REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Reprezentanții patronatelor din turism și-au spus oful: Vrem, nu vrem, sezonul se va deschide!

Reprezentanții patronatelor din turism și-au spus oful: Vrem, nu vrem, sezonul se va deschide!

Replica API 6 mai 2020 | 00:00 4017

Prefectul județului Constanța, George Niculescu, a avut marţi, 5 mai, o întâlnire cu reprezentanţii patronatelor din turism. După ședință, aceștia au făcut declaraţii de presă oferind câteva detalii discutate în cadrul întâlnirii. Printre acestea și faptul că în acest sezon estival este posibil ca turiștii să fie testați la intrarea în stațiune, despre faptul că salvamarii vor intra și ei în linia întâi și multe altele.

Reprezentanții patronatelor din turism s-au declarat îngrijorați în ceea ce privește sezonul estival 2020, însă aceștia nu pot sta neputincioși în fața virusului așa că au ales să lupte și să găsească soluții. În data de 5 mai a avut loc prima întâlnire a acestora cu prefectul județului Constanța, George Niculescu în care s-au discutat mai multe aspecte. „Am avut o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor din turism, o întâlnire care a durat două ore. Am aflat toate problemele cu care se confruntă agenții economici din turism în această perioadă, sub ce formă se pot relua activitățile din acest sector în perioada următoare, odată cu relaxarea măsurilor în urma încetării stării de urgență. Este evident pentru toată lumea că niciun sector al economiei județene nu va rămâne neafectat de această pandemie. Încercarea noastră este de a găsi soluții pentru a sprijini agenții economici și că aceste măsuri să vină în sprijinul lor. Primii turiști pe litoral vor veni atunci când ordonanțele militare vor prevede acest lucru", a declarat George Niculescu.

Turiştii ar putea fi testaţi la intrarea în staţiune

„Cel mai probabil, vom face o testare a turiștilor care intră într-o stațiune turistică. Sunt mai multe variante în discuție. Acesta este doar un scenariu, să vedem cum va reacționa și Ministerul Sănătății. În perioada ce urmează se vor face propuneri în vederea condițiilor de după 15 mai. Dacă acest test s-ar extinde pentru toate persoanele care intră în stațiune, riscul de cotractare a virusului este foarte restrâns. Vorbim de teste rapide”, a mai completat prefectul.

Gabriel Bălan

‘Sezonul, vrem, nu vrem, se va deschide’

Prezent la ședință, președintele Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România, Gabriel Bălan, a ținut să declare că în această vară, salvamarii vor fi cei din linia întâi pe plajele constănțene. Bălan a precizat și faptul că Raed Arafat nu a dat informaţii cu privire la riscul contaminării apei. „Va fi un an atipic în contextul epidemiei pe care o traversăm cu toții. Am înaintat o adresă oficială în data de 24 aprilie către acest Comitet de Comunicare Strategică, domnului Vela, Tătaru și Arafat. Ce se va întâmpla după 1 mai, după 15 mai, când sezonul, vrem, nu vrem, se va deschide. Care este riscul de contaminare în apa mării? Am să fiu sincer. Răspunsului domnului Arafat a fost simplu: „Aveți grijă!”, a spus Gabriel Bălan, președintele ANSPS.

Salvamarii vor fi cei din linia întâi

Gabriel Bălan a mai declarat, la ieșirea de la discuțiile cu prefectului județului Constanța, că a fost o discuție constructivă și că va face propuneri în cel mult 48 de ore. Acesta a mai punctat o chestiune importantă. Salvamarii vor fi cei din linia întâi și vor trebui protejați „Nu avem niciun fel de informare. Am avut o discuție cu prefectul, foarte constructivă. Hotelierii și-au spus păsul. I-am întrebat care este siguranța plajei după data de 15 mai. Plajele se vor deschide sau nu? Care este riscul de contaminare? În 48 de ore vom face niște propuneri. Salvamarii vor fi cei din linia întâi. Este o chestie critică. Responsabilitățile trebuie să și le asume cineva. Dacă vor intra în contact cu turiștii, ne vom contamina și asta basta!”, a mai declarat Gabriel Bălan.

