REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Revoltă pe o stradă din Km 4-5, după ce a apărut un indicator „Oprirea Interzisă“! Video

Revoltă pe o stradă din Km 4-5, după ce a apărut un indicator „Oprirea Interzisă“! Video

Victor ROTARU 21 septembrie 2023 | 00:00 11003

Problema locurilor de parcare este una destul de mare în Constanța. Odată cu reabilitarea bulevardelor, parcările au început să dispară, acestea urmând a fi înlocuite cu benzi special destinate pentru transportul public în comun. Municipalitatea a promis în repetate rânduri construirea de parcări supraetajate, în zone cheie ale orașului, însă până atunci, constănțenii sunt nevoiți să-și parcheze autovehiculele pe unde pot. Dacă cei care trăiesc în zonele mai aglomerate ale orașului rămân cu speranța că municipalitatea își va îndeplini promisiunile, cei din cartierele mărginașe nu prea au încotro. De exemplu, pe o stradă din Km 4-5 este interzisă oprirea, și pe o parte și pe alta a străzii, însă șoferii ignoră semnul.

Revolta pe o strada din Km 4-5, dupa ce a aparut un indicator „Oprirea Interzisa“! Video

Una dintre marile probleme cu care se confruntă orașul de la malul mării este cea a parcărilor. Mare parte din acestea au început să dispară ușor, ușor, odată cu modernizarea bulevardelor, în locul acestora urmând să apară benzi special destinate pentru mijloacele de transport în comun. Pentru anumite zone ale orașului, municipalitatea a promis faptul că vor fi construite parcări supraetajate. 

Revolta pe o strada din Km 4-5, dupa ce a aparut un indicator „Oprirea Interzisa“! Video

În cartierul Km 4-5 nu se va construi nici o parcare supraetajată, chiar dacă șoferii se confruntă cu o lipsă acută a locurilor de parcare. De parcă nu ar fi fost de ajuns, pe strada Lanului, oprirea este interzisă, și pe o parte, și pe cealaltă, iar riveranii nu-și mai pot parca autoturismele în fața porții. Teoretic. Practic, semnul este ignorat.

 „S-au pus indicatoare de „oprire interzisă” pe ambele sensuri de mers și noi nu putem parca la domiciliu. Dimineața și seara se creează un haos de nedescris, cu ambuteiaje, șoferi nervoși, tot felul de evenimente neplăcute”, a declarat un locuitor de pe strada Lanului. 

Revolta pe o strada din Km 4-5, dupa ce a aparut un indicator „Oprirea Interzisa“! Video

Ce spune codul rutier

Cu toate că semnul de circulație interzice oprirea pe strada Lanului, riveranii nu respectă legislația, parcându-și mașinile în fața caselor. Codul Rutier interzice oprirea sau staționarea neregulamentară, semnalizate prin indicatoare.

Interdicția este valabilă şi pentru trotuare dacă șoferul nu lasă un spațiu de minimum un metru. Cei care parchează neregulamentar scot din buzunare până la 870 de lei, dar şi puncte de penalizare.

Revolta pe o strada din Km 4-5, dupa ce a aparut un indicator „Oprirea Interzisa“! Video

Conform art. 72 din OUG nr. 195/2022 privind circulația pe drumurile publice, ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate este interzisă.

Video:


