REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.5° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

ROATA lui FĂGĂDĂU NU mai are AUTORIZAȚIE de FUNCȚIONARE

ROATA lui FĂGĂDĂU NU mai are AUTORIZAȚIE de FUNCȚIONARE

Replica API 4 decembrie 2020 | 00:00 6135

Unii constănțeni au acuzat actuala administrație că urmează să deființeze „Roata lui Făgădău”, însă, surse din cadrul primăriei ne-au transmis că nu s-ar pune problema de așa ceva. De fapt, firma care s-a ocupat de aceasta, Panoramica Transilvania SRL din județul Brașov, nu mai are autorizație de funcționare încă de la 1 noiembrie.

Chiar dacă la început constănțenii nu au prea vrut-o, iată că, în ultimele zile, în mediul online s-a făcut mare vâlvă cum că autoritățile locale ar vrea să desființeze roata panoramică din Poarta 1. Ei bine, iată că, de fapt, situația e alta: operatorului i-a expirat autorizația de funcționare și ar fi discuții ca aceasta să fie primită din nou și anul viitor. „Precizăm că pentru a funcționa, fiecare societate are nevoie de autorizație. Roata a fost și ea autorizată, iar actul a fost valabil până la 1 noiembrie”, ne-au declarat reprezentanții Primăriei Constanța.

Totodată, surse din cadrul primăriei au spus că nu s-a luat în calcul, cel puțin deocamdată, desființarea noului obiectiv turistic de la malul mării.

Primul an în care Constanța a avut roată panoramică

Roata panoramică a fost pusă în funcțiune la sfârșitul lunii iunie 2020. Aceasta a fost denumită de către fostul edil al municipiului, Tomis Eye, iar preţul unui bilet a fost de 20 de lei, pensionarii având reducere de 50%. Roata are o înălţime de 36 de metri, 26 de gondole cu capacitatea de 6 persoane/gondolă, dintre care una destinată persoanelor cu dizabilităţi, iar alta VIP-urilor.

Reprezentanții firmei Panoramica Transilvania SRL

Un singur angajat şi un an de activitate

Firma care se ocupă cu administrarea noului obiectiv turistic din oraşul de la malul mării este una înfiinţată în anul 2019, mai precis în luna august. Cu un singur angajat, Panoramica Transilvania SRL, din Săcele, judeţul Braşov, este administrată de Marian Dragoş Bandur, care are 50% din acţiunile firmei. Restul de 50% din acţiuni sunt preluate de Pavel Marius Florin. Cei doi asociaţi administrează o firmă a cărui obiect de activitate îl reprezintă „Bâlciuri și parcuri de distracții”. Zero este cifra de afaceri cu care se laudă firma braşoveană.

Firme cu o medie de doi angajaţi, conduse de unul dintre acţionari

Pavel Marius Florin mai are acţiuni la firmele Romprotocol SRL, Preţul Zilei SRL, Dalven Coop SA, Rocopas Barsa SA. Toate aceste firme au în medie 2 angajaţi, în afară de Rocopas Barsa SA, care numără 22.

Numele lui Pavel, alături de Călin Popescu Tăriceanu, într-un dosar DNA

Pavel Marius Florin a fost, o bună bucată de timp, membru al Comisiei județene de fond funciar Brașov. Originar din localitatea Codlea, judeţul Braşov, Pavel Marius Florin este cunoscut în oraşul de la poalele Tâmpei drept “cei mai mari samsari imobilari din zonă” şi, potrivit unei anchete desfăşurată acum doi ani de zile, acesta ar fi fost implicat şi în afacerea vânzării terenurilor din “pădurea Sturdza”.

