REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Lun., 26 Feb. 2024
Anul XX Nr. 6651
6.5° Constanța Luni, 26 Februarie 2024 Anul XX Nr. 6651
 

Revenirea turiştilor chinezi, întâmpinată cu flori şi măşti sanitare

Revenirea turiştilor chinezi, întâmpinată cu flori şi măşti sanitare

Valentina CAMARA 10 ianuarie 2023 | 00:00 325

Turiştii chinezi au revenit luni în Thailanda după o absenţă de trei ani cauzată de pandemia de coronavirus şi au fost întâmpinaţi de autorităţile locale cu flori şi cadouri de bun-venit, informează AFP.

Sectorul turistic din acest regat asiatic era foarte dependent de China înaintea pandemiei, când vizitatorii chinezi reprezentau circa un sfert din totalul turiştilor străini.

Cei 269 de turişti din oraşul Xiamen, situat în sud-estul Chinei, au fost întâmpinaţi cu flori şi pungi de cadouri - în interiorul cărora se aflau dezinfectant pentru mâini şi măşti sanitare -, precum şi cu un banner care proclama în limba chineză: ''China şi Thailanda sunt o singură şi aceeaşi familie''.

''Sunt foarte încântată, nu-mi vine să cred'', a declarat Jiang Shanna, profesoară universitară, care s-a numărat printre primii sosiţi.

Femeia în vârstă de 36 de ani, venită în Thailanda pentru un sejur de o lună în scopul practicării scufundărilor subacvatice, şi-a rezervat zborul în urmă cu două săptămâni, dar s-a temut de o schimbare de ultim moment.

''Ne temem ca politicile să nu difere de cele la care ne aşteptam şi că acest lucru să nu ne împiedice să plecăm'', a spus turista chineză, care călătorea frecvent în trecut în Thailanda, adăugând că niciunul dintre membrii personalului de la sol nu a reuşit să-i informeze corect.

China s-a confruntat recent cu o explozie de cazuri COVID-19, iar un oficial provincial a recunoscut luni că aproape 90% dintre locuitorii din regiunea sa au fost infectaţi.

Spre deosebire de numeroase alte ţări - printre care Statele Unite, Canada, Japonia şi Franţa -, Thailanda a decis să nu impună teste înainte de îmbarcare.

Cu toate acestea, confuzia a continuat în timpul weekendului trecut după ce mesaje contradictorii ale Ministerului Sănătăţii şi autorităţii aeronautice civile thailandeze păreau să sugereze că turiştii străini vor fi nevoiţi să prezinte dovada vaccinării anti-COVID-19.

Luni, în cele din urmă, ministrul Sănătăţii, Anutin Charnvirakul, a abandonat această iniţiativă.

''Decizia a fost luată nu doar din raţiuni economice, ci şi pe baza informaţiilor medicale'', a declarat el pentru jurnaliştii aflaţi pe aeroport.

În 2022, regatul thailandez a fost vizitat de 10 milioane de turişti internaţionali, o creştere importantă faţă de cei 430.000 de vizitatori din 2021, dar încă departe de nivelurile înregistrate înaintea pandemiei de COVID-19.

Thailanda speră să atragă între 20 de milioane şi 25 de milioane de vizitatori anul acesta, din care cinci milioane de turişti chinezi, potrivit agerpres.ro  .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
1144810263
5/49
1646443325-02-20243 1 9 4 7 5 5
joker
20168392839