REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.6° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.6° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Roata londoneză începe să tragă cu ochiul la ‘Vraja Mării’

Roata londoneză începe să tragă cu ochiul la ‘Vraja Mării’

Replica API 17 iunie 2020 | 10:15 3481

Parcarea din Poarta 1 se pregăteşte pentru montarea şi găzduirea noii roţi londoneze, promisă de primarul Constanţei, Decebal Făgădău, încă de la jumătatea lunii ianuarie. Marţi, 16 iunie, la orele amiezii, parcarea era deja pregătită, iar primele piese se pare că au sosit deja, cum anunţa Decebal Făgădău zilele trecute.

După ce iniţial, edilul Constanţei anunţase că locuitorii de la malul mării vor beneficia la data de 1 mai de roata londoneză, se pare că pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile municipalităţii. Ne aflăm la mijlocul lunii iunie, iar Decebal Făgădău anunţă că în această vară, roata londoneză va fi funcţională.

Roată londoneză şi construcţia unei noi faleze între Poarta 1 şi Cazino

Începutul anului venise cu începerea lucrărilor de reabilitare a Cazinoului şi totodată, mai multe promisiuni întârziate.“Veţi vedea, undeva în jur de 1 mai, o roată ca la londra care să ofere constănţenilor ocazia de a vedea procesul de restaurare a Cazinoului, dar şi portul, marea şi oraşului vechi. De asemenea, veţi vedea faleza, anul acesta, îmbrăcată cu mult mai multe plante şi flori decât până acum. Începând de astăzi există şi internet gratuit pe toată faleza. (…) Ceea ce am început la Poarta 1, procesul de modernizare, va continua şi îmi doresc ca faleza să fie următorul proiect”, a declara edilul pe 15 ianuarie 2020. Decebal Făgădău a mai spus că, prin Administraţia Naţională „Apele Române”, se va derula şi proiectul de protejare şi consolidare a falezei, urmând ca între Poarta nr.1 a Portului Constanţa şi Cazinou să fie construită o nouă faleză, în trepte.

În Londra a costat 70 de milioane de lire. Cât va costa în Constanţa?

London Eye (n.r. – Ochiul Londrei) este o roată de dimensiuni impresionante și este amplasată pe malul sudic al Tamisei. Cu o înălțime de 135 de metri, roata a fost construită ca parte a eforturilor de celebrare ale noului mileniu în capitala Marii Britanii. Construirea Ochiului Londrei a costat 70 de milioane de lire.

Asamblarea roţii va dura 8 zile. Ea va avea o înălțime de 36 de metri și 26 de cabine în total: 24 normale, a câte 6 locuri fiecare, una pentru persoanele cu dizabilități și una pentru VIP.

P.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
LA ETAJUL 8 , DECI ?
1
0
Cacadau prost te-a facut mata!!!
0
0
Poate se urca si Mazarel in ea, sa vada tigania din zona peninsulara mai bine...
0
1
LA CE FURTUNI SUNT IN CONSTANTA ... O S-O GASIM LA UNGURI ... ROATA
0
1
sa o termine pina la iarna sa o faca praf prima furtuna din sezonul asta Abia astept stirea cu prabusirea .sa bage babe pesediste sa se dea pu roata sa se pishe alea pe ele in cabina vip .sa puneti si o icoana sfiintita in fiecare cabina
2
1
tot nu te votez
3
1
Super idee. Sa se vada toata mizeria din centrul vechi, toate ruinele si, cand te saturi, te uiti spre mare, care asteapta schimbari de zeci de ani, ca si noi, constantenii. Beculete, globulete, asteptam si poze cu maimuta si poneiul, vedere de sus, de la inaltimea nasului unora. Roata poate isi avea rostul in Mamaia, alta urbe, alt urbanism.
5
1
Bravo Fagadau cel mai bun primat din istoria orasului
4
5
Fagadau nu a vandut acolo sa se faca blocuri
1
0
Ma scuzati, roata de la Londra are 135 metri nu 36....
13
0
retarzii care spuneau ca i vrajeala!!!multaaaa mweeee
1
13
Fagadau vrea sa faca multe, dar nu poate , este incapabil sa fie autoritar ! Sunt zeci de lucrari incepute in orasul asta , peste tot se lucreaza incet si prost !
8
1
la ce vanturi bat pe malul marii mi se pare o tampenie aplasarea ei acolo. Sa vedem cine da avizul!
8
4
Cabina vip ce are in plus? Face vreuna mooie sau se da vreun Dom Perignon cu pahare de plastic?
7
3
cum trece o parcare publica in folosul unei firme comerciale ca doar nu se va ocupa primaria de roata asta caraghioasa
8
3
Fagaboule,sa-ti bagi roata aia in cur,tarane!Ai pus orasul la punct si acum aia era tot ce ne mai lipsea!
15
3
de la five gholding se va ocupa, odata cu primarul, de invesrtitii tot in sona stazii traian, pe valea portului, intamplator nu-i asa?
5
2
Si cu parcarea cum ramine.Si asa nu sunt multe locuri de parcare.Mie imi plac inovatiile nu imitatiile.
15
3
Ca roata aceasta este elementul care ne lipsea in mod deosebit in municipiul Constanta.
20
3
Noi constantenii nu am cerut roata, noi vrem un oras curat si intretinut, noi vrem locuri de parcare, utilitati si canalizare pentru cartierele periferice, o plaje amenajata si moderna. Ce am cerut noi si ce ne-a dat primaria!
26
3
pun botul la promisiunile din campania electorala.
20
3
Face lucrari prea de 2 lei. Auzi la el lauda: wi-fi si plantare de flori. Domnule primar, cu asa ceva te lauzi? Dar unde sunt proiectele promise in 2016? De ce nu le incepi alea? Stii ca sunt probleme cu parcarile in oras? Ai promis 4 parcari etajate, unde sunt?
24
4

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212