REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Lun., 26 Feb. 2024
Anul XX Nr. 6651
6.5° Constanța Luni, 26 Februarie 2024 Anul XX Nr. 6651
 

Replica zilei cu Gheorghe Haleț și Gabriel Custurea! Video

Replica zilei cu Gheorghe Haleț și Gabriel Custurea! Video

Redacția Replica 8 decembrie 2022 | 12:53 1503

Gheorghe Haleț a prezentat emisiunea Replica zilei, joi 8 septembrie, avându-l ca invitat pe omul de cultură Gabriel Custurea. În cadrul emisiunii au fost abordate subiecte de ordin cultural, dar și cele la ordinea zilei, despre aderarea României la spațiul Schengen, dar și despre războiul din Ucraina.

Gabriel Custurea  (stânga) și Gheorghe Haleț (dreapta)

Schengen: „interese meschine”

Întrebat de către Gheorghe Haleț dacă Austria greșește în hotărârea de a nu accepta România în spațiul Schengen, Gabriel Custurea a răspuns că sunt interese meschine la mijloc, Austria dorind să câștige bani de pe urma imigranților. În plus, Custurea susține că România va intra în spațiul Schengen în cele din urmă: „cu Schengen sunt niște chestii politice. Va intra România în Schengen, vor găsi ei o soluție. Europa trebuie să  se țină de cuvânt. În momentul în care a semnat niște tratate trebuie să le respecte ad litteram. Și nu știu dacă observați că Europa mai ajunge la târguieli, inclusiv cu Ungaria lui Orban, acum cu Austria. Probabil că Austria a avut discuții în particular cu Europa. Da, Austria își permite să ne gonească.”

Custurea e convins că războiul din Ucraina nu va ține o veșnicie

Cei doi bărbați au mai discutat și despre un alt subiect de moment, și anume: războiul din Ucraina, despre care Custurea a spus: „O să se termine dar va lăsa sechele mari, ca și în Serbia. Și acolo era croat însurat cu sârboaică”, iar despre ruși a dat asigurări că nu ne vor face niciun rău: „În momentul de față nu ar trebui să ne fie frică de ruși. De-aceea avem niște alianțe în care ne-am băgat. În momentul acesta, noi suntem cel mai bine apărați.”.

Pentru a asculta toate subiectele discutate, puteți urmări interviul integral de mai jos:


 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
1144810263
5/49
1646443325-02-20243 1 9 4 7 5 5
joker
20168392839