REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Rezultate dezastruoase la simularea de Bacalaureat 2024: 40 % dintre elevi au fost notați cu mai puțin de 5 la Limba Română

Rezultate dezastruoase la simularea de Bacalaureat 2024: 40 % dintre elevi au fost notați cu mai puțin de 5 la Limba Română

Andreea VLAICU 16 martie 2024 | 09:50 784

Aproape jumătate dintre elevii care au susținut Simularea Națională a Bacalaureatului nu ar lua examenul dacă s-ar ține acum. 40 la sută au fost notați cu mai puțin de 5 la Limba Română. Și, din 124.000 de elevi, numai 22 au 10 curat.

Rezultate dezastruoase la simularea de Bacalaureat 2024: 40 % dintre elevi au fost notati cu mai putin de 5 la Limba RomanaRezultate dezastruoase la simularea de Bacalaureat 2024: 40 % dintre elevi au fost notati cu mai putin de 5 la Limba Romana

La Matematică și Istorie, unul din 3 este sub pragul corijenței. Probele orale ale Bacalaureatului încep peste trei luni.

Liceenii au nevoie de medii peste 6 ca să ia diploma de Bacalaureat.

La simularea pentru Limba Română, doar 60% au obținut note peste pragul corijenței, față de anul trecut, când 79% au primit peste 5.

La proba obligatorie a profilului, 64% au trecut de limita notei 5. În 2023, rata pragului minim a fost de 67%.

În final, la proba la alegere, 64% sunt peste 5. La simularea de anul trecut, erau 71%.

În Timiș, 58% dintre participanți au rămas, la simulare, sub pragul de promovare. Rezultatele au fost comunicate elevilor. Unii au avut un moment de trezire.

Situația reală e cu siguranță mult mai tristă dacă ținem cont că de la simulare au lipsit peste 20 de mii de elevi pe care-i așteaptă Bacalaureatul. Aceștia sunt cei mai slabi, spun profesorii, care n-au avut curaj să confrunte nivelul cunoștințelor de acum. Ori, din experiența anilor trecuți, au fost descurajați de dascălii lor să participe, ca să nu facă școala de râs, conform știrileprotv.ro

Notele de la simulare nu pot fi contestate și pot fi trecute în catalog numai la cererea părinților ori a elevului, dacă acesta e major. Iată de ce gestul unor elevi, prinși la copiat în timpul probelor, e greu de explicat...

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa rezultate, asa profesori, daca se pot numi asa, sunt primii la cersit salarii, vacanta e vacanta, 2-3 ore pe zi, dar nu in toate zilele, in rest meditatii la greu. Ar trebui platiti in functie de performantele elevilor!
1
0
AVEM NEVOIE URGENTA DE CIOBANI LA OI.ESTE O PENURIE TOTALA DE MANUITOR DE CARD DE OI.AVETI IN DOTARE UNUL SAU DOI MAGARUSI SI CATIVA CAINI DE ALERGAT OILE.VA ASTEPTAM LA STANA
2
0
Probabil dintre elevi ashtia se trag si aia care ishi ishi spun"asociatzia elevilor din Constantza"care cerea excluderea examenului de bacalaureat dupa terminarea liceului,sau este o problema pentru universitatzile private care scot:ingineri doctori,profesori,avocatzi,economishti si ce or mai pregati universitatzile astea pe bani,daca absolventzi de liceu trebuie sa dea examenul de bacalaureat caci raman fara clientzi cu bani care nu se pot inscrie la facultate pentru ca nu au luat examenul de bacalaureat,adica facultatea nu este o problema dai banu si ai devenit ce vrei tu,cu bacalaureatul este mai greu,mai greu vorba vine pt.ca si aici daca nu reusheshti pe bune vii la sesiunea de toamna cu plicul si s-a rezolvat problema.
5
0
Natie de idioti, era rau comunismul cand va educa cu forta, f**u-va-n gura de jigodii ordinare. p****i cu figuri si tupeu, nulitatile societatii ..!..
6
0
Pai parca ziceati ca erau toti olimpici! Cum isi omoara unu' vecinu', vai ce baiat bun, olimpic! Acum sunt toti analfabeti, ati dat-o la intors?
4
0
Lăsați elevii în pace ei sunt viitorii miniștri ai r*mâniei
2
2
Iar scrie-ți de rău despre noi tineri cei care sântem viitoru țări? Ști ce zic?
4
3
Ministrul invatamintului mai este in functie? Sau are misiunea de a pregati salahori pentru Europa?
2
2
romania educata, poftim la meditatii! citat din corifeii natiunii(iohanis).
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272