REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
12.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Rețeaua de gaze din Techirghiol, pusă în funcțiune! Video

Rețeaua de gaze din Techirghiol, pusă în funcțiune! Video

Andreea VREJOIU, Valentina CAMARA 15 octombrie 2022 | 00:00 3622

La Techirghiol a avut loc, în cursul zilei de vineri, 14 octombrie a.c., punerea în funcțiune a investiției: “Înființare sistem distribuție gaze naturale în orașul Techirghiol, județul Constanța”. Alături de primarul Iulian Soceanu au fost și secretarul de stat George Sergiu Niculescu, prefectul Silviu Coşa, Stelian Gima, vicepreședintele CJ Constanța, Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, senatorul PNL Septimiu Bourceanu, deputatul PNL Marian Crușoveanu și Nicolae Moga, fiind unul dintre inițiatorii proiectului.

La eveniment au participat primarul orașului Techirghiol, prefectul Silviu Coșa, secretarul de stat George Niculescu, deputatul Mircea Banias, fostul senator Nicolae Moga, Vicepreședintele CJ Stelian Dima, deputatul Bogdan Huțucă, senatorul Septimiu Bourceanu.

"Proiectul, de un deosebit interes pentru cetățenii și turismul balnear din orașul Techirghiol, precum și pentru dezvoltarea economică a zonei, A fost demarat în decursul anului 2020, cu o valoare a investiției de aproximativ 11 milioane lei și a reprezentat realizarea a 37,818 km de rețea de distribuție gaze naturale", au transmis reprezentanții Primăriei Techirghiol.

,,Proiectul a început în anul 2016. În 2019 s-a demarat procedura de licitație publică și s-a încheiat contractul. În anul 2020 s-a dat ordinul privind începerea lucrărilor. Pe 5 octombrie 2022 s-a emis licența de distribuție a gazelor naturale. Valoarea totală a investiției este de 10.531.810,41 lei, cofinanțarea din partea orașului Techirghiol fiind de 5.626.093,12 lei, iar finanțarea din partea S.C. MegaConstruct S.A. a fost de 4.905.717,29.”, a transmis primarul Iulian Soceanu.

Stelian Gima

,,Dezvoltarea infrastructurii şi modernizarea reţelelor existente, precum şi înfiinţarea de noi rețele de distribuție de gaze naturale în județul Constanta reprezintă unul din principalele obiective ale acestui mandat. Astăzi la Techirghiol a fost inaugurată “Rețeaua de distribuție a gazelor naturale”. Un proiect de mare anvergură, în valoare de 11 milioane de lei a fost finalizat într-un termen record de 2 ani. Iulian Soceanu face performanță și se vede în traiul de aici. Orașul Techirghiol trebuie să devină un model de bune practici.”, a declarat Stelian Gima, vicepreședintele CJC.

Secretarul de stat, George Niculescu, a declarat: ”Rolul nostru este de a veni în sprijinul comunităților locale și a le dezvolta. La rândul său, deputatul, Bogdan Huțucă, a declarat: ”Este o deosebită plăcere să fiu alături la înființarea rețelei de gaze din Techirghiol. Vreau să felicit primarul, echipa primarilor și pe toți cei ce s-au implicat în acest proiect. Orașul Techirghiol se află pe harta României care are proiecte de anvergură.”

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu va este jena sa apareti cu totii la noi? Ne-ati vandut namolul, aurul nostru! Ce a facut domnul Septimiu sa impiedice acest lucru? NIMIC! Ce ati realizat de cand sunteti pe functii? NIMIC! Felicitari domnului primar!
4
0
Au pus reteaua de gaz in functiune, cand pretul gazului a crescut enorm. Montarea instalatiei cu centrala duce costul la peste 10.000 lei. Iti mai scoti investitia. Peste vreo 4-5 ani, o sa ne spuna UE ca nu mai e rentabil gazul, sa trecem la alta sursa, panouri fotovoltaice, si tot asa, investitii in care oamenii sufera, pierd bani, iar transnationalele castiga miliarde de euro.
2
0
cind or vedea fraierii facturile,sa vezi distractie!
1
0
Praf in ochi mega construct e in faliment
1
0
mancati rahat ca deobicei, nu s-a pus nimic in functiune si nu se va pune pana anul viitor. plm
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108