REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Reprezentanții FIRMEI exportatoare din cazul NAVEI SCUFUNDATE la Midia, relații cu politicieni, vizitați de DIICOT și AFACERI de TOP!

Reprezentanții FIRMEI exportatoare din cazul NAVEI SCUFUNDATE la Midia, relații cu politicieni, vizitați de DIICOT și AFACERI de TOP!

Replica API 28 noiembrie 2019 | 03:12 3245

Continuă cercetările în cazul navei scufundate în portul Midia Năvodari. Însă, de precizat este faptul că firma exportatoare care se ocupa de transportul celor peste 14.000 de oi, cu destinația Arabia Saudită, potrivit informațiilor obținute de Animals International, se numește Maria Trading SRL, o societate care are ca asociați juridici SES Holding SAL din Liban, dar în cadrul căreia apar și mai mulți cetățeni libanezi, implicați în "afaceri" la malul mării și nu numai, motiv pentru care au intrat în vizorul DIICOT. Totodată, libanezii ar fi avut legături cu nume importante din politica mioritică, businessurile lor fiind în top!

Mai exact, potrivit datelor de la Registrul Comerțului, în cadrul respectivei firme, ca persoane fizice apar cetățeni libanezi: Youssef Laoun, Saad Iskandar, cu cetățenia română, Khalil Gerges, El Khalil Adib, El Khalil Jihad și Ibrahim Khalil.

Referitor la El Khalil Jihad şi Youssef Laoun, așa cum scriau reporterii Replica în anul 2012, precizăm că sunt stabiliţi în România imediat după Revoluţia din 1989 și aveau au relaţii strânse de prietenie cu personaje dintre cele mai variate. Potrivit presei centrale, El Khalil ar fi fost unul din principalii sponsori ai PSD din guvernarea Năstase. De asemenea, libanezul ar fi fost prezentat ca fiind unul dintre apropiaţii lui Jamil Jimmy Zeaiter Tohme, nimeni altul decât fostul soţ al deputatei Oana Niculescu Mizil. Tot presa centrală amintea, acum mai mulți ani, implicarea lui El Khalil Jihad în fuga celebrului Omar Hayssam, vaporul cu berbecuţi "Mohamad al IV-lea" fiind administrat de una din firmele deţinute de afacerist. El Khalil Jihad declara la un moment dat că a investit peste 100 de milioane de euro în agricultura românească, fiind considerat, de altfel, printre cele mai puternice nume în domeniu. El Khalil Jihad avea câţiva aliaţi cu renume şi în Constanţa, acolo unde au descins şi procurorii DIICOT. Firmele sale (fie că vorbim de Agro Chirnogi SA sau grupul Maria) foloseau mai multe silozuri pentru cereale în Portul Constanţa, anchetatorii descinzând, în anul 2012, la cel din Dana 45.

Cei doi libanezi, în VIZORUL DIICOT: afaceri de top!

Procurorii din cadrul DIICOT - Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. - D.C.C.O. au destructurat un grup infracţional organizat, în anul 2012, constituit din 20 de învinuiţi, cetăţeni români şi libanezi, specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, contrabandă şi spălare de bani, în domeniul operaţiunilor comerciale cu cereale. În acest sens, au fost efectuate un număr de 56 de percheziţii la sediile unor societăţi comerciale precum şi la locuinţele învinuiţilor din judeţele Călăraşi, Ilfov, Constanţa, Timişoara, Ialomiţa şi municipiul Bucureşti. Liderii grupării au fost identificaţi ca fiind învinuiţii El Khalil Jihad şi Youssef Laoun, ambii având dublă cetăţenie, libaneză şi britanică. Sub coordonarea acestora, membrii grupării au utilizat mai multe societăţi comerciale şi au obţinut beneficii financiare substanţiale, prin crearea de circuite comerciale şi financiare fictive, având drept scop eludarea plăţii impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat. În perioada 2010 - 2011, învinuiţii au realizat exporturi masive de cereale, prin disimularea provenienţei reale a mărfurilor. Astfel, deşi cerealele proveneau din Turcia/Liban, membrii grupării declarau în fals că acestea sunt produse în România şi le exportau către ţări extra-comunitare în scopul de a obţine de la statul român deduceri nelegale de TVA. Învinuiţii realizau operaţiuni de export a unor cantităţi mult mai mari de cereale decât cele menţionate în documentele vamale de export, în această modalitate realizându-se ascunderea sursei impozabile şi externalizarea sumelor de bani reprezentând venituri ale societăţilor exportatoare. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională, spuneau atunci procurorii DIICOT, era estimat la suma de 30.000.000 euro, potrivit unui comunicat de presă emis de DIICOT în acea perioadă.

