REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
16.6° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Restaurantul din Murfatlar, închis de Protecția Consumatorului, a fost redeschis. Video

Restaurantul din Murfatlar, închis de Protecția Consumatorului, a fost redeschis. Video

G.B. 28 aprilie 2024 | 00:00 4456

În perioada 01.03.2024 - 15.03.2024, conform programului de tematici proprii al Regiunii Sud-Est, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța a efectuat o serie de acțiuni de control, pentru a verifica dacă este respectată legislația în vigoare, în domeniu, în unitățile de alimentație publică și magazinele alimentare din mediul rural. Reamintim că atunci s-a descins și la restaurantul Noble din Murfatlar, care a fost închis provizoriu, după ce s-au depistat mai multe nereguli. Iată că proprietarii au anunțat, cu surle și trâmbițe, că restaurantul a fost redeschis și sunt pregătiți să își primească din nou clienții.

Restaurantul din Murfatlar, inchis de Protectia Consumatorului, a fost redeschis. VideoNoble din Murfatlar

Reamintim că în data de 8 martie a. c. a fost efectuată o verificare la unul dintre cele mai faimoase restaurante din Murfatlar, aparținând firmei Georgi – Beca Food SRL, unde inspectorii Protecției Consumatorului au descoperit o serie de nereguli: Nu a prezentat registrul unic pentru punctul de lucru verificat; În spatele vitrinelor frigorifice există gândaci morți și vii; coșurile de gunoi existente în blocul alimentar nu au capac și acționare la picior existând astfel riscul de contaminare a preparatelor culinare, în vitrinele destinate răcirii băuturilor răcoritoare se depozitează materii prime și ciorbe gata pregătite fără elemente de identificare, fără respectarea vecinătăților și a temperaturii de depozitare, ustensile de bucătărie nerecomandate în alimentație publică și aflate în stare de degradare, se refolosesc ambalajele materiilor prime . De asemenea, s-a mai constat faptul că vitrine frigorifice erau neigienizate, cu vopsea exfoliată și pete de rugină, aparatura de gătit prezintă depuneri de grăsime, praf și pete de rugină, pavimentul neigienizat, termograme necompletate din anul 2023. De asemenea, nu există protecție împotriva insectelor și era folosită practică comercială înșelătoare prin păstrarea în frigider a pastelor fierte contrar specificațiilor producătorului care menționează că după fierbere se amestecă cu sosuri și se servesc fierbinți

Restaurantul din Murfatlar, inchis de Protectia Consumatorului, a fost redeschis. VideoNeregulile întâlnite de către Comisariatul Județean

În urma neregulilor găsite au fost aplicate mai multe sancțiuni: 3 amenzi contravenționale, în valoare de 13.000 lei, 1 avertisment, oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a produselor alimentare neconforme în valoare de peste 1.900 lei, oprirea temporară a prestării serviciilor de alimentație publică până la remedierea deficiențelor constatate, propunerea încetării practicii comerciale înșelătoare.

Video 1:

Se pare că restaurantul Noble a remediat neregulile și acum are din nou liber la... bani. Aceștia au anunțat pe pagina de Facebook că au redeschis restaurantul și își așteaptă clienții cu brațele deschise, dar rămâne de văzut dacă vor mai avea același succes.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din păcate nu s au furat numai rețete
0
0
Paște ai o problemă cu restaurantul lui Mitroi dacă ar fi așa cum spui tu nu ar fi atâtea mașini ,cat despre noble este condus de persoane…și aici ai nimerit o ,stai jos ..
0
0
Mă minunez ce pot spune unele persoane pe aici ,este normal să fur rețetele și să merg în altă parte cu ele ,corect așa se face
0
0
Da, recunosc la răspunsul lui Barbie, am lucrat la Noble ca bucătăreasă și de acolo am învățat să gătesc , era normal ca în viitorul loc de muncă să folosesc aceleași rețete ..
0
2
Atât despre Noble , țin să spun ca de câte ori am fost acolo pentru a mânca sau pentru a bea o cafea , a fost o servire impecabilă, mâncarea extraordinar de bună , nu ca la alte Restaurante precum Park Cafe care încearcă să fure orice mică schimbare la preparate după ce gustă felul de mâncare de la Noble . Personal amiabil și politicos, comandați pizza de la Noble .
4
0
Paste..paste le ma-ti stii tu multe Ai bani de restaurante ,saracule
4
0
La Noble am mancat cea mai bună pizza, acum 5 ani cand era detinut de Lilic si fratele lui. Aveam si o cunostinta care lucra în bucatarie si totul era ca la carte. Acum nu stiu de ce sa degradat asa. Pacat
2
1
Cine naiba mai esti si tu care vorbesti din amintiri si necunostiinta de cauza
1
4
IN URMA CU CINCI ANI , AM FOST CU SOTIA LA RESTAURANTUL DIN PADURE DE LA VALUL LUI TRAIAN SI AM COMANDAT DOUA FELURI DE MANCARE . CA TOT SA SPUS DESPRE PASTE CA ERAU TINUTE LA FRIGIDER LA NOBLE . VREAU SA VA SPUN CA AM PRIMIT PASTE RECI , USOR INCALZITE LA MICROUNDE . DE ATUNCI , NICIODATA NU AM MAI CALCAT LA RESTAURANTUL LUI MITROI , PENTRU CA ESTE RESTAURANTUL LUI . DE MULTE ORI TREC SI MA MINUNEZ CATA LUME ARE ACEL RESTAURANT . CRED , CA NU DOAR EU AM PRIMIT PASTELE RECI. ESTE O PRACTICA ACOLO SA SE SERVEASCA ASA . CAT DESPRE NOBLE , ESTE O CARCIUMA ORDINARA GESTIONATA DE NISTE m*******i AVARI CARORA LI SE RUPE LOR DE RESPECTAREA CALITATI PRODUSELOR ALIMENTARE SI DE CURATENIE .
11
6

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389