REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

REVOLTĂ! Bloc cu 5 etaje în cartierul de case Palas. Locuitorii sunt ÎMPOTRIVA proiectului

REVOLTĂ! Bloc cu 5 etaje în cartierul de case Palas. Locuitorii sunt ÎMPOTRIVA proiectului

Replica API 29 august 2019 | 15:54 608

În cartierul Palas, exact la ieșire din oraș, se va construit, în viitorul apropiat, un bloc cu 5 etaje. Vorbim despre un imobil construit într-un acrtier de case, ceea ce, potrivit legii, nu este păermis. Îna cest sens, investitorul a elaborat un PUZ, plan urbanistic ce a fost supus consultării de către locuitorii din zonă, pe site-ul primăriei. Ei bine, oamenii nu sunt de acord cu acest proiect. În primul rând, spun ei, le-ar fia fectată structura de rezistență a caselor, plus că, pentru crearea locurilor d eparcare, va fi nevoie să li se îngusteze strada.

Primăria Constanța a consultat publicul cu privire la elaborarea PUZ - diversificarea funcțiunilor pentru terenul din bd. I.C. Brătianu nr 211, în vederea construirii, de către SC Dacor Plast SRL, a unui bloc de locuințe cu 5 etaje. Documentația a avut ca obiect Planul Urbanistic Zonal și regulamentul de urbanism pentru terenul cuprins între bd. I.C. Brătianu și străzile Bucegi, Mureșului și Lt. Petre Mănoiu. Amplasamentul obiectivului este situat în cartrierul Palas, la ieșirea din oraș spre Autostrada 3, la capătul liniei 48.

În urma dezbaterii publice organizată pe 8 august locuitorii au adus la cunoștință faptul că nu doresc construcții mixte și coletive în zonă, întrucât toate construcțiile sunt de tip unifamilial. Cer respectarea PUZ ului și respectarea dreptului de proprietate. ”În urma proiectului, rezultă a ne fi încălcate drepturile de proprietate și obligarea retragerii, atât stradal cu 7,5 m, cât și în spatele curtții cu 2,5 m pentru a se face alei de acces cât și parcări”, a specificat un locuitor. De asemenea, locuitorii vor respectarea intimității și respectarea luminozitării solare, dar spun că, odată cu construirea blocului, structura caselor le-ar putea fi afectată. ”Blocul este foarte aproape de casa mea, afectându-mi structura. Îmi scade valoarea locuinței, ternul nu are destinația pentru locuințe așa de înalte”, a spus un alt locuitor.

Nici Asociația Verde Urban nu este de acord, specificând că în PUZ nu sunt specificați indicii urbanistici prevăzuți în PUG. Prin modificarea PUG se ajunge la o situație inadmisibilă și nelegală, anume permisiunea construirii de blocuri de locuințe în cartier de case și, în plus, se depășește de două ori înălțimea maximă admisă

SC Dacor Plast SRL are sediul în Constanța și se ocupă cu fabricarea articolelor din material plastic pentru construcții, oferind și servicii de amenajări, instalații și confecții. Este deținută de Ioan Dan Murariu şi Camelia Murariu.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta cum sa mai fie primar ! La puscarie cu el si gasca de hoti cu care se inconjoara ! Invincibili erau si tripletii Radu , Nicusor , Strutinschi ... asta i doar capusa ramasa pe zidurile Primariei !
4
2
asa se intampla cand doar prostimea merge la vot... cum poti vota un incompetent cu o fatza si freza de tractorist , cand se stia ca a fost vicele mascariciului dereglat psihic...!?! acum este tarziu cu toate actiunile usr-ului cu verde urban sau ale amiralului de uscat care-si face campanie comuna cu armeanca avocat...
5
2
Primar de paie.Fagadau,ultimul bal si ultimul an.Fagadau,cosmarul constantenilor.Muie Fagadau ! Fagadau ,la anul esti istorie,vei fi doar o amintire trista.
8
2
ce ar fi daca am respecta PUZ-ul ?
6
2
S-au terminat parcurile si spatiile verzi din Constanta ? Au ajuns cu blocurile la marginea orasului ?
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102