REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

RESTAURANTELE din Constanţa, PREGĂTITE pentru REDESCHIDERE

RESTAURANTELE din Constanţa, PREGĂTITE pentru REDESCHIDERE

Replica API 28 ianuarie 2021 | 22:52 2786

Restaurantele şi cafenelele din Constanţa se redeschid la 30% din capacitate din data de 28 ianuarie 2021. Această hotărâre a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă după ce incidenţa în municipiul Constanţa a ajuns la 2,74 la mia de locuitori. Mai exact, restaurantele, cafenelele dar şi cinematografele vor putea funcționa și în interiorul clădirilor, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06.00-23.00. Măsura va intra în vigoare de joi, 28 ianuarie. Cotidianul Replica de Constanţa a vorbit cu câţiva patroni de restaurante pentru a afla cât de pregătiţi sunt pentru această redeschidere.

Crinu Danu, patronul restaurantului Marco Polo, aşteaptă cu nerăbdare deschiderea restaurantelor şi speră ca această decizie să dureze mai mult de două săptămâni: „Atât eu cât şi angajaţii restaurantului aşteptăm cu nerăbdare această redeschidere. Această perioadă a fost destul de grea pentru noi, cei din acest sector. Angajaţii au fost nevoiţi să trăiască doar din şomajul tehnic, un lucru destul de greu, veniturile fiind destul de mici. Sper doar ca această decizie să dureze mai multe de 2 săptămâni şi să nu fim nevoiţi să închidem, pentru că acest lucru ne-ar da pe toţi peste cap.”

Au fost patroni care nu au respectat legea

Sterică Paris, proprietarul a trei cafenele Filicori, consideră această decizie destul de oportună, în special pentru cei 25 de angajaţi aflaţi în şomaj tehnic: „Noi la ora actuală avem 25 de angajaţi aflaţi în şomaj tehnic, care aşteaptă să îşi reia activitatea. Sperăm să nu mai fim închişi, pentru că acest lucru nu e benefic pentru nimeni. Un alt aspect este respectarea legii, pentru că noi, în tot acest interval am respectat legea şi am ţinut închis la interior însă au fost localuri care nu au respectat regulile şi s-au folosit de tot felul de tertipuri pentru primi clienţii la interior.”

Sperăm să nu fim închişi din nou

M.C., proprietarul Urban 16, un restaurant destul de nou pe piaţă, aflat în parcul de la Far, consideră de asemenea că restaurantele ar trebui ţinute deschise:” Noi am deschis chiar în pandemie şi lucrul acesta chiar nu ne-a ajutat deloc, localul fiind deschis foarte puţin timp şi la interior. Sper să nu mai fim închişi din nou, pentru că lucrul acesta ar însemna foarte multe cheltuieli, retur de marfă şi alte chestii destul de costisitoare. Noi suntem pregătiţi să deschidem la 30% din capacitate.”

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da' de unde stii tu cine este intr-o bomba de cartier daca tu esti la serviciu?Ori te-ai suparat ca nu-ti dau una mica si-o tigare?Te-a oprit cineva sa te faci politist,jandarm,gardian de coasta,colonel de pe la marina ce se numeste comandor?Sa fie la mijloc deficitul de carte?Carte ,carte, nu cartile alea 52!
4
2
din cernavoda ii este foame lui sava nelutu,iar surioara lui gela
3
0
.... inchise? Nu prea spre deloc! Aseara cam toate de pe Tomis erau pline de clienti!
12
1
Bine ca s-au deschis la interior, sa nu mai inghete pe terasa betivanii aia pensionari de la jandarmerie, politie sau garda de coasta...a, si mai e un betiv de colonel de pe la marina - unu mare si urat...ii gasiti pe toti la o bomba de cartier din Inel2
12
2
marea suferinta a acestui oras unde intr o zi lucratoare cafenelele sunt pline de la 9 dimineata. Si nu de tineri, ci de frecangii, majoritatea cu nasul mare! pai ce tara ca n afara sa avem? in afara la 9 dimineata gasesti doar turisti si distributie pe strada, nu localnici! aia s la munca!
26
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102