Compania de față, singurul bussiness din topul celor mai mari exploatații!

Potrivit economica.net, în anul 2017, Grupul agricol Maria, deţinut de oamenii de afaceri libanezi, era singurul business din topul celor mai mari exploataţii din România, care a depăşit în 2016 pragul de un miliard de lei cifră de afaceri, iar SC Maria Trading SRL (parte din grupul Maria) ocupa locul şase în topul APIA al celor mai mari exploataţii de teren. De asemenea, menționăm că firma are mai multe puncte de lucru, între care în Dragalina (Călărași), Constanța, dar și un magazin de carne în Sectorul 2 din București.

Continuă cercetările în cazul navei SCUFUNDATE

Intervenția militarilor din cadrul ISU Dobrogea a continuat, cu acceptul armatorului, și în cursul nopții de marți spre miercuri, 26 spre 27 noiembrie, fiind decupată în puntea navei o fereastră de acces, în scopul facilitării accesului personalului de interventie. S-a continuat, astfel, operațiunea de evacuare a animalelor vii. Au mai fost scoase 44 oi în viaţă, în total, de marţi dimineaţă şi până la ora 2.00, fiind salvate încă 70 de oi. Reamintim că nava, care a fost supra-încărcată cu 14.600 de oi, s-a răsturnat duminică, 24 noiembrie. La bord se aflau şi 22 de marinari sirieni, care, din fericire, s-au evacuat fără probleme. Unul singur a căzut în apă, însă a fost salvat rapid. În cauză a fost întocmit şi dosar de cercetare penală, iar comandantul riscă chiar şi închisoarea, după ce şi-a pus în pericol echipajul. În acest caz s-au autosesizat și Ministrul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bobe, Ministrul Agriculturii, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, Csutak Nagy Laszlo, președintele Autorității Naţionale Sanitare Veterinare și Ministrul Dezvoltării Rurale, Nechita-Adrian Oros.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
o mai scoate puleaspataru
2
1
APC-ul este stat in stat si care e blindat de machidoni, ca si toata Constanta; Uitati-va ca toti directorii, sefii contabili, primarii, carciumarii si toti oamenii de afaceri si toate joburile "cheie" din Constanta sunt conduse de machidoni; Orasul condus de machidoni care nu este in stare sa detina echipa de fotbal in divizia A ... cel mai mare oras din Dobrogea distrus de fanarioti... mi-e jena de cum arata orasul in comparatie cu alte orase din tara gen Cluj, Oradea Alba Iulia, Timisoara, Iasi ... acolo nu sunt prea multi machidoni...
13
0
Examenele de angajare din ANR din luna noiembrie 2019 stie cineva de ce sau anulat ? Se fac si pe acolo cercetari ? Se tot vorbeste.......
25
0
Spaga, lacomia,slaba pregatire a celor din ANR -din tot ANR- sunt unele din motivele pentru care se ajunge in astfel de situatii.
29
1
Romania e demult pe mina hotilor.De vreo 30 de ani,mai precis.
10
0
Oi fii tu mirat, dar cata dreptate ai ! Se pare ca da, despre incompetenta si lipsa de profesionalism a ceror din ANR nu se prea vorbeste. Despre angajarile si promovarile din ANR nimic !
61
2
Vine comandantul Catana angajat sef birou siguranta navigtiei de Doru tatal sa ne prezinte cu Sincan cum se scoate nava.
7
49
Karam nu era pe acolo oare ?????
0
0
APMC-ul are patea lui de vina,diferentele de adancime a apei sunt de aproximativ 1 METRU !
10
0
Daca acestia sunt specialistii din ANR, pai de ce ne intrebam cum poate fii posibil asemenea greseli facute de autoritate ? Fenomenul spagii este cunoscut le ei, dar o asemenea deprofesionalizare a institutiei este mai putin cunoscuta pentru ca NU SE VORBESTE.
70
0
Singurul comandant cu scoala este DL. Florin de la Midia. Hotul hotilor.
7
49
ANR este plina de "capitani specialisti". Angajati fara studii de specialitate, fara brevet sau doar cu certificat de capacitate obtinut ca angajat al institutiei, carora trebuie sa le zici "dom capitan" sau "dom comandant". Copii de sefi, amante si alte parasute.
