REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Reprezentanții HORECA urmăresc PROCENTUL de INCIDENȚĂ ca pe SCHIMBUL VALUTAR

Reprezentanții HORECA urmăresc PROCENTUL de INCIDENȚĂ ca pe SCHIMBUL VALUTAR

Replica API 9 octombrie 2020 | 00:00 5106

Odată cu explozia cazurilor de infectare cu noul coronavirus la nivelul județului Constanța, proprietarii restaurantelor așteaptă cu sufletul la gură să vadă dacă vor trebui să închidă localurile care au fost deschise la 1 septembrie. Cum și cât de mult i-ar afecta închiderea restaurantelor pe unii dintre proprietari, vom afla în rândurile următoare.

Stelian Terzi: Urmărim indicele de incidență ca pe buletinul de schimb valutar

”Eu sper totuși să nu ne închidă, pentru că nu ar fi ok. Am ajuns să urmărim și noi indicele de incidență ca pe buletinul de schimb valutar să vedem dacă ne închide sau nu. Chiar dacă restaurantul s-a deschis de la 1 septembrie lumea încă nu se îngrămădește să vină, însă noi avem evenimente la sfârșit de săptămână care ar trebui contramandate. La ora actuală avem 6-7 angajați, însă o să fim nevoiți să recurgem la șomaj tehnic. Angajații noștri sunt în general studenți care se întrețin în felul ăsta și poate mai fac și ei un ban de buzunar. Eu sper totuși ca restaurantele să nu fie închise. ” a declarat Stelian Terzi, patronul restaurantului La Dolce Vita, pentru ziarul Replica de Constanța.

Crinu Danu: Eu aș propune tuturor restaurantelor din țară să închidă pentru 2 săptămâni

Un alt patron de restaurant, Crinu Danu, consideră că restaurantele nu ar trebui închise: ”Nu cred că e normal ca restaurantele să fie închise, însă nu avem ce să facem dacă se va lua această decizie. Eu aș propune tuturor restaurantelor din țară să închidă pentru 2 săptămâni, și să vedem după aia dacă au scăzut cazurile de infectare. Dar asta nu o să se întâmple. De când s-au deschis restaurantele, lumea a preferat tot terasele, un singur weekend am avut în care a plouat și a intrat lumea în restaurant. Noi avem un singur angajat pe restaurant tocmai pentru că lumea preferă terasa, vremea încă ține cu noi. Eu nu am de ce să renunț la nici un angajat, am aproape 50 și mă gândesc, în caz că vom fi închiși, să îi ajut cumva, fie prin șomaj tehnic fie altfel.”

Prefectul George Niculescu

Constanța are o rată a incidenței de 1,42

”Deocamdată la nivelul municipiului Constanța nu se impun măsuri de închidere a restaurantelor sau altele de acest gen. Dacă rata incidenței o să depășească 1,5 atunci o să ne consultăm și cu DSP, și vom vedea ce măsuri vor trebui luate” a declarat prefectul Constanței, George Niculescu, pentru ziarul Replica de Constanța.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Taci din gura catelusule ca tu nu conduci acolo la restaurant nimic, conduce scorpia si javra aia ordinara de nevasta-ta, care dintr-o taranca imputita venita in constanta, sa trezit mare patroana, si se comporta cu angajatii ca o machidoanca imputita si nespalata, exact ca la turmele de oi
2
1
pana acum au mers la negru. Angajatii sunt platiti la minimum si acum asa zisii patroni latra aiurea! Sa traga !
5
2
Dezbate subiectul HORECA Afla informatii noi despre cine formeaza Statul Paralel si ce averi au cei din Statul Paralel. Folositi adresele web: v55gs5i46t7j6ksy.onion.ws Folositi adresele web: v55gs5i46t7j6ksy.onion.pet
0
7
Conform cifrelor nu este nici o diferenta intre 2019 si 2020 pe aceeasi perioada pentru sumele incasate la buget de la horeca. Trageti concluzia. Si nu mai luati interviu la patronii care fura utilitati- raja, enel etc.
8
3
Sa se inchida cele care respecta? Esti de la USR cumva?
7
2
Ma cac pe horeca voastra. La munca pe santiere cu voi!
12
11
La munca ba....nu horeca
14
10
CTA ce fumezi?
9
3
Sa fie inchise numai locatiile unde se respecta regulile, nu intreaga industrie. Cei care gresesc sau permit clientilor sa incalce regulile, merita sa li se puna lacatul pe usa 2-3 luni chiar. Plus o amenda babana, sa vedeti apoi cum we aliniaza toti . Amenzi si pt cei care misuna prin oras si poata masca pe cot . Masca sa fie obligatorie peste tot iar popii pusi la respect , sq nu mai cheme babele la nesupunere
11
9

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272