REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15.5° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Risc de holeră în Marea Neagră! Ce spun autoritățile

Risc de holeră în Marea Neagră! Ce spun autoritățile

Ana Maria LIPAN 14 iunie 2023 | 13:15 5705

Recent, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că în Ucraina pot apărea focare de holeră, cauzate de dezastrul provocat de distrugerea barajului. Autoritățile din România au transmis populației că nu există un motiv de îngrijorare și că situația este monitorizată, altfel încât, în cazul apariției unui pericol să se poată interveni în timp util.

Risc de holera in Marea Neagra! Ce spun autoritatile

După ce Organizația Mondiala a Sănătății a anunțat ca în Ucraina este posibilă apariția unor focare de holeră, îngrijorările au început să apară. Inspectorii de mediu au transmis populației României că, în prezent, distrugerea barajului de pe Nipru nu prezintă un pericol pentru țara noastră. 

Risc de holera in Marea Neagra! Ce spun autoritatile

Institutul Național de Sănătate Publică a distribuit un comunicat, prin care se oferă asigurări că situația este monitorizată în permanență de autoritățile autohtone și nu numai. 

"Ca urmare a informațiilor prezente în spațiul public referitoare la distrugerea barajului de pe râul Nipru,  pentru corecta informare a opiniei publice, Institutul Național de Sănătate Publică face următoarele precizări. În acest moment, pe canalele oficiale ale instituțiilor Europene și organismelor internaționale –  EWRS (ECDC) și IHR (OMS), nu s-a transmis nicio alertă cu privire la riscul de transmitere a bolilor transmisibile cu transmitere digestivă, ca urmare a situației create prin ruperea barajului din Ucraina. Până în acest moment nu am fost înștiințați de către autoritățile de mediu, cu privire la posibilitatea existenței unei contaminări chimice și/sau biologice în urma evenimentelor recente produse în Ucraina. În fiecare sezon, monitorizarea calității apei de îmbăiere este realizată de CT şi TL prin analizarea probelor de apă de mare, conform listelor cu zonele de îmbăiere şi calendarul de recoltare pentru efectuarea analizelor la apele de îmbăiere, transmise INSP până la data de 15 mai.