Numele acţionarului din firma Panoramica Tansilvania SRL, Pavel Marius Florin, apare şi într-un dosar în care fostul premier al României, şi actualul lider al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a fost anchetat de către DNA. Familia Tăriceanu ar fi fost implicată în vânzarea unei suprafețe de 5.418 hectare de pădure retrocedate către familia Sturdza. Florin Marius Pavel ar fi vândut 80 de hectare de pădure. Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA Brașov deoarece a mințit când a declarat că nu știe nimic despre retrocedarea către Paul al României al unor suprafețe de teren din Băneasa și Snagov, potrivit unei anchete dezvăluirea.ro.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ofer servicii de sex total contra cost, la domiciliu sau hotel. Imi place sa fac sex anal cu finalizare in interior. Sunati-ma, 0726118589, program 16-02. Va pup pe penis.
1
0
Dupa ce ca e o roata de kalic a mai ramas si fara autorizatie,,probabil ca n-a mai platit sphaga,,,altii in alte orase au roti de 150-200 de metri inaltime si nu au asemenea probleme,,,!
3
0
CEL MAI SLAB PRIMAR DIN TOATE TIMPURILE !
2
1
Raoata nu este a mea , nici a lui Fagadau , este ROata turistilor !
3
1
are anglia si alte metropole de ce sa nu avem si noi ?
2
1
Roata nu a costat Primaria deloc, doar le-a dat dreptul sa o amplaseze. Chitac inchide tot ! Fara lumini de sarbatori, fara roata, fara terase, fara nimic !! A inchis terasa Mio ca lua clientii de la Beta lu Bucovala !!
6
6
roata lui mata pe ce bani idiotilor a fost facuta roata pebani lui mata a fost facuta pe bani Constantenilor dati drumu la roata ca va schimbam pe 6 DECEMBRIE auzi tu ce le caca minte idioti ca e a lui Fagada nu e a orasului
8
4
In sfarsit se vede o schinbare decand este PNL la guvernare
9
7
Muie lu FATALAU. MUIE PSD. SUNTETI NISTE HOTI PESEDISTI CU FATALAU SI MAFIA MACHIDONEASCA. MUIE PSD.
13
5
In realitate se urmareste terenul pentru un proiect imobiliar. Excrocheria incepe cu amplasarea rotii si a spanjuratorilor anexa impreuna cu chioscuri si alte constructii care vor primii autorizatii de constructie si functionare.Astea se transforma in constructii definitive ca asa este excrocheria si apare obligatia primariei sa vanda terenul de sub investitie. Urmeaza judecata la un judecator machedon cumparat si asa se face un nou bloc de 12 etaj care va obtura vederea la mare.Toata afacerea este o excrocherie imobiliara.sa vedem daca Chitat e bagat si da concursul.
15
1
o fi avut?ca au facut-o pe genuchi de restul nu a avut timp
6
1
FATALAU ESTE UN EXCROC ORDINAR CARE A INCERCAT SA INSELE PE TOATA LUMEA . UN MINCINOS TOXIC SI UN DELASATOR CARE NU A REUSIT SA DUCA LA BUN SFARSIT NIMIC IN PRIMARIA PE CARE ACEST PROSTANAC CREDEA CA O CONDUCE. FARA NICI UN RESPECT SI CONSIDERATIE DIN PARTEA NIMANUI. SA NU MAI AUZIM NICIODATA DE ACEST MAIMUTOI.
15
4
nu are si nu a a avut autorizatie de functionare ,domnilor din primaria c-ta !
18
5
Unde-i lege, nu-i tocmeala. Nu mai are autorizatie, ori isi scoate, ori pleaca. In alta ordine de ideii, cam pute afacerea asta.
18
5
Si acum il mai aratati pe mortul asta?
8
5
sunt mandru de urmashul meu . ce orash frumoss
2
7
Limbajul constantean!
4
6
Manevra de ochii prostilor. Intai i a dat spatiul sa amplseze roata sa se bucure fraierii si apoi urma sa i dea un teren in parcarea de langa The View sa isi faca si el o constructie. Noroc ca Fagadau si Babu au luat un sut in cur.
21
2
roata asta "ca la Londra" e o prostie sa il voteze bosorogii pe fagadau care nu mai este .Nu vad cine se da pe viscolul asta in ea .
21
4
Fieratania in forma de roata, nu se integreaza in peisaj. Mi se pare ca avem arhitect, ala ce zice?
16
6
Cine plm a facut valva? La gunoi cu ea!
16
9
Ba cacat cu ochi ce iti zici Constantean cati ani ai nu stiu, da si tu ajungi bsorog intr-o zi. AI CREIERUL BOSOROGIT LA MAXIM!
12
6
Atat de rai putem sa fim . Cacati va pe turisti. Nu vreti roata. Meritati sa muriti saraci. Cand mergeti in vacante vreti de toate dar pt amaratii astia care vin la noi nimic. Meritam sa ajungem iar ca in 90. Sa mearga lumea in statiuni si Mamaia de bosorogi ca la Techirghiol.
16
17
O alta magarie inutila pentru oras care a bagat bani multi in buzunarul clientelei psd.
17
12
In vara, ma intreba un turist strain, "De ce nu se plateste si cu cardul?" L-am indrumat sa-si faca vacantele in alta tara, dc nu-i convine, ca asta e Crezul nostru, intr-un spirit de gluma, evident-Daca nu faci evaziune, nu platesti statului, pe care si acesta prin intermediul diferitelor institutii, te calca pe gat si te sufoca economic, pana ajungi sa-ti para rau ca te-ai apucat chiar si de o mica afacere , nu te poti numi roman. Same shit over and over again. Jos cu ea!
15
3
Roata saraciei mai lipsea din orasul asta ciuntit.
26
9
Imbecili imputiti de securisti toti in cardasie sa muiasca publicul. Muie ma blestematilor. Nu v ar fi rusine, sa faceti scheme cu batrani si copii si turisti? Niste scursuri ale societatii care administreza o roata de cacat - pentru a supravietui smechereste. imputitilor. Toti aveti copii drogati si ratati. Roata asta e cireasa de pe diareea administratiei Constanta.
19
9
Hahahahaha
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369