74
1
Pentru incompetemra si coruptia care este prezenta peste tot in ANR dam vina pe arabi? Pentru lipsa lor de profesionalism, pentru angajarile pe pile, sau ilegale dam vina pe altii ? Tipic romanesc.
68
2
iar spaga functioneaza din pacate , acel pilot face si la ora aceasta manevre in portul Midia , acel criminal care a luat spaga si a tacut din gura cand a urcat la bordul navei , este inadmisibil oameni buni cum se permite asa ceva ...
38
1
Acesta este semnalul UE ca vor sa oprim exportul de ovine si sa le punem profiturile in pericol. Un accident asemanator a fost in anii 90 cu un vas ucrainian pe Dunare care a esuat si blocat canalul navigabil!
6
0
Spagarii si clanurile care conduc ANR nu sunt vizati de nimeni ? Ori ei au imunitate ?
46
4
Afara cu ARABI, CIUHAPI samd. AFARA. Au produs destul aici, e timpul sa ii aruncam AFARA! E bine si cu relatiile cu Orientul Mijlociu samd dar PANA AICI! Ia sa vedem ce mare suferinta avem daca ii aruncam dracului AFARA! Duceti-va dracului unde a intarcat mutul iapa. Cu arabi sau fara, tot un drac. Dar parca mai bine FARA !
9
1
Si atunci pentru ce laba trista cereti ajutorul armatei ?
6
2
Arabii fac afaceri cu mata aia care te-a fatat pe tine un bou incaltat dupa ce au facut-o posta Libanezii
3
7
NU uitati: muie PESEDE!
7
3
Insula Marea a Brailei a lor este! Hai pa!
12
0
Sa vezi ce platim saracile oi in dolari,daca adancimea declarata de autoritati la dana respectiva nu a fost respectata.Daca nava nu era pe uscat se inclina suficient la cheu ca sa-si da seama autoritatile si sirianul de pericol oricat de neprofesionisti ar fi fost. Daca nava a fost pe uscat comandantul era obligat sa nu plece,sa depuna protest de mare si sa ceara inspectie subacvatica .Acolo s-au produs un sir de mizerii, adica ilegalitati cu care toata lumea era obisnuita de ani si ani. Incompetenta a iesit iarasi la lumina si spaga sta ier ascunsa!!!
19
0
O prostie ca nava a fost supraincarcata ,altele sint motivele de razturnare a navei.
15
1
se pare ca nava a ramas pe uscat in timpul incarcarii la cheu.adincimea apei este mai mica decit ar fi trebuit.cea ce cred ca nava are gaura de apa.remorcherele au tras cam mult de nava sa o desprinda de la cheu.
12
2
Sa ii verifice pe toti tiganii astia de arabi.. cara toate prostiile.cu vapoarele astea si baga prin midia , peste noapte sau facut milionari in euro.. dau tepe.la.cantar , iau animalele de la fermieri , nu dau banii cu anii Aia de la galbiori au abator pe naspa in ferma taie si.spangura sau numai chimicale.la animale dupa le duc in bulgaria si trimit la prosti de noi sa.mancam. O hotie totala au dat si dau spaga peste tot la.toti, mana in mana cu ansv , anaf primariile din sate Jeguri penale
17
0
Spaga first ! Se stie ca nu obtii nimic de la anr fara sa dai spaga. Mezei,Grigore, Sincan si toti directorii de zonale care sunt pusi pe viata in post. Spaga la nave, la brevete, la permise de barca si scolile pentru cursuri. Spaga este cea din cauza careia se ajunge aici.
81
2
Hotul si infractorul in general nu are culoare politica toti penali sa mearga la puscarie si sa li se confiste tot pana la acoperirea pagubei create,nu sunt deacord cu copiii care spun:"domnul nu am furat doar eu a furat si celalalt, pentru ca asta nu este o scuza furtul nu doar ca ramane ci este si mai mare daca sunt mai multi hoti .
17
2
Arabi a investit multi bani in romania si sant foarte seriosi
6
24
Credeti ca doat oii carau?
12
0
Sa ma diarez pe rasa voastra de violatori si pedofili multi nedescoperiti inca dar comentati de straini si de corupti. Ba tradatori de tara si neam si familie si de mama si de copii daca e sa faca altii puscarie pe milioane de euro nu e acelasi lucru cu viata voastra injosita din puscaria liberatii
