REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
17.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Rețea de piste pentru biciclete în municipiul Constanța până în vara anului 2022

Rețea de piste pentru biciclete în municipiul Constanța până în vara anului 2022

Replica API 4 iunie 2020 | 00:00 1322

Realitate sau ficțiune?

Realitate sau ficțiune?

Miercuri, 3 iunie, de Ziua mondială a bicicletei, constănțenii au fost îndemnați de Primăria Constanța să folosească "opțiunea sigură și sănătoasă pentru deplasări". În lipsa pistelor, mersul pe bicicletă nu poate fi considerat sigur decât printr-un singur aspect, evitarea aglomerației și a riscului de infectare cu noul coronavirus. În continuare, bicicliștii care aleg să circule în municipiu Constanța sunt în continuare expuși în trafic.

Situația s-ar putea schimba în viitorul apropiat, după ce bicicliștii au fost "răsfățați" în ultimii ani cu o singură pistă, care măsoară cel mult 2 kilometri, amplasată pe bulevardul Tomis, după începând cu zona Capitol. Primăria Constanța a semnat contractul de finanțare, în luna februarie a acestui an, de aproape 20 de milioane de euro, pentru “Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia”.

Peste 8 kilometri de piste de biciclete

Potrivit primarului Decebal Făgădău, proiectul este mai amplu și, printre altele, se dorește amenajarea a peste 8 kilometri de piste de biciclete, alături de peste 11 km de benzi de circulație dedicate transportului public. Durata de implementare a acestui proiect după semnarea contractului de finanțare este de 28 de luni.

În prezent sunt derulate procedurile de achiziţii publice pentru servicii şi pentru lucrări de construcţii, urmând ca lucrările să înceapă după terminarea licitațiilor și desemnarea firmei care se va ocupa de acest proiect. De asemenea, Confort Urban a anunțat că lucrează la amenajarea pistelor de biciclete în cadrul lucrărilor de modernizare a bulevardului Tomis, porțiunea cuprinsă între strada Poporului și Capitol și a bulevardului Mamaia, porțiunea cuprinsă între strada I.G. Duca și intersecția cu bulevardul Tomis.

Sistem de bike sharing disponibil la Constanța

Chiar și în lipsa pistelor de biciclete, sistemul de bike sharing a fost folosit de constănțeni, care au la dispoziție 390 de biciclete. Orice turist sau localnic cu vârsta de peste 14 ani poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărții de identitate, de la ghișeele de informații din cadrul agențiilor SPIT, un card de utilizator. Bicicleta poate fi utilizată timp de maxim două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitari pentru proiectul cu fonduri europene, prin care avem acces la bicicletele din locurile special amenajate!
0
0
bine ca sa injumatatit spatiul verde
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369