REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
21.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

REŢEAUA traficanţilor de ETNOBOTANICE din zona Brotăcei a fost CONDAMNATĂ

REŢEAUA traficanţilor de ETNOBOTANICE din zona Brotăcei a fost CONDAMNATĂ

Replica API 11 noiembrie 2020 | 00:00 4660

MEGA ANCHETĂ!

MEGA ANCHETĂ!

Oamenii legii din Constanța au desfășurat o mega anchetă pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în trafic de etnobotanice. În cauză au fost implicați colaboratori sub acoperire, au fost puse cap la cap toate cazurile cu tineri depistați în timp ce consumau acest tip de substanțe cu efect psihoactiv, iar drumurile au dus către ”liderii” grupului, între care și Ionuț Petrof, dar și Mihai Claudiu Chivu.

sursa gazetavlaceana.ro

Petrof Ionuţ, Chivu Mihai Claudiu, Ciupitu Ion, Macovei Sorin Gabriel, Ursu Ioan, Ocolişeanu Angela Loredana, Secoşan Sorin , Iordan Costin Marian și Agiolu Nedret au fost trimiși în judecată, pe 10.08.2018, pentru constituirea unui grup infracţional organizat. Instanța de fond, adică Tribunalul Constanța, i-a condamnat la data 7.07.2020. Decizia nu a fost definitivă și s-a înregistrat apelul, care urmează să se judece pe 10.12.2020.

Instanța a reținut că, raporturile dintre inculpații Petrof Ionuţ, Chivu Mihai Claudiu, Ciupitu Ion, Macovei Sorin Gabriel, Ursu Ioan, Ocolişeanu Angela Loredana s-au dovedit atât de stabilile și bine definite încât nucleul infracțional a căpătat veleilățile unei structuri organizate, cu particularități decurând din specificul operațiunilor derulate, din statutul majorității vectorilor săi (oameni fără adăpost, cu biografii dintre cele mai nefericite, slab ori deloc școlarizați, trecuți prin diverse forme de asistență socială, iar unii și prin pușcării) și din maniera de comunicare între componenți. Inculpații Petrof Ionuţ și Chivu Mihai Claudiu sunt amici din copilărie, iar obiceiul adăpostirii lui C. în apartamentul primului datează de prin adolescență, practic odată cu rămânerea fără locuință a celui de-al doilea. Absolvenți a numai 8 clase, fără calificări profesionale și fără să fi avut vreodată locuri de muncă, Petrof Ionuţ și Chivu Mihai Claudiu au dobândit în timp o experiență de viață și o versatilitate care le-au permis punerea la punct a unei rețele de producție și desfacere a „etnobotanicelor” bine conturată.

Astfel, cei doi au cooptat și alte persoane, ei folosindu-se și de persoana cunoscută sub numele ”C”, persoană fără adăpost, care locuia într-o mașină abandonată, aflată în spatele magazinului Alfa Beta din zona Brotăcei.

Indivizii vindeau etnobotanice în tot municipiul, zonele cele mai frecventate de ei fiind Tomis III, Tomis Nord, Faleză Nord sau șoseaua Mangaliei. Indivizii amestecau ceaiuri cu acetonă și diverse prafuri.

După ce ancheta a ajuns la final, iar oamenii legii au stabilit cu ce se ocupa fiecare, inculpații au fost trimiși în judecată, condamnați în primă instanță, iar acum urmează să se judece apelul.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa le bag muie de traficanti !!! Sper ca instanta sa nu le dea mai mult de 2 ani...asa e la noi instanta e miloasa.
0
0
Laba laba laba
0
1
am cunoscut o p mandresti! ieseam la vorbitor cu ea, mai o tata, mai o buca... vedeam si eu, prin geam! decat sa stau in camera, ieseam la vorbitor cu angelica! in 2013 m-a cautat pe fb si am vb un pic prin videocall..bine dracu ca nu am luat o de nevasta, si nu am gandit dor cu capu de jos... ca uite, ma baga in belele
1
0
POLITIA FBI SWAT CONSTANTA au destructurat bla bla... mergeti ma la portile interlopilor sa faceti poze cu ei. Sa va arunce tiganii oase pe jos.
3
0
Haideti politistilor laudativa pentru ca ati prins doi traficanti cu 8 clase care pana sa ii dibuiti voi au constrit o adevarata retea si voi judecatorilor care din 2018 de abia dupa doi ani ati reusit sa ii condamnati dar nici acum nu este definitiv.Daca asta este lupata contra traficantilor de droguri pe care o duc organele statului contra astora fara scoala oare cum o fi cu aia cu studii suparioare sau V.I.Puri.
4
1
Sa le putrezeasca oasele in puscarie . Au nenorocit o multime de copiii si de tineri . Peste tot in Constanta se vand ETNOBOTANICE . Nu este cartier unde sa nu vezi copiii sau tineri drogati . Sper ca vor primi destui ani de puscarie . Mai grav este ca , consumatori de droguri raman cu sechele pentru toata viata .
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369