REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Restaurantele şi cafenelele au primit LOVITURA de GRAŢIE, din partea GUVERNULUI

Restaurantele şi cafenelele au primit LOVITURA de GRAŢIE, din partea GUVERNULUI

Replica API 7 noiembrie 2020 | 00:07 4867

România intră în carantină parțială, de luni, 9 noiembrie. După ora 23.00 se poate ieși din casă doar cu declarație pe propria răspundere, școlile trec în regim online, magazinele se închid mai devreme, iar masca sanitară devine obligatorie peste tot în România, în spațiile deschise. Șeful DSU, Raed Arafat, a explicat într-o conferință de presă de ce au fost luate aceste măsuri. Totodată, și localurile sunt pe listă pentru a fi închise ceea ce creează isterie în rândul patronilor. Patronii localurilor din Constanța au ajuns la capătul puterilor şi spun că acestea sunt crucea pusă la căpătâiul afacerilor ce le conduc de ani de zile.

Odată cu intrarea României în carantină parțială, se dorește impunerea mai multor măsuri, printre care și închiderea localurilor. Nu vor mai rămâne deschise nici cele care au terase „afară” dar care au tot felul de geamuri prin care se încearcă menținerea căldurii. Raed Arafat a explicat în ce regim sunt încadrate terasele cărora li s-au pus sticlă sau diverși pereți și a precizat că ele devin închise conform legii produselor de tutun unde a fost reglementată noțiunea.

"Cu răcirea vremii, la unele terase, chiar dacă sunt în afara spațiului închis al unui restaurant, au devenit și ele închise. S-au pus sticlă și diverse tipuri de pereți, pentru a păstra căldura, dar ele devin spații închise. Definirea este clară, încât acelea care se încadrează în definirea spațiilor închise, așa cum a fost prevăzută în legea produselor de tutun, un spațiu închis este cel care are acoperiș și două laturi, indiferent dacă sunt permanente sau temporare. Orice spațiu care are astfel de descriere se tratează ca spațiu închis și se aplică regula spațiilor închise din restaurante după incidență. Aceste spații nu pot fi tratate ca terase în spații deschise", a precizat Raed Arafat, care a explicat articolul 8 din Hotărârea CNSU privind restricțiile care intră în vigoare luni, 9 noiembrie.

Patronii localurilor constănțene sunt disperați

Patronii localurilor din Constanța au ajuns la capătul puterilor. Aceștia se declară total nemulțumiți de restricțiile ce ar urma să intre în vigoare și compară această restricție cu crucea pusă la căpătâiul afacerilor ce le conduc de ani de zile.

„Nu știu ce să vă spun… dacă ne vor impune închiderea… suntem distruși, atât noi cât și angajații, pe care îi avem. Ne-am luat absolut toate măsurile de siguranță, am încercat să păstrăm distanța între ospătari și clienți, între noi, în local nici nu mai spunem. Își bat joc de noi în ultimul hal”, a declarat reprezentanta unui restaurant din Constanța.

„Cu asta ne dau ultima lovitură. Nu este posibil așa ceva. Efectiv ne pun crucea la mormânt. Nu se gândesc că sunt mii, milioane de oameni care muncesc în localuri, iar pentru mulți dintre ei aceasta este singura sursă de venit? Dacă rămâne bătut în cuie, asta e cea mai mare lovitură. O să începem să ne vindem afacerile pentru a putea supraviețui…”, ne-au declarat reprezentanții unui alt local din Constanța.

Ce este menționat în Hotărârea CNSU

„Art. 8: Se propune ca, pentru spațiile exterioare în care se desfășoară activități de preparare, servire și consum al produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice, care au fost amenajate și pot fi asimilate spațiilor publice închise, astfel cum sunt ele definite în Legea pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun nr. 349/2009, cu modificările și completările ulterioare, le sunt aplicabile în mod similar regulile și măsurile de protecție sanitară, prevăzute în anexa nr. 3, art. 6 pct. 1 și 2 din Hotărârea Guvernului nr. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID19.”