Risc de holera in Marea Neagra! Ce spun autoritatile

Raportarea zonelor de îmbăiere se efectuează de către România din anul 2007 pentru zone costiere. Sezonul de îmbăiere în anul 2023 se desfășoară în perioada 1 iunie – 15 septembrie pentru toate zonele. Până în acest moment nu am fost înștiințați cu privire la înregistrarea unor rezultate neconforme. Informațiile privind monitorizarea calității apei de îmbăiere în sezonul estival pot fi consultate pe site-ul DSP Constanța – https://dspct.ro/monitorizarea-calitatii-apei-de-imbaiere-in-sezonul-estival/. În cazul în care, în urma analizelor rezultă o posibilă contaminare a apei costiere, populația va fi  înștiințată iar îmbăierea va fi interzisă.   Specialiștii INSP urmăresc permanent site-urile și recomandările oficiale si pot reacționa în cazul în care există posibilitatea unei contaminări neașteptate a unor factori de mediu.", se arată în comunicat. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca NAPOLEON purta palaria aia amagindu-se ca pare cu vreo juma' de metru mai inalt, piticul Putin poarta TOCURI de 10cm (iar Zelenski l-a ironizat intr-un video).Pai ce"LIDER"e Putin,daca se ascunde in buncar, in gaura de sarpe, precum Gadaffi in conducte/gurile de canalizare? Intrebarea e una retorica! Zeleneski nu e un simplu actor si regizor, Zelenski a fost si agent al serviciilor secrete ucrainene. Zelenski este un adevarat lider, cum nu a mai existat in istoria recenta.Este un bun actor, un bun orator, un LIDER ADEVARAT, un presedinte adevarat, un EROU ADEVARAT, iar daca nu ar fi existat Zelenski,atunci Germania si celalte tari occidentate care initial au ezitat enorm, ei bine, NU AR FI AJUTAT UCRAINA. Totul se datoreaza PERSONALITATII LUI ZELENSKI. E adevarat ca si generalul Valery Zaluzhny este un adevarat erou, dar fara ajutorul lui Zelenski, armata ucraineana nu ar fi primit armament de ultima generatie. Zelenski e tot ce a vrut sa fie frustratul Putin si NU va fi vreodata
20
0
Dar cu pestele mancat din delta,cum stam,putem sa ne imbolnavim?
0
0
pentru asta de sub mine : esti un mare idiot. cred ca ai un creier de limbric mic de 11cm
1
10
Cea mai buna solutie e sa activam articolul 5 si sa terminam odata cu satanistii orci rusi. Trebuie sa-i facem una cu pamantul, caca-m-as pe mormantul lor!!! A fost categoric atacata ROMANIA, in mod indirect, prin distrugerea barajului la ordinul SATANEI in carne si oase care este piticul de doar 157cm (Putin). Pitic care este cu 6 cm mai scund decat bufonul Medvedev (163cm) Caci radiatiile si bolile provocate de microbii/virusurile de la Cernobil si asa mai departe, vor provoca, PE TERMEN LUNG, imbolnavirea si moartea cetatenilor afectati, respectiv romanii din Romania - NATO. Cele mai probabile boli ar fi tipurile de cancer, provocate de radiatii, in mod special. De SINDROMUL / COMPLEXUL LUI NAPOLEON(complexul de inferioritate, des intalnit la midgets/pitici ca Putin) ati auzit? Napoleon avea 168cm inaltime, cu 11 cm mai mult decat piticul de 157cm PUTIN. HAHAHHAHAHAHA! Nu ma pot opri din ras cand ma gandesc si cand fac o comparatie imaginara, umar la umar. HAHAHAHA! MOR DE RAS, BA!
20
2
Propaganda , Propaganda si iarăși Propaganda ! Anti ruseasca, evident.... Incercati sa cititi exact opusul !!! Toata Mass Media r*mânească ( dar si cea occidentala, in cea mare parte)tv/online/ziare, etc, este total aservita curentului globalist, woke mai exact! De ex. , trustul Pro Media ( Pro tv, Pro FM, ...) e deținută de americanul/evreu Ronald Lauder ( de Estee Lauder cred ca ati auzit...), sionist de frunte !!
4
15
e vorba de Nipru, nu de Nistru.
4
0
Abureala totala/ maxima...........a mai fost un zvon de genul asta in 1980 parca...dezmintit maxim de autoritati atunci...si asa a fost...doar circ
2
0
Mai inainte de holera, turistii sa se teama de preturi, conditii, jecmaneala, indiferenta si indolenta. Pe litoralul romanesc, holera este ultima grija.
11
2
Voi astia care puneți asemenea articole ar trebui sa fiți judecati pentru inducerea de panica in rândul populației .
6
0
Redacție de c****t, articol de c****t. Dar nah, când zici replica de constanta zici ...
5
0
cretini sinteti ba frate!holera in apa sarata!vai de pla noastra!
7
3
eu am auzit ca femeile sa nu intre in apa marii, ca raman gravide de la aluviunile acelui baraj
13
2
sa nu transmiteti nimic, m*******i or sa moara de foame daca nu au clienti.
3
0
Rușine ! Închideți taraba și nu mai speriați lumea !
5
2
Asta le lipsea cipanilor.alerra de holera. Baaaa, replica, lasati o dreacu de treaba ca i ruinati pe makedoni cu stirile astea. Fac astia apopl3xie si infarct la cap daca bagati fr8ca n oameni. Nu va e ma rusine?ii bagati n falimemt pe cipanezi.au vandut oile pamanturile sotiile sa faca blocuri sa faca plaje carciumi si voi c3 faceti?bine, nu ca nu risti p3 plajele lor carciumi si hoteluri sa te alegi cu d8verse boli.chiar si din alea cu S. Huaaaa
14
1
Mergeți fraților in Grecia...
8
4
Pai vine toata apa de la barajul ala din Ukraina, inclusiv era de la Centrala Nucleara, ce resturi, mortaciuni, chimicale, radioactive. Cernobal e tot pe Nistru, si centrala aia se racea din Nistru. Toata industria si agricultura Ukrainei deversa in Nistru, acum vine totul la vale
8
2
Daca nu a fost risc de orice cu 14000 de oi moarte si putrezite la doi pasi de noi, cu aluviunile ucrainene chiar nu-mi bat capul...
17
3
Risc de holera la voi in redactie sa aveți vanzatorilor de tara Bagati spaima in oameni gratuit
10
5
Autoritățile din r*mânia sănt mereu conduse de Gogu de la cizmărie El le știe pe toate și niciodată nu sânt probleme cu nimica Tara e frumoasă economia cea mai mare din UE Da tara nu e Unde e Gogule Stați liniștiți tara sa vândut pe doi lei și un suc
9
1
Acum incep sa se anuleze rezervarile. Dupa ce ca au crescut preturile asta mai lipsea. Inca o vara cu bani putini pt hotelieri si cei ce invart cearceafurile la n***u.
12
0
Am citit și io pe net că treaba ie pe buni. Zic sa plecam cu toți la turci că cică acolo e viața de viața, totul ie moka.
9
0
adevarul, cine ar mai veni pe litoral, ar falimenta toate afacerile cipa nesti de pe plaja.
16
0
poate fi de la namoalele radioactive de la Cernobal, poate. Asta cu holera in apa sarata este gogoase.
7
2
Fiecare este pe barba lui,in tari unde nu stii daca autoritatile chiar au legatura cu protejarea oamenilor. Cine are suficienta experienta,stie ce sa faca. Sa te bazezi pe lozinci ,este pagubos. Suntem intr-o societate unde e nevoie de spirit de supravietuitor,daca alegi sa fii corect,uman,sa respecti reguli apropiate de civilitate.Sistemul valoric este compromis,aproape anulat. Modelele pozitive sunt inlaturate,acoperite cu noroi.Traim epoca unui nou ev mediu,epoca unei dezumanizari si a respingerii valorilor umane. Homosexualii nu mai sunt accepati,ei vor sa devina exemple de urmat,sa fe futa toti in c*r si totusi sa aiba dreptul de infiere,ca sa aiba de futut tineri,in continuare.Sa formeze noi adepti ai sexului oral si anal intre perversi,asta ca sa se zica ca oricine are dreptul la cica ,,iubire''. Iubire pe naiba,se f*t in c*r si basta!
13
4
E clar!Cand spun autoritatile ca nu exista semne de ingrijorare ar trebui sa fim ingrijorati!Asa ca spor la mare si sa auzim numai de bine.
17
5
riscu e sa bage panica in tturisti ca sa nu mai vina aici ceea ce nu e un lucru neaparat rau sa se duca la gretili si la turkia
21
1
FAKE NEWS
15
5

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468