REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Revoltă la Spitalul Morții. Se ia în considerare dezgroparea morților

Revoltă la Spitalul Morții. Se ia în considerare dezgroparea morților

Mariana MURAT 12 aprilie 2024 | 16:46 981

Este revoltă la Spitalul Pantelimon, unde în doar patru zile, 17 pacienți au murit în secția de terapie intensivă care are 25 de locuri.

Revolta la Spitalul Mortii. Se ia in considerare dezgroparea mortilor

Rudele pacienților au venit la spital și au povestit cum au fost tratați pacienții de la ATI în perioada 4-7 aprilie. Sunt patru anchete, dintre care una penală la Spitalul Pantelimon din Capitală. 

Prima anchetă, un dosar penal care cercetează în rem infracțiunea de omor în cadrul Parchetului de pe Tribunalul București, o altă anchetă demarată de managerul Spitalului Pantelimon, o anchetă după ce a fost sesizat Colegiul Medicilor, dar și Corpul de Control al ministrului Sănătății care a ajuns în această dimineață la spital și face verificări. 

Două cadre medicale din cadrul ATI au ajuns deja la Serviciul Omoruri și dau declarații chiar în aceste momente în fața anchetatorilor, iar aceștia iau în considerare chiar dezgroparea persoanelor decedate dacă situația o va impune, potrivit unor surse, însă la acest moment sunt alte proceduri, pentru că sunt ridicate documente, sunt ridicate imaginile surprinse de camerele de supraveghere de pe Secția ATI din Spitalul Pantelimon și ulterior procurorii vor stabili dacă este necesară și dezgroparea victimelor.

"Media morților în spitalele din România este 3,5 pe zi. 17 în patru zile este enorm. Nici în pandemie nu s-a murit așa. Faptul că s-a adus o morgă mobilă dovedește că este o situație extremă. Mă îngrijorează faptul că sunt patru comisii care cercetează.

Există o suspiciune de omor acolo, deci nu are ce căuta o altă anchetă decât a procurorului criminalist, însoțit de medicul legist. La multe dintre cadavre nu s-a făcut autopsia. Fără discuții trebuie deshumarea", a spus jurnalistul de investigație, Sorin Ovidiu Băla, conform antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Scarbele de asiatente sedeaza pacientii, ca sa poata ele sta linistite. Cine se mai trezeste, bine , cine nu, iar bine. Invit putorile din guvern sa se trateze in maghernitele mizerabile de spitale romanesti.
3
1
De profesionisti ce sunt medicii.
2
1
In toate spitalele se intampla asta
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272