REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Revoltă! Mai mulți copii nu se mai pot antrena la Palatul Copiilor

Revoltă! Mai mulți copii nu se mai pot antrena la Palatul Copiilor

Replica API 23 martie 2022 | 18:01 2517

Mai mulți părinți sunt revoltați de faptul că ai lor copii nu pot să practice sport la Palatul Copiilor Constanța. Sala de antrenament nu mai poate fi folosită de către aceștia, aflându-se pe lista locațiilor temporare pentru cazarea, pe teritoriul județului Constanța, a cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina. Conducerea caută soluții pentru relocarea copiilor care practică baschet și fotbal. ”Vom încerca să rezolvăm problema copiilor care nu mai pot beneficia de antrenament„ a declarat Roxana Mitan, directoarea Palatului Copiilor, pentru Replica de Constanța.

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în vederea votării Hotărârii nr. 24. Aceasta prevede actualizarea locațiilor temporare pentru cazarea, pe teritoriul județului Constanța, a cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina. Una dintre aceste locații este și Palatul Copiilor Constanța unde ar putea fi cazate 140 de persoane.

Palatul Copiilor

În acea sală erau organizate antrenamente de fotbal și baschet, astfel că, pentru o perioadă, copiii nu vor mai putea face aceste activități. ”De când a început pandemia copiii noștri nu se mai pot antrena, iar acum când am crezut că vor putea reîncepe activitatea, nu se mai poate. Noi chiar suntem alături de refugiați, dar cineva să se gândească și la copiii noștri“, a declarat un tată nemulțumit pentru Replica de Constanța.

Roxana Mitan

Încercăm să rezolvăm problema

„Vom încerca să rezolvăm problema copiilor care nu mai pot beneficia de antrenament. A fost decizia CSJU, dar o să rezolvăm și situația copiilor care vor să se antreneze“ a declarat Roxana Mitan, directoarea Palatului Copiilor Constanța, pentru Replica.

Silviu Coșa

Contactat pentru un punct de vedere în legătură cu această situație, prefectul Silviu Coșa, a declarat: ”Trebuie să facem în așa fel încât să fie bine pentru toți. Trebuie să fim alături de refugiați și să încercăm să îi ajutăm pe cât putem, pentru că nu ar fi bine pentru nimeni să existe câteva sute de refugiați care să nu aibă unde să stea.“

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272