REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Lun., 13 Mai 2024
Anul XX Nr. 6728
10.4° Constanța Luni, 13 Mai 2024 Anul XX Nr. 6728
 

REZULTATELE ANCHETEI unui ACCIDENT RUTIER MORTAL, produs în Eforie: ce VITEZĂ avea MAȘINA!

REZULTATELE ANCHETEI unui ACCIDENT RUTIER MORTAL, produs în Eforie: ce VITEZĂ avea MAȘINA!

Replica API 19 noiembrie 2019 | 00:00 323

Un bărbat a fost trimis în judecată, pe 22 martie a.c., pentru ucidere din culpă, fiind vorba despre un accident rutier în urma căruia un pieton care se angajase în traversarea carosabilului prin loc permis, a murit. Astfel, Judecătoria Constanța l-a condamnat pe șofer la un an și patru luni cu suspendare. Decizia nu este definitivă și a fost înregistrat apelul, care urmează a se judeca pe 30.01.2020.

În fapt, agenții de poliție din cadrul Serviciului Rutier - IPJ Constanța au fost sesizați de către dispecerat cu privire la faptul că în localitatea Eforie Sud, pe DN39 s-a produs un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a unei persoane, ulterior fiind informați că persoana accidentată a decedat la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Din procesul verbal întocmit cu ocazia cercetării la fața locului reiese că accidentul de circulație s-a produs pe un segment de drum care este în palier și în curbă la dreapta, iar circulația se desfășoară pe ambele sensuri de mers simetrice, fiecare sens fiind prevăzut cu două benzi pe sens, partea carosabilă era uscată și nu prezenta defecte. Limita maximă de viteză pe tronsonul de drum, având în vedere categoria, configurația și indicatoarele rutiere este de 50 km/h. În accident a fost implicată autoutilitara marca Peugeot Boxer, ce era condusă de inculpat. Persoana vătămată a fost implicată în accident în calitate de pieton, în traversarea drumului, în timp ce se afla pe trecerea de pietoni. În cauză a fost întocmit un raport de expertiză tehnică auto, iar din concluzii a reieșit că inculpatul conducea autoutilitara marca Peugeot Boxer cu o viteză de aproximativ 64,22 km/h, a lovit persoana vătămată în timp ce aceasta traversa pe trecere de pietoni, la aproximativ 2,4 m de limita din dreapta a căii de rulare și accidentul putea fi evitat de inculpat, dacă înainte de marcajul de traversare pentru pietoni presemnalizat, semnalizat cu indicatoare și marcat pe carosabil, respecta regimul legal de viteză și adapta viteza astfel încât să poată opri, pentru a acorda prioritate de trecere pietonului.

”Inculpatul a încălcat prevederile art.48,49 alin.(1) din OUG 195/2002 și art.135 lit.h din Regulamentul de punere în aplicare a OUG 195/2002. Art.48 reglementează obligația conducătorului de vehicul de a respecta regimul legal de viteză și de a o adapta în funcție de condițiile de drum, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiții de siguranță. De asemenea, art.49 din același act normativ arată că limita de viteză în localități este de 50 km/h. Conform art.135 lit.h din Regulamentul de punere în aplicare a OUG 195/2002 C onducătorul de vehicul este obligat să acorde prioritate de trecere și în următoarele situații: (…) pietonului care traversează drumul public, prin loc special amenajat, marcat și semnalizat corespunzător ori la culoarea verde a semaforului destinat lui, a tunci când acesta se află pe sensul de mers al vehiculului. În urma impactului, persoana vătămată, în vârstă de 83 de ani, a decedat, moartea acestuia fiind cauzată de șocul mixt, urmarea unui politraumatism cranio-cerebral acut închis și toraco -abdominal cu leziuni pleuro-pulmonare. Inculpatul a recunoscut săvârșirea infracțiunii în fața instanței de judecată. Față de probele administrate în cauză, instanța concluzionează că infracțiunea există și a fost săvârșită de inculpat”, potrivit instanței. Acum urmează a se judeca apelul.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Scrie Ti adevarul daca tot vreti ceva
0
0
Bine ca recunosti ce esti vita
0
3
Dar pietonii nu au nici o obligatie !? Chiar nici una ? Ne aruncam ca vita pe trecere ? Spun si eu asa , la modul general...
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407