REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Reportaj Replica! Dacă mâine ar fi alegerile locale, cu ce partid ar vota constănțenii? Video

Reportaj Replica! Dacă mâine ar fi alegerile locale, cu ce partid ar vota constănțenii? Video

Victor ROTARU, Emilia BABU 28 septembrie 2022 | 00:00 3449

Cu toate că până la alegerile locale ne mai despart aproape doi ani, constănțenii sunt deja deciși ce culoare politică vor alege. Activitățile primarului în exercițiu nu sunt bine văzute de către majoritatea constănțenilor, aceștia declarându-se total nemulțumiți de munca depusă de primar, în cei doi ani de mandat. Însă, dacă mâine ar fi alegeri locale, cu cine ar vota constănțenii, pentru Primăria Constanța: PNL, PSD sau USR?!

Următoarele alegeri locale vor avea loc în 2024, dar constănțenii știu deja cu ce partid vor vota la momentul oportun. Reporterii de la Replica de Constanța au stat de vorbă cu mai mulți cetățeni ai orașului, încercând să afle ce părere au aceștia despre primarul în exercițiu, dar și cu cine ar vota, dacă mâine s-ar organiza alegerile locale la Primăria Constanța.


Cum văd constănțenii evoluția orașului în cei doi ani de mandat ai lui Vergil Chițac?

Majoritatea persoanelor intevievate s-au declarat total nemulțumite de activitatea primarului, dar au existat și constănțeni care apreciază munca acestuia.

E un dezastru. A demolat tot orașul, este ceva de nedescris. Parcurile s-au amenajat, prin Tomis II, sunt curate, și cel de la teatru la fel. El se ocupă decât de borduri, atât. A demolat tot orașul, nu mai ai pe unde să circuli.” a declarat un constănțean.

Deplorabil. Nu este numai opinia mea este a întregii comunități. N-am auzit pe nimeni să fie mulțumit. Nimeni niciodată în țara asta nu plătește 2 bani pentru confortul populației. Nu i-a reclamat pe motocicliști nimeni domnului primar, acești diavoli pe două roți? Ei au niște căști cu antifonare, pe ei nu-i deranjează, pe noi, da. Cei care au copii mici nici nu vă mai spun. Sar noaptea din pat. Ambalează seara, fac liniuțe, pentru ei este o distracție. Să se facă ceva în sensul acesta. Am avut mari speranțe în Vergil Chițac. Am cunoștințe care au zis că e un om bun, pozitiv. L-am ales cu toată inima. El nu face decât să continue ce au făcut cei dinaintea lui. Ce a făcut Mazăre și servantu lui, care a fost după? Nimic deosebit, lucrările nu se vor termina niciodată. Orașul este plin de mașini abandonate, prin toate cartierele. Țin locurile ocupate de parcare...” a declarat un locuitor al municipiului Constanța. 

Cele mai multe dezamăgiri ale constănțenilor sunt legate de principalele artere ale orașului care sunt într-un șantier de luni bune: ”Nu-mi place. Nu avem trotuare. Strada a făcut-o dar trotuar nu avem. Îl rugăm din suflet pe domnul primar, noi pensionarii, să ne facă trotuarele, că suntem bătrâni, și să aibă mai multă grijă de noi, bătrânii, care am muncit. Să țină cont de cei care au muncit.” a declarat un al locuitor.

Printre locuitorii orașului, se află și persoane mulțumite de activitatea primarului: ”E bine. A început să fie curat prin oraș, se lucreză mereu. Are intenții bune, nu poate mulțumii pe toată lumea. El știe cel mai bine ce are de făcut împreună cu echipa lui.”

Printre persoanele intervievate a fost și un turist, care s-a declarat mulțumit de aspectul orașului, acesta declarând: ”Arată frumos orașul. Mie îmi place, este un oraș frumos Constanța.”

Cu ce partid ați vota dacă mânie s-ar organiza alegerile locale? 

Marea majoritate a constănțenilor intervievați, au răspuns, clar, că la următoarele alegeri vor vota cu PSD, apreciind mai mult activitatea foștilor primari, decât a lui Vergil Chițac.

Mă duc la vot, mereu am fost, dar nu se poate. Toți promit, mint, dintre toate aș alege PSD, da tot nu face nimic, ne duce cu vorba.”, a declarat un locuitor al municipului.

USR nu vreau să îl iau în considerare. Au mințit de la început. AUR este speranța noastră. Eu vorbesc fără să greșesc și în numele prietenilor mei, AUR este gândul nostru de viitor, în ei avem toată încrederea. PNL sub nici o formă. PSD sub nici o formă. Singura speranță a noastră este AUR.” a declarat un alt locuitor.

Un alt constănțean a răspuns clar și răspicat că la următoarele alegeri va vota cu PSD.

Sunt așa și așa. Între PNL și PSD. Eu am fost la domnul Chițac, mi-a vorbit foarte frumos, dar nu este ca PSD-ul, mai apropiați au fost cei de la PSD, ne-au mângâiat mai mult.” a declarat un alt locuitor al orașului Constanța.  