Corina Martin

Hotelierii de pe litoral plătesc miliarde pentru bugetele primăriilor!

Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România, prezentă la ședință s-a declarat îngrijorată în ceea ce privește sezonul estival 2020. „A fost o primă întâlnire cu Prefectura Constanța. Ne-am bucurat că există interes din partea Prefecturii pentru domeniul cel mai important, așa cum îl consider eu pentru județul Constanța. Au fost prezente mai multe organizații patronale pentru ca tot ce am înaintat până acum Guvernului să ajungă și pe masa Prefecturii Constanța. Evident că a fost multă nemulțumire. Toți colegii mei au exprimat aceste semne de îngrijorare față de faptul că nu sunt adoptate reglementări în acest moment, nici pentru modul în care vor funcționa hotelurile, nici pentru modul în care se pot deschide unitățile de alimentație publică, așa cum noi cerem. În județul Constanța, inclusiv bugetele primăriilor se formează pe baza taxelor plătite de operatorii din turism. Sunt milioane și miliarde pe care le plătesc hotelierii de pe litoral” a declarat Corina Martin.

‘Nu știm dacă să chemăm lumea la mare, ABADL nu are un cuvânt de spus!’

Corina Martin a criticat Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) pentru modul în care gestionează plajele în contextul sosirii turiștilor pe litoral. „Nu sunt nici până în acest moment măsuri care să reglementeze nici activitatea de pe plajă. ABADL nu are în acest moment niciun cuvânt de spus și nu știm dacă invităm lumea la mare, dacă în restaurante vom introduce anumite reglementări și vom reuși să le implementăm. Nu știm ce se va întâmpla pe plaje.”, a mai declarat aceasta.

Video:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce ne facem cu plajile de la 3 papuci care dau petreceri joi, vineri, sambata si duminica pe zi?? ZOOM BEACH, WAVES BEACH, DACICA?? seara mai au voie cu petreceri?
1
0
Cui ii pasa de astia? Din partea mea sa se duca dracu tot, cand iti cereau 20 lei pe o ciorba facuta din gunoaie sau 50 lei pe o oizza de n-omanca nico caine cum era? Cand te primeau in hotel si aveau gandaci in camere si mobilier de acum 20 ani, da cereau bani ca pe Riviera nu era de plans?? Cand te duceai la o teresa si asteptai o ora o bere indoita cu apa si o friptura arsa, fara sa poti spune nimic nici ospatarului ca poate te lua si la bataie, ala se numea turism??? Va meritati soarta. Sa inchideti si sa plecati, neati jecmanit si v-ati batut joc de noi 20 ani! Va ajunge!!!
2
2
Isi vor inchiria sezlong cu 100 lei si vor astepta sa vina prostii sa le umfle buzunarele iar ei sa nu dea nimic la stat. Mai mult, sa ceara cu tupeu ajutor de la stat.
6
0
patronasilor a venit foamea peste voi ....
8
1
din turism e mare,..necazul ca au de ales intre faliment sau sa se apuce de altceva,corona a venit sa falimenteze micii jucatori,..raman numai marii rechini,urmeaza marea resetare a economiei mondiale...
4
0
Cine are curaj sa faca baie in marea in care au stat timp de peste 3 luni, 14000 de cadavre de oi? Poftiti la mare!
11
5
Daca aveti de gand sa ajungeti internati la nebuni la toamna, atunci deschideti vara asta. Sunt sanse mari sa nu scoateti nici banii de spagi pentru autoritatile statului. Pentru salariati va zbateti voi, dar regula jocului s a schimbat. Nu va grabiti ca urmeaza surprize. Pastrati cheag pentru anul viitor cand veti fi obligati sa va produceti singuri energia electrica.
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272