Video:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
VA ROG NU VOTATI USR
2
1
voteaza PNL pana la moarte.
1
1
Mare tragedie .Nu vor mai putea vinde sticla de apa de 0,5 cu 10 lei si sampanie cu artifica la ghertzoi.
7
1
Si nu ar fi o problema daca nu ar exista persoane credule.....lovitura de gratie a fost data de recrudescenta virusului. Cauza recrurescentei este alta poveste...Pace.
1
0
Constanta inseamna turism,dar turism cu servicii oferite de un individ ce te serveste stangaci,el fiind sudor,murdar si transpirat,nici nu mai conteaza pretul.Numai un faliment general va face poate curatenie in aceasta mizerie generala.Interlopi,prostituate,spalare de bani,evaziune,prost gust,lipsa de profesionalism acesta este turismul in Constanta.
6
0
Pe 6 decembrie le dam muie la penelaci si lui iohannis. Pasul 2 dam muie si la usr pasul 3 dam muie si lui ciolacu psd
3
6
Astia sint disperati ca numai vind ciorba la galeata si carne imputita .
8
0
si columbeanu a crezut ca toata viata o sa se plimbe in mayback, vremurile se schimba
9
0
lasa ca se protejeaza animalele. se rula aceeasi hamsie de 10 ori ! acuma sta si ea linistita. v-a ajuns din urma miile de victime inecate la midia in port !
5
0
Pai sa voteze tot guvernul asta la alegeri, ca a facut f bineeeeeee
2
9
Cu atata evaziune cum naiba sa ai oras sanatos? Vezi spitale ....etc. Pe cine sa plangi pe cei de la Horeca sau oamenii prost platiti si forjati la maxim ,fara carte de munca sau trecuti la 4 ore . Pai cum sa nu faci banuti .
20
0
comentati aiurea astia inchid fara sa gandeasca acolo in parlament si la guvern unde se intalnesc cu toti nu de imbolnavesc, toate tarile au lasat scolile deschise numai noi mai cu mot, ne vor prosti sa ne conduca ca pe turme
5
13
Saracii oameni bogati. De la masini de lux vor trece gradual la masini de oameni cu salarii de Romania?! Oare vor trai cu minim pe economie?
13
0
masina noua in afara de logan sau alta de 10 mii euro?adica masina de om normal?afla ca nu esti sarac deci dezirabil pentru pomeni sociale.esti patron?atunci falimentul trebuie sa fie un risc asumat sau ne place doar sa ne lafaim in lux si cand vine un moment mai greut gata ne pisam pe noi.fiti barbati si acceptati si falimentul.sunt oameni cinstiti care muncesc de le sare basca si nu comenteaza pentru 300 de euro salariu lunar.Patroane,cand intoxicai turistii de ce n-ai economisit pentru situatii neprevazute?La munca,la lopata la santier.
15
1
Pt Horeca: nu va mai vaitati, sunt o gramada de locuri de munca libere pe santiere.....de MUNCA, ati priceput???
19
2
hai sa le plangem de milaevazionistilor cu terase, restaurante si hoteluri, care tepuiesc clientii de ani de zile! la munca, putorilor!
22
2
Wowww, e grav de tot! nu mai au machidonii branzari si aia rupti in dos unde sa-si etaleze cheile pe masa.
21
1
..greu pentru fetitele ROMANIEI..la toate stirile tv, veti vedea prin toate carciumile...bodegile.. numai si numai...fetitele ..ele oare n-au..mama..tata...loc de munca???sa stai toata noaptea in carciuma si sa te linga cainii la...KUR???nu-ti vine sa crezi cum am ajuns??? chiar dragi fetite???nu aveti in plan,decat..carciumi????cine dracu se mai uita la voi???sunt barbati in varsta care spun: cu cine sa ma insor???toate: fumeaza...se drogheaza...se tatueaza..beau pana se kaka pe ele...asta-i Romania...grav..dragi parinti..ATENTIE..
8
2
Eu fur de 20 de ani si nimic. Asta da smecherie....
11
0
De asta e praf horeca....numai talhari de patroni....
20
0
Ful de sifoane pe aici.
5
1
Sa ma vezi pe mine. O fac machidoneste. Ma ard si pe mine. Nu mai marc nimic
11
0
Nici eu. Nu ca marcam ceva.
6
0
Terminati ca tot eu sunt sefu. De azi chiar nu mai pornesc casa de marcat
9
0
La beta ca nu da bonuri nu va uitati. O fac pentru salarii. Mie imi ajunge!
10
0
Cum??? Nu pot sa cred asa ceva. Cred ca de la bonuri e treaba
7
0
Lasa vrajeala. Dl Crinu e un om de afaceri corect. Nu pacaleste clientii....doar statul roman.....
10
2
Crinu...nu a zis nimic?? Pffff
4
2
Se inchide si mek?
9
0
Mio..entourage..beta...brasil...sa se inchida
19
2
Nu stiu cine a gresit Replica? sau cei care au emis Hotararea? Legea 349 din anul 2009 nu prevede cele mentionate in hotarare ci legea 349din anul 2002.Asadar e greseala.. sau permisiune?
2
1
O veste excelenta! Sper sa inchida toti! Singurele "victime" colaterale sunt fetele care servesc, din pacate nu prea au ce loc de munca sa-si gaseasca, dar tinand cont ca 99% sunt studente, sa-si vada de scoala pana se redeschid.
24
1
saracii patroni, acum trebuie sa scoata banii de la saltea, toti banii aia care nu i-au dat angajatilor cu salarii de mizerie acum trebuie scosi daca vreti sa supravetuiti. Sictir@multa mumu
26
0
Pai si marele specialist in alimentatie publica, Crinu Danu ce parere are ???
14
3
Vara trecuta cand iti vindeau o pizza congelata luata cu 8 lei de la Lidl si incalzita la microunde si iti scriau pe nota de plata ca te costa 50 de lei ...nu se mai vaicareau ! Langa Sala Sportului este o cafenea Entourage unde pe 2 cafele mici si o apa plata de 250 ml iti imputa 27 de lei : japca la drumul mare , pardon ... Bdul Tomis si toate speluncile din zona practica preturi astronomice ! SICTIR ! Sa il mai vad pe bizonul ala de Bucovala sau pe ranjita aia de Corina Martin cum se vaicaresc ca a intrat HORECA in colaps !
48
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367