REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.5° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Republica Moldova: Partidul Democrat iniţiază o campanie de strângere de semnături pentru demiterea lui Igor Dodon

Republica Moldova: Partidul Democrat iniţiază o campanie de strângere de semnături pentru demiterea lui Igor Dodon

Replica API 11 iunie 2019 | 00:00 348

Igor Dodon

Partidul Democrat din Republica Moldova (PDM) a anunţat luni că iniţiază o campanie de strângere de semnături pentru demiterea lui Igor Dodon, pe motiv de "trădare de patrie, finanţare ilegală din exterior a Partidului Socialiştilor (PSRM) şi de uzurpare a puterii în stat", informează Radio Chişinău.

Democraţii îi solicită lui Igor Dodon să demisioneze şi îl acuză de tentativă de lovitură de stat împreună cu PSRM şi blocul ACUM.

"Pentru a-şi pune în aplicare planul de vânzare a ţării, Igor Dodon împreună cu socialiştii şi Blocul ACUM au întreprins o tentativă de lovitură de stat', se arată într-un comunicat de presă al PDM.

Democraţii moldoveni mai subliniază că această campanie a fost lansată "pentru a realiza cerinţele celor care au protestat duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale" de la Chişinău.

În centrul Chişinăului a fost organizat duminică un miting pentru susţinerea Partidului Democrat, formaţiunea lui Vlad Plahotniuc, persoanele sosite în Piaţa Marii Adunări Naţionale scandând ''Noi suntem poporul. Dodon e trădătorul'', ''PDM'', ''Moldova!''. Manifestanţii care au venit în Piaţa Marii Adunări Naţionale să susţină Partidul Democrat şi să protesteze faţă de coaliţia PSRM-ACUM au votat o declaraţie prin care cer demisia preşedintelui Igor Dodon şi alegeri prezidenţiale şi parlamentare anticipate.

Parlamentul de la Chişinău rezultat în urma alegerilor legislative din 24 februarie s-a reunit sâmbătă după ce, în urma unor luni de negocieri politice, s-a reuşit formarea unei majorităţi între socialişti - câştigătorii alegerilor - şi blocul prooccidental ACUM, alianţa care a ieşit pe locul al treilea.

Duminică, Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte, iar premierul Pavel Filip a fost numit preşedinte interimar. De asemenea, Curtea Constituţională a emis o hotărâre prin care Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat, noi alegeri fiind programate în 6 septembrie.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272