REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Reprezentantul Bulgariei în Consiliul UE a votat împotriva Laurei Codruţei Kovesi

Reprezentantul Bulgariei în Consiliul UE a votat împotriva Laurei Codruţei Kovesi

Replica API 26 februarie 2019 | 02:21 432

Laura Codruţa Kovesi

Reprezentantul Bulgariei a votat în Consiliul UE împotriva numirii Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european, afirmă surse comunitare citate de site-urile de ştiri bulgare Sega.bg şi Mediapool.bg.

În cadrul reuniunii reprezentanţilor permanenţi în Consiliul UE (COREPER), desfăşurată miercurea trecută, reprezentantul Sofiei s-a opus vehement numirii Laurei Codruţa Kovesi în această funcţie, precizează sursele citate.

Procurorul Jean-François Bohnert, din Franţa, s-a clasat pe primul loc în urma votului reprezentanţilor permanenţi ai statelor în Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea procurorului-şef european, au declarat surse citate de site-ul de ştiri New Europe.

Conform surselor citate, în urma votului reprezentanţilor statelor membre UE, Jean-François Bohnert, din Franţa, a obţinut 50 de puncte, fiind urmat de Laura Codruţa Kovesi, din România, şi de germanul Andres Ritter cu un scor egal, de 29 de puncte.

Pe 4 februarie, preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a transmis că Laura Codruţa Kovesi se află pe lista scurtă a celor trei procurori care candidează pentru şefia Parchetului European, fiind favorită. "În conformitate cu Articolul 14(2) al Regulamentului Consiliului UE 2017/1939 privind implementarea planului de intensificare a cooperării în cazul Biroului Parchetului Public European, grupul de selecţie a lucrat intens în ultimele săptămâni. Grupul de selecţie transmite Parlamentului European şi Consiliului UE lista scurtă, în conformitate cu Articolul 14(3) al Regulamentului (UE) 2017/1939 şi al regulilor VI(1) şi VII(1) ale grupului de selecţie, cu următoarea ordine a preferinţelor:

1. Laura Codruţa Kovesi (România)

2. Jean-Francois Bohnert (Franţa)

3. Andres Ritter (Germania)", preciza Antonio Tajani în documentul trimis pe 4 februarie.

Cei trei candidaţi urmează să fie audiaţi în Parlamentul European de Comisia pentru Control Bugetar şi de Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE). După negocieri, un singur candidat va fi propus votului plenului Parlamentului European, care va lua decizia prin majoritate absolută.

Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bulgarii se afla printre cele mai cretine popoare din intreaga lume, ocupand cu brio unul din primele locuri. Comunisti din nastere si prosti de dau in gropi, la propriu.
5
0
Mandatul de procuror sef al DNA al doamnei Kovesi nu trebuia sa se incheie sub influenta fatala a politicienilor condusi de Dragnea&comp. care nu urmaresc decat sa scape de dosare si condamnari. Fosta sefa a DNA mazilita de penalii care conduc acum Romania si guvernul Romaniei, sprijiniti de slugile psd: CCR si MJ tudorel toader. Ea ar fi cea mai potrivita alegere pentru tara si pentru romani. Nu dracne, Nu tariceanu. Astia-s cei mai mari HOTI. CALAII Romaniei.
8
0
Ce va agitati ma atat numai hotilor trebuie sa le fie frica de procurori ajunge Codruta procuror sef european bine nu ajunge tot bine.
8
1
da ma, la noi nu s-au impuscat pe strada, la noi au fost sinucisi!!
6
0
stai intins sa ma cac pe tine in timp ce curva de nevasta-ta imi suge pula . E deghizata , e martor protejat , sa vada ce bou de barbat si-a luat ! pup-o diseara ca e fata buna !
6
3
vasilica sa-ti dau cacatul la lins pesedeu jegos ! Daca ajunge kovesi la ue intra in sfarsit la parnaie prietenii tai hotii dragnea si satana spagoveanu. Numai doi din miile care au furat banii europeni ! Muie dragnea vitamina d malediva, muie pesede !!!
7
8
Normal pentru ca bulgarii de la putere acum in Bulgaria sunt la fel de corupti ca si cei acum de la putere in Romania.
8
4
Postul are jurisdictie doar asupra fraudelor cu fonduri europene, nu se suprapune justitiei unui stat, asa ca mai linistiti-va nitel sa nu va creasca tensiunea. Procurorii UE nu au ce sa caute in problemele interne ale unui stat membru, asa ca, chiar si pusa acolo, n-are ce sa faca ea in Romanica, doar sa impunga cu declaratii taioase, defapt, ce a facut si pana acum. Nu uitati ca o tara care prin lideri se razboieste public nu prezinta siguranta pentru investitori si devine vulnerabila. Doar nebunii se pot bucura de asa ceva.
4
8
Daca oameni in halul acestei femei sunt propusi pentru funcii mari si au chiar suporteri,inseamna ca suntem grav avariati. Chiar nu mai este cazul sa vorbim de calitati,valori umane,dreptate. Mergem cu fapturi gen Kovesi,Macovei,Iohannis sau fostul Base. Poate ca asa vor romanii,sa se autodistruga pe bune. Libertatea este confundata voit cu anarhia,violenta este apreciata,vandalismul este sport national,promovarea leprelor este virtute. Asa vor romanii,asa sa fie. Bine ca inca se poate emigra.
4
10
Sunt foarte multi care vor trebui sa mearga la munca !
11
0
Peste cativa ani o sa vedem cine e de fapt kovesi. Nu e sfanta pe care o credeam. Si chiar. Nu ar mai fi nimeni in tara care sa fie anticoruptie??
7
11
n-a auzit nici dracu de derbedeul vostru de la justitie Tudorel, mare profesor universitar... intr-ale pupincurismului la Dragnea. sper ca, dupa acest mandat, derbedeul sa nu mai fie primit la catedra unei institutii de talia Univ. Bucuresti.
15
6
Bai, dar prost mai esti! Kovesi se va ocupa, daca printr-o eroare istorica a UE ar ajunge in acea functie, de bulgarii ce se impusca pe strada? Cretinule, faci umbra pamantului degeaba!
4
9
Sunt tatici in ale coruptiei! Cu persoane impuscate pe strada, etc. Asa ca una precum doamna Kovesi nu le face bine!
13
4
Pai da, sunt popor primitiv si violent, spre deosebire de noi care nu suntem chiar asa. Amintiti-va ca la ei mult mai multi oameni de afaceri au fost omorati, inclusiv crimele politice!
11
5
s-au prins , nu s-au prins castravetii, ..problema mea este : de ce sunt ei impotriva tarii noastre?! Pe romani ii inteleg!!
8
5
pana si castravetarii sunt mai destepti decat astia de la noi care sunt manipulati jalnic!
13
13
Stire de patru, cinci zile
6
5
pana si castravetetata s-a prins cine este LCK , unii dintre noi oare cand?
14
16

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272