REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.5° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Retailerul Kaufland și-a propus să preia peste 60% din carnea de porc locală până în 2020

Retailerul Kaufland și-a propus să preia peste 60% din carnea de porc locală până în 2020

Replica API 23 noiembrie 2017 | 00:00 544

Kaufland România a lansat miercuri, în premieră, împreună cu Cooperativa Agricolă "Țara Mea", primul program național pentru carne de porc 100% românească, prin care se dorește preluarea a peste 60% din carnea de porc românească, respectiv în jur de 300.000 de porci pe an, până în anul 2020, scrie Agerpres.

"Programul este o colaborare pe termen lung privind preluarea de porcine tinere pentru îngrășare în scop de abatorizare. Cooperativa a adunat peste 100 de fermieri mici și mijlocii care se ocupă de creșterea porcinelor pentru a face posibil acest program. După tăiere, carnea proaspătă ajunge pe rafturile magazinelor Kaufland în întreaga rețea. Obiectul programului este să ajungem la peste 300.000 de porci livrați pe an în anul 2020, adică peste 18.000 de tone pe an", a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, Valer Hancaș, manager Corporate Affairs și Comunicare Kaufland România.

Acesta a precizat că, în prezent, sunt livrați în rețeaua de magazine peste 400 de porci pe zi, cantitate care se va dubla până la finalul acestui an.

"Vom ajunge astfel la 800 de porci pe zi adică aproximativ 150-160.000 de kilograme pe săptămână sau 8.500 de tone de carne pe an. Avem obiective setate la finalul fiecărui an, ca atare la finalul anului 2018 vom lua 180.000 de porci pe an, iar la finalul 2019 targetul este de a depăși 250.000 de porci pe an. În momentul în care programul va ajunge la maturitate vom prelua peste 60% din carnea de porc locală, o cantitate fără precedent preluată de un retailer în România", a adăugat Hancaș.

În opinia acestuia, programul are și rolul de a educa fermierii pentru a obține o carne de calitate, folosind doar furaje autohtone, fără soia, pentru a obține gustul tradițional al cărnii de porc românești.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272