REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
18.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Resturi umane nerevendicate întăresc teoria unui atac sinucigaş în dubla explozie dintr-o catedrală în Filipine

Resturi umane nerevendicate întăresc teoria unui atac sinucigaş în dubla explozie dintr-o catedrală în Filipine

Replica API 2 februarie 2019 | 00:00 336

Descoperirea unor părţi de corp mutilate şi nerevendicate de la dubla explozie care a avut loc la 27 ianuarie într-o catedrală din sudul marcat de conflicte al Filipinelor a dus la dezvoltarea teoriei conform căreia în spatele atacului s-au aflat atacatori cu bombă sinucigaşi, a precizat vineri armata, potrivit dpa.

Bilanţul exploziilor de la Catedrala Fecioarei de pe Muntele Carmel, de confesiune catolică, din oraşul Jolo, în provincia Sulu, la 1.000 de km sud de capitala Manila, a crescut la 22 de decese, după ce o femeie de 68 de ani a murit la spital.

Peste 100 de persoane au fost de asemenea rănite în cele două explozii de la 27 ianuarie, despre care autorităţile spun că cel mai probabil au fost comise de atacatori cu bombă sinucigaşi după ce două seturi de fragmente de cadavre recuperate de la locul tragediei au rămas nerevendicate.

"Bucăţile de corp care sunt nerevendicate şi care au fost găsite în zona de la intrare (în catedrală), până la o distanţă de 50 de metri, susţin teoria unui atac cu bombă sinucigaş", a declarat un purtător de cuvânt al armatei, colonelul Noel Detoyato, care a menţionat că printre fragmentele de corp găsite se numără picioare, braţe, trunchiuri şi capete.

Prima explozie s-a produs în interiorul catedralei în timpul slujbei, iar a doua a avut loc la intrare, în timp ce oamenii încercau să iasă, iar forţele speciale încercau să vadă ce s-a întâmplat.

Se crede că o femeie ar fi introdus una dintre bombe în biserică, iar un bărbat ar fi detonat al doilea dispozitiv exploziv afară.

Purtătorul de cuvânt al armatei a spus că este posibil ca femeia să i se fi alăturat partenerului său afară după ce a lăsat bomba în catedrală, cu câteva minute înainte de explozia celui de-al doilea dispozitiv.

"Cred că asta s-a întâmplat, dar nu putem decât să presupunem. Pe baza părţilor de corp recuperate putem presupune că ei au fost atât de aproape de explozie încât au fost făcuţi bucăţi", a mai declarat el.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212