REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Reuniune ALDE la Constanţa. Care sunt priorităţile şi care e marea problemă: posturile negociate cu PSD!

Reuniune ALDE la Constanţa. Care sunt priorităţile şi care e marea problemă: posturile negociate cu PSD!

Replica API 4 septembrie 2017 | 00:00 157

Prioritățile Alianței Liberalilor și Democraților se regăsesc în activitatea secretarilor de stat ai partidului, a subliniat europarlamentarul Norica Nicolai, care este și președintele Consiliului Național al ALDE, la finalul întâlnirii reuniunii grupurilor parlamentare ale ALDE cu miniștrii și secretarii de stat ai partidului, care a avut loc la Hotel Phoenicia, în Mamaia Sat.

„Activitatea celor 20 de secretari și subsecretari de stat pe care ALDE îi are în acest moment, este în general o activitate pozitivă, a declarat Norica Nicolai: „Cu siguranță nu este ușor într-o relație parlamentară să reprezinți pozițiile de politică publică ale ministerelor, foarte mulți dintre ei sunt oameni pregătiți profesional, sunt oameni care pot genera politici și am și concluzionat câteva priorități ale ALDE în activitatea lor. De pildă ne gândim la un cod al construcțiilor pe care urmează să-l coordoneze secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale, noi nu avem încă după 27 de ani o legislație coerentă în materie de construcții, avem numeroase modificări legislative. Legea 50, cu regimul în construcții, este modificată de peste 37 de ori, ceea ce poate crea confuzie legislativă, dar și abuzuri în aplicare. Așa se întâmplă că avem tot felul de clădiri fără autorizație, care nu respectă un plan urbanistic”.

Președintele Consiliului Național al ALDE s-a referit și la proiectul Centenarul Marii Uniri: „Noi credem că în momentul de față Guvernul nu a reușit să promoveze un proiect care să reflecte importanța acestui eveniment. România este un stat relativ tânăr, 100 de ani de statalitate în istorie nu este foarte mult, de aceea cred că avem obligația să marcăm acest proiect și ceea ce am văzut până în momentul de față nu mă face foarte încrezătoare în legătură cu evenimentele care se vor desfășura anul viitor. (...) ALDE își asumă ca proiect politic Centenarul național. Suntem îngrijorați de asemenea de inexistența unei legislații coerente în materie de patrimoniou național pe care toată lumea o reclamă, dar nimeni nu o face, suntem îngrijorați tot în acest context de lipsa de resurse alocate de Guvern pentru infrastructura culturală, monumentele românești sunte demolate, sunt distruse, nu sunt îngrijite... lucrurile astea fac parte dintr-o conduită a unui stat responsabil față de identitatea lui națională și din păcate aici sunt câteva chestiuni care lasă de dorit. De asemenea vă pot spune că eu personal mi-am exprimat nemulțumirea față de prezența publică a secretarilor de stat. Trebuie să înțelegem că actualul guvern este un guvern de coaliție, format din PSD și ALDE, cele două partide au o identitate clară în actul de guvernare și deși suntem partidul minoritar pentru că asta a vrut electoratul, identitatea noastră va trebui afirmată pregnant. Și am cerut secretarilor de stat să fie prezenți și să răspundă întotdeauna la solicitările media pentru a-și prezenta punctele de vedere, proiectele pe care le realizează, comunicarea să se înțeleagă foarte clar, nu este o comunicare monocoloră. Avem ideologii diferite, avem convingeri diferite, dar pentru România am ales să fim împreună”, au transmis reprezentanții ALDE.

Revenind la priorităţile ALDE, enunţate de Norica Nicolai, amintim şi faptul că preşedintele PSD Liviu Dragnea a fost prezent în debutul lucrărilor partenerilor de guvernate. Motivul: Dragnea a ţinut să calmeze membrii ALDE, nemulţumiţi că nu au obţinut încă acele posture negociate după alegeri cu PSD. Dragnea a precizat, într-o declaraţie făcută alături de Călin Popescu Tăriceanu, că discuţiile privind anumite posturi de secretari de stat vor avea loc în această săptămână.

La rândul său, vicepreşedintele ALDE la nivel naţional, constănţeanul Jean Paul Tucan, a făcut apel către colegii săi să lase deoparte interesele personale! Ce ironic din partea lui să facă apel la aşa ceva, în condiţiile în care, de bine de rău, anumiţi apropiaţi ai acestuia au fost “mulţumiţi” cu funcţii. E drept, pe perioadă determinată.

C.C., R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tutose Marioneta. dragnea premier muie la amundoi niste gunoaie nu mai ia psd alegerile psd nicodata de acum incolo
1
0
Cine e Jean Paul Tucan? Papagalul ala escroc care pacaleste oamenii si nu il voteaza nimeni? Ce politica face amaratul si ce rezultate a avut el in politica?
2
0
Replica,e a 4-a fotografie in doua zile in care il aratati pe dragnea in erectie! Descheiati-i pantalonii sa i-o masurati ca va place putza de teleorman
2
0
nemernicilor ordinari, jegosilor, javre nenorocite, cat mai aveti de gand sa terorizati o tara intreaga, plecati la rusi, parasiti romania si lasati oamenii sa traiasca. Dispareti de pe fata pamantului, a data ptr totdeauna cu pensiile voastre speciale cu tot sa va bucurati de ele pe lumea cealalta
6
1
Multa mooie sa le dau celor doi prosti din imagine!!!
5
1
Gasca de oportunisti, avizi sa se puna la adapost de bratul tot mai amputat al legii. D-aia le-a ramas DNA-ul in gat, Inspectia Judiciara si procurorii. Totul ca largul concurs al prostimii, pomanagiilor si bugetarilor plantati la toate nivelele, in consilii, primarii, regii, etc.La C-ta, locul unde nu se intampla nimik, nu vin firme, investitori si companii sa-si deschida afaceri, unde majoritatea votantilor au ca desert preferat, COLIVA...
5
1
Haznaua politicii locale.
6
1
Cipanii dat paratii la ALDE, da Papu lu psd nu dat ciolanu. Jale maxima!
5
1
Se cearta pe ciolan; taricacaceanu si femeia barbat n.n., solicita pacaliciului mustacios ceva oase de ros in plus pentru ei. Ca nu le mai ajunge; pacaliciul mustacios trebuie sa asigura intai partea leului pentru haita lui de nesatui si apoi ceilalti.
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272