REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Republica Moldova: Transnistria anunţă că îşi va deschide o reprezentanţă 'oficială' la Moscova

Republica Moldova: Transnistria anunţă că îşi va deschide o reprezentanţă 'oficială' la Moscova

Replica API 15 ianuarie 2019 | 00:00 408

Vitali Ignatiev

Transnistria, regiune separatistă din estul Republicii Moldova a cărei independenţă nu este recunoscută de Occident şi nici de Federaţia Rusă, a anunţat că îşi va deschide în curând o reprezentanţă 'oficială' la Moscova, aliniindu-se astfel celor două regiuni separatiste georgiene Abhazia şi Osetia de Sud, dar a căror independenţă a fost recunoscută de Rusia în august 2008, informează luni Radio Chişinău.

Deschiderea noii reprezentanţe a Transnistriei este planificată în cursul lunii ianuarie într-o clădire de pe bulevardul Noul Arbat, în centrul Moscovei, a confirmat aşa-numitul ministru de externe transnistrean, Vitali Ignatiev, într-o declaraţie făcută pentru agenţia de presă ucraineană Ukrinform.

'Anterior, la Moscova a funcţionat o reprezentanţă a Transnistriei, dar din motive neclare aceasta şi-a încetat activitatea. Deschiderea, în luna ianuarie, a noii reprezentanţe a Transnistriei va reprezenta un pas important în intensificarea colaborării noastre cu Rusia', a spus Ignatiev, adăugând că Tiraspolul ar putea astfel acorda mai uşor asistenţă locuitorilor din Transnistria aflaţi pe teritoriul Federaţiei Ruse.

La nivel oficial, Moscova a declarat în repetate rânduri că sprijină integritatea teritorială a Republicii Moldova, potrivit Radio Chişinău.

Autorităţile moldovene nu au comentat încă această declaraţie a aşa-zisului ministru de externe al Transnistriei, dar, în trecut, şi-au exprimat de nenumărate ori preocuparea faţă de deschiderea unei reprezentanţe 'oficiale' a regiunii transnistrene la Moscova, conform canalelor media citate.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La Moscova doar nu la Washington.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367