REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Reuniune a experților despre actualizarea dozelor inițiale de vaccinuri COVID

Reuniune a experților despre actualizarea dozelor inițiale de vaccinuri COVID

A.F. 17 decembrie 2022 | 00:00 371

Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a declarat vineri că intenționează să organizeze luna viitoare o reuniune a experților externi pentru a discuta dacă dozele inițiale de vaccinuri COVID-19 trebuie actualizate pentru a combate variantele care circulă, informează Mediafax.

În timp ce dozele de rapel actualizate de la Pfizer și Moderna sunt deja aprobate pentru adulți, precum și pentru copii cu vârsta de până la 5 ani, FDA a declarat că este important să se evalueze compoziția atât a dozelor inițiale, cât și a celor de rapel, pe măsură ce se răspândesc noi variante, relatează Reuters.

"De la autorizațiile inițiale ale acestor vaccinuri am învățat că protecția se reduce în timp, mai ales că virusul suferă mutații rapide și apar noi variante și subvariante", a declarat FDA într-un comunicat, citează stiripesurse.ro.

Consilierii independenți, care urmează să se întâlnească pe 26 ianuarie, sunt așteptați, de asemenea, să se pronunțe asupra necesității de a ajusta calendarul sau compoziția dozelor de rapel.

Anunțul autorității americane de reglementare în domeniul sănătății vine după ce grupul operativ de urgență al Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) a declarat la începutul acestei luni că vaccinurile bivalente COVID-19, care vizează tulpina originală și subvariantele Omicron BA.4/5, pot fi utilizate la copiii și adulții nevaccinați anterior.

În luna iunie, consilierii FDA au recomandat o modificare a compoziției vaccinurilor de rapel împotriva COVID-19 înainte de toamnă pentru a combate variantele de coronavirus care au circulat mai recent.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce sa ne mai vaccinam daca pandemia s-a terminat ? am ajuns la concluzia ca pandemia s-a terminat dupa ce am vazut ca pe site-urile ms si dspct nu s-au mai publicat situatiile saptamanale covid; gata, nu mai exista covid, cel putin conform site-urilor ms si dspct ! intreb si eu ca cetateanul turmentat - pe cine sa mai cred ?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272