1
17
Noi romanii,suntem fenomenali Noi si restul lumii... Acesti libanezi au sute,mii de angajati Culmea,romani... Salarii,dari la stat,imvestitii... Sunt facute in Romania si raman in Romania! De ce oare am devenit,noi romanii,asa de rautociosi? Acesti oameni de afaceri au venit in Romania,poate au riscat tot ce aveau... Poate,nu stiu Noua,romanilor,ne place sa aruncam cu pietre sau sa bagam batul prin gard...
8
29
vinovat e pilotul ..nu trebuia sa plece de la cheu cu vaporul bandat ....oricum el are imunitate ca parlamentarii si nu pateste nimik .....adica are asigurare ca la masina
28
4
Dar cand Gheorghe ALBU de la PNL a fost secretar de stat la Agricultura, asta care a luat apropae tot sudul judetului Constanta... asta care cultiva candva cereale si le ducea in silozuri in bulgaria de 2-3 ori, FICTIV, ca de fapt cerealele stateau bine mersi in Romania... reati ai dreaq cu partidele voastre. Acelasi fel fe hoti cu alta culoare politica !
38
5
PSDistii fac afaceri cu teroristii, asa da Tradatori de Tara Romaneasca. Si-ar vinde si mama pentru bani nu numai Tara. Scuipati in fata trebuie javrele!
26
12
Ii doare in basca!! Sefu capitaniei a luat baxul de tigari!! De acolo s a facut imparteala si tot asa! Pilotii au tarif fix de cand urca la bord!! Minim 10 cartoane de fast la arabi!! Cum sa nu pleci cu bandat de la cheu cu asa tarife!!
23
2
Sa nu va mire daca mai sapati, ca ati ajuns la Al Kaida..
14
2
Dnul SINCAN florin stringe toate spagile din Midia.Verificati cite vile masini si terenuri are .DNA,SRI stieeee
33
3
Oi moarte peste 14.000 si MIEI PULA !!!.
14
10
Ii doare in cot , pe Ahmed , Shaworma , Kebab sau cum se numesc arabitoi aia , de conditiile de transport ale animalelor . Aia cand vin in tari UE , precum Romania , cred ca se amuza cand aud , de conditii pentru animale . De fapt , astia rad si de ideea , de drepturi fundamentale pentru oameni.
27
4
Te doare capu cand auzi dece sunt in stare arabi inpreuna cu P.S.Dei,D.S.Vul si min.Agriculturi,astia cu ajutorul politicienilor spagari au luat depozitele de cereale,terenuri,hoteluri pe litoral,bani prin returnari fictive de T.V.A. si daca au facut invartelile astea cu arabi,oare au dat P.S.Disti ceva si pentru oameni lor?.
28
6
Asa-i, pacat de oile care au murit in hinuri groaznice. Arabitoiiastia imputiti nu respecta nimic, nici animalele care le asigura hrana, ici femeile, nici civilizatia europeana. Indoctrinatii astia nu stiu decat Islam si propiul interes, nimic altceva. E treaba lor, dar cand nesimtirea lor se rasfrange si asupra noastraca natie, atunci, autoritatile trebuie sa intervina. Ferm, fara concesii pt complicii lor romani. In plus, guvernul trebuie sa impuna reguli drastice pt proprietarii straini si romani de ferme, sa nu le permita sa faca ce vor. Si poate se"trezesc" si nesimtitii de psdei locali
26
3
futuva-n gura de psd-isti infractori,v-ati asociat cu toti arabii si talharii si ati jefuit tara
30
12
sunt si partenerii de afaceri si golanii ai psd.deh,ginte latina si unii si altii
23
4
nu uitati astia de la guvernare sa le restituiti TVA ul ca doar ati pus deoparte la rectificare vreo 4 miliarde pentru asta !
21
3
Pacat de oi
27
1
Responsabilii cu restituirea T.V. A din banci stiu cum se fac platile.Daca sunt intrebati vor spune si cine poruncea restituirea. Cu prioritate.
23
1
mare grup agricol care suge subventii la greu si ni se spune ca nu sunt bani la buget!!!
30
2
Va luati de cei care dau de mancare la romani, la ciobani, la tarani, la psd, la politisti, vamesi, doctori veterinari, autoritati anr,capitanie, adica va luati de cei ce produc valoare in tara asta de 30 de ani. De Mafie.
35
8

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108