REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Ridley Scott va fi recompensat cu Premiul Cartier Glory la Festivalul de film de la Veneţia

Ridley Scott va fi recompensat cu Premiul Cartier Glory la Festivalul de film de la Veneţia

Replica API 11 august 2021 | 03:04 493

Cineastul britanic Ridley Scott va fi recompensat cu noul premiu Cartier Glory, acordat regizorilor, la cea de-a 48-a ediţie a Festivalului de film de la Veneţia, care se va desfăşura în perioada 1 - 11 septembrie, au informat luni organizatorii citaţi de EFE și Agerpres.

Ridley Scott

Este vorba de noul premiu al "Mostrei" promovat de cunoscuta marcă de bijuterii şi care a devenit principalul sponsor al festivalului pentru a premia "o personalitate care a marcat cinematografia contemporană într-un mod deosebit de original".

Regizorul britanic care a realizat capodopere precum "Gladiator", "Blade Runner" sau "Alien" va primi acest premiu vineri 10 septembrie la Sala Grande înainte de proiecţia în afara competiţiei a noului său film, "The Last Duel", o poveste despre trădare şi răzbunare care ilustrează brutalitatea secolului al XIV-lea în Franţa.

Vorbind despre această recunoaştere, directorul 'Mostrei', Alberto Barbera, a precizat că "focalizarea personală a filmului de acţiune, capabil să concilieze nevoile spectacolului cu expectativele publicului în general şi cu exigenţele criticii, este elementul ce caracterizează cel mai bine cinematografia lui Ridley Scott".

"O carieră uimitoare şi prolifică, care numără aproape 30 de filme realizate cu o frecvenţă impresionantă; Scott a demonstrat că poate încrucişa în mod natural genurile cele mai disparate inserând noi idei în fiecare dintre ele", a subliniat Alberto Barbera.

Directorul Mostrei a explicat că Scott cu filme precum "Thelma &Louise" a anticipat actuala dezbatere despre condiţia feminină şi nevoia de afirmare ce o caracterizează, iar cu "Gladiator", cineastul "a reînviat un gen abandonat şi adus la epuizare în anii 1960", în timp ce cu "Black Hawk Down" "a stabilit un nou standard suprinzător prin realismul participativ la filmele de război", a asigurat Barbera.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272