Nu mai avem încredere în nimeni. Pe cine să mai alegi? Părerea mea, mai bine ca PSD, cine? Toți sunt o apă și un pământ, dar cred că cu PSD-ul este mai bine.” a mai spus un constănțean.  

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vai mama voastra de gazetari de perete! Pai asta e reportaj?! Și au semnat 2?! Bine ca nu citește madam Lapusan pagina asta de net… sa nu mai zic de Feri…
5
1
Ce face domnul Primar acum in Cta este foarte bine. Este un proiect integrat, nu spoiala și floricele pe câmpii de ochii lumii.La final totul va arată foarte frumos și trainic. Aceste lucruri trebuiau sa se întâmple de acum 20 ani. Bravo municipalității care merge pe urmele celor din Oradea, Brașov, Sibiu, Iași etc. Nu poți zugravi un apartament vechi dacă nu faci puțin deranj.
5
8
Nu mai avem clasa politica de valoare,din pacate!Astia din ziua de astazi nu se pot compara cu Iliescu,Nastase,Basescu sau Vadim Tudor.Cu AUR la putere ar fi ca nationala de fotbal cu Octavian Popescu antrenor :))).Nu mai avem cu cine vota,din pacate
8
0
Pana acum, ,, bosorogii'' pe care-i tot insulta tinerii tembeli au construit o tara,au facut ceea ce inca se mai demoleaza si se vinde de catre tradatori,au construit poduri care inca mai rezista,au facut transfagarasanul,hidrocentrale,blocuri de locuinte. Voi ce criticati ce rahat aveti ca realizari in afara de manele,batai la fotbal,?Nu ma refer la tinerii care au fugit si de voi la munca in afara! Ma refer la rezistii si necioplitii care faca pe grozavii ambaland motoare aiurea in trafic,se drogheaza si vorbesc limba romana de parca ar fi venit din China.
11
2
De ce nu se spune ca trebuiau sa se apuce de treaba imediat ce au primit fondurile,altfel le-ar fi pierdut.Proiectele sunt ale fostului primar,actualul nu prea are ce face,doar le aplica.Aceeasi situatie este in mai multe orase din tara,nu doar in Constanta.In vara au primit banii si trebuiau sa inceapa imediat lucrarile.Cat despre PSD,PNL,AUR,USR s.a.m.d,toti sunt la fel.Cat despre bosorogi,datorita votului lor si-au alungat din tara copiii si nepotii,pentru 1 litru de ulei si 1 kg de zahar.I-am spus mamei mele ca-i trimit eu 5 euro odata la 5 ani sa-si ia ulei si zahar dar in schimb sa voteze cu cine votez si eu.
10
5
cu AUR sa fie bine ca sa nu fie rau
4
11
Cred ca AUR s-au un alt partid oricare altu , exclus pnl,psd , usr .
7
9
adica mata care e urat mirositoare sau tactu
5
2
incet, incet pune ti ...ciocul si dupa ... vo mi ta ti!
3
0
Nu s-a facut nimic pentru oras in ultimii 30 de ani, in care s-au dat doar pomeni. Acum ca s-a inceput, ii deranjeaza, i-a scos din zona de confort. Erau invatati cu pomenile mazariste. Sunt majoritari, nu-i mai intereseaza de nepoti, de copii, daca vor avea un loc de munca. D-aia cei cu aptitudini, cu initiativa si muncitori vor pleca. Raman cei subtiri la mansarda si bugetarii. Oras esuat.
10
7
Nu votez. În 32 de ani am votat numai de 3 ori. Toți sunt niște jigodii. Hoți ordinari.
16
2
întrebați toți boșorogii urât mirositori
7
11
Problema nu este ca orasul este santier.problema este ca a inceput toate lucrarile odata.a preluat proiecul gata licitat si prestatorul a facut exact ce trebuia sa faca.adica jocul politic.am mai spus o.oamenii adversarului politic l au ciuruit si practic i au ingropat cariera politica.este toamna.ploile isi fac simtia prezenta.orasul se v a transforma intr o mocirla.indiferent de buna intentie jocul politic si interesele pe termen lung ale adversarului au dus aici.ca noi suferim nu este relevant.ca in orice razboi victimele colaterale nu conteaza.razboiul politic se incadreaza si el in aceasta categorie.iar noi suntem vicimele.cand ai un Rusu care nu stie sa isi faca nod la sireturi iar cravata este tabu iar acest individ are in grija soarta orasului iti meriti soarta.incompetenta adminisrativa se vede la tot pasul.asta e problema
17
2
Votam forta dreptei și Bogdan Bola primar.
3
19
Omul Chitac are cele mai multe realizari pentru orasul Constanta .dupa 1989 .El l-a civilizat si l-a facut sa să stralucească
5
34
Constănțenii intervievați ... numai moși și babe ... Plm
12
16
Primar independent. Consiliul nu conteaza atat timp cat primarul are cojones
20
3
AUR sau PSD
10
15
La viitoarele alegeri votam Forta Dreptei. Orban președinte și Bogdan Bola primarul orașului Constanța.
7
20
Nu mai evoluam....
19
3

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920