REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
15.9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Replica de Constanța la Marea Adunare Națională de la Chișinău, Capitala Unirii!

Replica de Constanța la Marea Adunare Națională de la Chișinău, Capitala Unirii!

Replica API 2 iulie 2015 | 09:33 169

Mobilizare!

Mobilizare!

Duminică, 5 iulie a.c., între orele 14:00 – 16:00, mii de oameni sunt așteptați la cel mai important eveniment unionist al anului: Marea Adunare Națională, de la Chișinău. Acțiunea va avea loc în Piața publică a Marii Adunări Naționale din capitala Basarabiei și va avea ca scop impulsionarea factorilor politici de a grăbi unificarea României cu Republica Moldova. Din Constanța, plecarea va avea loc vineri, de la autogara sud, de la 21:30.

„Cursa este directă, cazarea asigurată. Întoarcerea va fi duminică, la 23:00, din autogara centrală (Chișinău – n.r.). Costuri: 60 lei dus, 60 lei întors, total 120 lei”, ne-a spus secretarul filialei din Constanța a platformei Acțiunea 2012, Cristina Danovschi.

Din București, una dintre plecări va avea loc vineri, din strada Academiei, nr. 35-37, iar alte plecări sunt programate, în aceeași zi, din Iași, Cluj, Timișoara, Galați, Vaslui sau Bârlad.

„Oameni buni, e oficial că putem trece Prutul doar cu buletinul. Așadar, scuza că „n-am pașaport” nu mai e valabilă”, susține unul dintre organizatori.

Potrivit Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, „documentul de identitate este suficient pentru a traversa frontiera de stat a Republicii Moldova fără careva impedimente – ca cetățean. Ce ține de mijlocul de transport - conducătorul acestuia necesită să deţină asupra sa certificatul de înmatriculare (înregistrare) a vehiculului, eliberat pe numele acestuia în modul stabilit ori certificatul de înmatriculare (înregistrare) a vehiculului însoţit de un alt document (procură, mandat, comodat, foaia de parcurs ş.a.) ce atestă dreptul la utilizarea lui, precum şi asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto externă Carte Verde, valabilă pentru ţara de tranzit şi destinaţie”.

„După trecerea la grafie latină (Prima Mare Adunare Națională – 27 august 1989), schimbarea denumirii statului în Republica Moldova (a Doua Mare Națională -16 decembrie 1990) și proclamarea Indepenței față de URSS (a Treia Mare Adunare Națională – 27 august 1991) – a venit momentul să convocăm a Patra Mare Adunare Națională: 5 iulie 2015. Vom umple Piața și refacem cele mai importante momente ale istoriei noastre recente. În 2015, ca și atunci, oamenii nu mai pot suporta regimul existent și înțeleg că singura soluție pentru a depăși situația în care ne aflăm este Unirea cu România. Drept dovadă, în ultimele luni în Chișinău au ieșit zeci de mii de persoane și au cerut UNIREA! A fost un început bun însă ceea ce urmează să se întâmple în această vară va fi și mai BUN pentru viitorul nostru. Haideți să mobilizăm toți chișinăuienii și toți locuitorii satelor și orașelor, cu mic, cu mare. Toți elevii, studenții, oamenii de afaceri, agricultorii, intelectualii trebuie să fie prezenți pentru a vota Unirea cu România, așa cum s-a votat limba română, suveranitatea și independența în perioada formării Republicii Moldova și începutului desprinderii ei de Moscova”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului, intitulată „Marea Adunare Națională 2015”, la care și-au anunțat prezența peste 5.000 de persoane.

Replica de Constanța va fi prezentă la cel mai important eveniment unionist al anului și vă va ține la curent cu toate amănuntele din capitala Basarabiei!

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212