 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sensul unic este singura soluție pentru fluidizarea traficului pe strada Lanului.Cineva a comandat mai multe semne de circulație și le-a amplasat Dorel unde a găsit un stâlp liber .
0
1
Strada Lanului este o stradă confiscată de primărie ,parca suntem in centrul orașului ,nu ai voie sa oprești ori sa staționezi in fata casei ,până și în centru sunt excepții pentru riverani Cine a gândit (daca a gândit cineva )acest proiect este bun de hulit ,sunt oameni în vârstă pe strada ,sunt oameni bolnavi pe strada ,cum se descurca ,unde sa parcheze?Crează locuri de parcare și apoi pune condiții .Plătim impozit pe banii câștigați ,plătim impozit TVA la achiziționare mașină ,plătim impozit mașină ,plătim robinete ,plătim taxe de parcări și strada nu o putem folosi că este confiscată de domn primar .Celor ce se amuza de situație,stați liniștiți că vine și rândul vostru ,indiferent unde va aflați ,nu toată lumea are hectare de curte chiar daca sta la casa .
8
0
Cred că o soluție pt strada Lanului ar fi sa devină o stradă cu sens unic, iar mașinile să poată parca pe o singura parte.
3
6
Cu ochiu n umflare contului credeți ca interesează pe cineva de mașina locuitorului ? Hai sa i votam.......
6
0
Dacă lumea nu iese in strada vor mai fi problemele și mai mari
10
1
smenul cu plata parcarii daca tragi masina pe dreapta e cea mai mare escrocherie nationala, bani platiti de doua ori de soferi (dupa ce platesc impozitul la primarie) ca sa le faca salarii babane trentorilor din primarie. parcarea cu plata ar trebui sa fie doar cea amenajata in afara carosabilului. in fond daca te deplasezi sau parchezi pe aceeasi strada e dreptul tau paltit in impozit. dat oile tac si achita
10
1
Cei de la primărie au făcut un mare xx cu moț pe toată strada Liliacului. Pe porțiunea dintre străzile Mugurului spre Hărman Arbore nu pot trece 2 mașini una pe lângă alta. Pe porțiunea spre Pandurului se parcheza cum vrea fiecare, deși e parcarea interzisa. Politia locala nu are nici o treaba pe aceste străzi. Pe Th Sperantia e plin de mașini abandonate
7
4
cine sta la casa , sa si bage masina in curte... s a umplut orasul de cocalari si tarani care cred ca in opras e ca la ei in lanul de porumb! Si pe Democratiei, tot in Km 4-5 , la fel! Dupa ce ca trotuarul nu are 1 m, bivolii isi urca si masina pe trotuar, deci pietonii merg aproape de axul drumului! Dar Politia Locala,sau Circulatie, de pe plimba toata ziua cu masinile, nu vad?
7
11
Frumosilor, nu mai aveti voie sa parcati pe carosabil, dar puteti parca pe trotuar sau in curte. Vom pune placute pentru parcarea cu plata pe trotuar, conform zonei 2. Zici ca sunteți bulgari, nu romani...
8
12
Proprietarii sunt obligati sa detina spatii de parcare IN INTERIORUL proprietatii altfel nu sunt autorizati. Dar lenea e cucoana mare si vor sa puna rablele in calea noastra sa trecem cu greu
9
19
Soferii trebuie sa aiba parcari gratuite, platesc niste impozite legate de acel auto. Trebuie sa existe parcari gratuite, nu sa fie sute de taxe care se fura. Statul trage in teapa omul prin fiecare impozit pentru ca nu ii si creeaza conditii logistice.
24
6
Si au facut sufragerie din curtea cu gardul pe care scrie nu parcati garaj acum loatio in gura
11
14
o sa vina baietii sa le ridice
9
14
Și eu unde sa mi parchez tractorul? Dacă n au unde parca, atunci trebuie sa și vândă mașinile și sa meargă cu transportul in comun. Și au cumparat toate jegurile de mașini și le țin in fata c*rții ca sa le vadă vecinii cum s au ajuns ei bogați. Te doare mintea !!! Trotuarele trebuiesc redate pietonilor. Toată ziua, buna ziua toate coloanele se suie singure in Masina la volan ai pleacă ca oile bete la oraș sa le vadă lumea. Au uitat de oala și curatenie in case. Este o măsura foarte corecta dragii mei.
17
18
Mai terminati cu roxadustatul si parcati regulamentar
14
12
Sa si parcheze mașina in curte.
23
13
Dar ghiolbanii proprietari de case si terenuri nu puteau sa-si lase un loc de parcare in curte ?
23
10
O ADMINISTRATIE TRADATOARE SI PUSA PE FURACIUNE IN NUMELE UNOR IDEI CRETINE. NU ESTE DEPARTE ZIUA CAND VOR TREBUI SA RASPUNDA CETATENILOR SI NU PARTARILOR GLOBALISTI CRETINOIZI.MOS TEACA STIM CA NU AI MINTE NICI CAT O CEAPA DEGERATA,NU ITI PASA PENTRU CA ASA AI CRESCUT SI EVOLUAT CA O SLUGA NESIMTITA.
19
15
Cine a facut proiectul trebuie executat in piata ovidiu si langa el sa fie chitac! Impuscati si trimis pretul glontului la familie! Multa mwe cu kkt chitac si tuturor sustinatorilor sai
23
13
Cand au inceput restrictiile in zona centrala (Ferdinand, Mamaia, I. Gh. Duca) a protestat cineva? V-ati bucurat ,,ca bine le face la astia'' ! Acum au ajuns si pe strazi obscure de care n-a auzit nici Google Maps. Cei care inca mai parcheaza pe trotuare in cartiere marginase au zilele numarate ...
26
5
De ce va plangeti? Au trecut doi ani de cand s-a inaugurat parcarea supraetajata din zona casei de cultura, pe hartie doar! Din pacate romanul are memoria scurta. E foarte usor sa faci circulatie din birou fara sa te gandesti la consecinte. Concluzia, ii doare-n plua de contribuabil. Ei, cei care sistematizeaza fluxul rutier, cum s-ar simti daca intro zi s-ar trezi cu astfel de indicatoare in fata portii?
35
1
Pe cei din primarie nu i interesează problemele cetățenilor! Ei au parcare și acasă și la servici! Fraierii sa se descurce! Sa se bata pe locuri de parcare! Așa meritam ! Corect așa am votat!!
47
1
Bine le-a facut cand s-au incolonat cocalarii la sectiile de votare sa il voteze pe bosorogul asta nu s-au gandit la consecinte? Nu! Ca au creierul cat o nuca. La anu o sa il voteze pe Fagadau care este la fel de vinovat pentru distrugerea orasului, ca doar el a conceput proiectele astea ca sa ia bani europeni sa ii bage in buzunar lui Sirghei . Apoi se vor plange inca 4 ani. Unde nu e cap...
48
5
Pt adtia care zic sa bagam in curte. Voi unde o sa vi le bagati cand va interzice idiotul de primar w.c. parcarea pe toate strazile? Urmeaza lapusneanu, din mamaia la gara! Apoi, alte strazi!
32
12
Ai curte, asa ca nu bloca spatiul public!!! Ești "mahar" doar sa "magaresti" (sa ragi), nu sa respecți norme!!!
33
18
bagama toate masinile in doamna mata
27
6
Ss Lazio, o sa ardem ca si mata aia locuiesc acolo isi pot muta masina cand e nevoie, tu ai grija de patratica matii sa nu te joci cu focul ca sa nu ardeti din cauza lor bul an ule
12
18
In caz de incendiu masinile de pompieri nu au cum sa treaca pe strada respectiva, posibil sa ardeti ca sobolanii cu masinile parcate cu tot.
30
21
Sa bagati masinile in curte
34
22
Cand v-ati cumparat masini nu v- ati gandit si unde o sa le parcati . Acum intr un bloc la fiecare apartament 2 sau 3 masini si toata lumea tipa ca nu sunt parcari . In Japonia daca nu ai loc de parcare si trebuie sa dovedesti nu iti cumperi masina . Dar de ce nu isi baga masinile in curte sau garaj , pt ca acolo isi tin muraturile
45
34

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468