REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Republica Moldova: Fostul premier Pavel Filip, ales preşedinte al Partidului Democrat

Republica Moldova: Fostul premier Pavel Filip, ales preşedinte al Partidului Democrat

Replica API 9 septembrie 2019 | 00:00 388

Pavel Filip

Fostul premier al Republicii Moldova Pavel Filip a devenit sâmbătă noul preşedinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM), cu votul unanim al celor aproape 700 de participanţi la cel de-al IX-lea congres, extraordinar, al formaţiunii, a relatat Radio Chişinău.

Pavel Filip a fost singurul candidat, propus de preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov.

Într-un raport prezentat în deschiderea Congresului, Filip a lansat o serie de acuzaţii la adresa actualei guvernări, pe care a numit-o 'hibridă' şi 'împotriva firii'.

'În trei luni de la venirea la putere, viziunea ei a fost şi rămâne răfuiala cu oponenţii politici, dosare la comandă politică, indicaţii date procurorilor şi concedierea profesioniştilor în favoarea membrilor de partid', a afirmat fostul premier, potrivit sursei citate.

El a mai învinuit coaliţia de guvernământ de 'trădare a intereselor naţionale', comparând situaţia în care se află în prezent Republica Moldova cu agresiunea armată din 1992, deoarece 'suntem martorii unui atac direct asupra suveranităţii naţionale şi a securităţii regionale'.

Potrivit lui Filip, una dintre cele mai mari greşeli ale PDM ar fi fost că nu a răspuns politic adecvat la 'campania de demonizare la care a fost supus partidul şi liderii lui'. În acelaşi timp, el a afirmat ca 'PDM are cea mai profesionistă echipă' şi şi-a îndemnat colegii 'să pună umărul la transformarea partidului în unul de esenţă europeană, cu orientare socială'.

La rândul său, fostul preşedinte al Parlamentului, Andrian Candu, a declarat ca desfăşurarea congresului încheie un capitol din istoria partidului, iar Dumitru Diacov a calificat crearea Alianţei PSRM-ACUM drept 'un accident', alegerile locale urmând să devină un test pentru PDM, care i-ar permite să revină pe scena politică.

La 24 iunie, fostul lider al formaţiunii, Vlad Plahotniuc, şi-a anunţat demisia de la şefia partidului, iar ulterior a renunţat şi la mandatul de deputat, aminteşte Radio Chişinău.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614