulevardul Mamaia, numărul 302, pe care a făcut greșeala să nu o verifice când a plătit-o. Acesta a constatat ulterior că este tare ca piatra.

Ce spune legea?

În capitolul II „Protecţia vieţii, sănătăţii şi securităţii consumatorilor”, al legii OG21/92 republicată sunt menționate următoarele:

Art. 4. - Se interzice comercializarea de produse sau prestarea de servicii care, utilizate în condiţii normale, pot pune în pericol viaţa, sănătatea sau securitatea consumatorilor; se interzic producerea, importul şi comercializarea produselor falsificate sau contrafăcute;

Art. 5. - Produsele se comercializează numai în cadrul termenului de valabilitate/datei de minimă durabilitate pentru produsele nealimentare sau al datei-limită de consum pentru produsele alimentare/datei durabilităţii minimale stabilite de producător; se interzice modificarea termenului de valabilitate/datei de minimă durabilitate sau a datei-limită de consum/datei durabilităţii minimale înscrise pe produs, pe etichetă, pe ambalaj sau, după caz, în documentele însoţitoare;

Art. 6. - Guvernul, prin organismele sale specializate, stabileşte norme şi reglementări specifice sau le îmbunătăţeşte pe cele existente, când se impune protecţia vieţii, sănătăţii sau securităţii consumatorilor, în următoarele cazuri: a) fabricarea, importul, conservarea, ambalarea, etichetarea, manipularea, transportul, depozitarea, pregătirea pentru vânzare şi vânzarea produselor; b) furnizarea şi utilizarea produselor, precum şi prestarea serviciilor.

Art. 7. - Operatorii economici sunt obligaţi: a) producătorii: să pună pe piaţă numai produse sigure şi, dacă actele normative în vigoare prevăd, acestea să fie testate şi/sau certificate; să pună pe piaţă numai produse care respectă condiţiile prescrise sau declarate; să oprească livrările, respectiv să retragă de pe piaţă şi/sau de la consumatori produsele la care organele abilitate ori specialiştii proprii au constatat neîndeplinirea caracteristicilor prescrise, declarate sau care ar putea afecta viaţa, sănătatea, securitatea ori interesul economic al consumatorilor, dacă această măsură constituie singurul mijloc prin care se pot elimina neconformităţile respective; să asigure, atât pe durata de fabricaţie, cât şi după scoaterea din programul de fabricaţie, pentru perioada cel puţin egală cu durata medie de utilizare, calculată de la data vânzării ultimelor produse, direct sau prin terţi abilitaţi, piesele de schimb aferente şi service-ul necesar produselor de folosinţă îndelungată; să folosească în activitatea de producţie şi depozitare spaţii corespunzătoare.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sunteti niste nenorociti
0
0
Aici unde sunt eu daca vine controlul si gaseste la comerciant produse neconforme cu eticheta sau expirate comerciamtul este cel amendat,dupa care el da furnizorul in judecata si daca are probe atunci furnizorul ii plateste comerciantului dublu fata de cat a fost el amendat,nu ii spune comerciantu controlorului"dute ma la furnizorul meu pt.ca de acolo vine marfa"caci asa este legea,cel care vinde un produs raspunde de calitatea marfi pentru care incaseaza bani.
4
0
ce as manca o briosa de la omv
4
0
Adevarat ca briosele vin din alta parte. Dar cineva trebuie sa verifice marfa inainte de a fi puse in vanzare. Altfel punem in mana clientului chiar si soareci prajiti ca, vezi doamne, altii au livrat soarecii.
9
0
cel care a postat la 7.52, da ai dreptate produse de genu' asta vin congelate, la fel ca si coca congelata, cei de la supermarket nu se apuca la ora 3 noaptea sa framante coca ca sa aibe la prima ora a zilei paine calda de vanzare, la fel si la patiserii, coca este congelata si din aia se face fel si fel de specialitati, mai rar gasesti o brutarie sau o patiserie care sa-si framante coca si sa vanda produse de calitate buna
6
1
ii doare la basca pe aia de la OMV, mai baga 15 bani la litru si gata va da briose gratis!!!
11
0
stati sa vedeti de bunavestire pesti congelati,braconarile cu pesti plini de mercur din it,spania,putreziciuni,cum ies la vinzare.prostanii se vor inghesui la matei,de ula sa ne iei,si la asa zisele cherhanale sa manince la preturi exorbitante toate congelaturile putrezite.pofta buna!poate daca mincati multi ochi de peste va mai si desteptati putin.
18
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468