REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Republica Moldova: Natalia Gavriliţă, propusă de preşedintele Maia Sandu pentru funcţia de premier

Republica Moldova: Natalia Gavriliţă, propusă de preşedintele Maia Sandu pentru funcţia de premier

Replica API 27 ianuarie 2021 | 18:10 2992

Fostul ministru de finanţe al Republicii Moldova, Natalia Gavriliţă, a fost propus pentru funcţia de prim-ministru de către preşedintele Maia Sandu, informează miercuri Radio Chişinău şi Agora.md, citate e de Agerpres.

Natalia Gavriliţă

foto agora.md

Şeful statului a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că Natalia Gavriliţă este o persoana în care are încredere şi o "profesionistă integră şi responsabilă'.

"I-am dat sarcina să creeze echipa guvernamentală şi să pregătească un program de guvernare axat pe dezvoltare economică şi curăţarea instituţiilor statului de corupţie", a declarat Maia Sandu.

Totodată, preşedintele Republicii Moldova a pledat din nou pentru alegeri parlamentare anticipate. "Consider că alegerile parlamentare anticipate sunt singura cale de a ieşi din impasul politic în care ne-am pomenit. Cetăţenii au dreptul să-şi aleagă deputaţii. Acum fracţiunile din Parlament vor avea posibilitatea să demonstreze dacă îşi doresc cu adevărat alegeri parlamentare anticipate sau vor sa pună capcane', a spus Maia Sandu.

Natalia Gavriliţă a fost ministru al finanţelor în cabinetul condus de Maia Sandu. Ea urmează să-şi prezinte programul şi echipa guvernamentala în plenul Parlamentului, solicitând votul deputaţilor.

Potrivit legislaţiei Republicii Moldova, dacă guvernul nu este învestit după cel puţin două încercări, parlamentul ar urma să fie dizolvat şi să fie organizate alegeri anticipate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tara a ramas pe mana muierilor !
0
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614