REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Robert Cazanciuc anunță ridicarea MCV-ului pentru România, după unda verde pe Legile Justiției

Robert Cazanciuc anunță ridicarea MCV-ului pentru România, după unda verde pe Legile Justiției

Cristina BĂRBUCEANU 21 noiembrie 2022 | 00:00 719

După 15 ani, pasul firesc următor este închiderea MCV, spune, sâmbătă, Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției în guvernarea PSD.

„Mă bucur că în opinia Comisiei de la Veneția se apreciază pozitiv că aceste legi sunt rezultatul unui proces consistent de dezbatere și consultare într-o manieră transparentă, cu toate grupurile parlamentare și cu actorii implicați și relevanți. De asemenea, este de apreciat că aceste 3 legi garantează autonomia și nu afectează atribuțiile și structura DNA, precum și faptul că nu se pot manifesta interferențe politice în selecția procurorilor anticorupție”, spune senatorul PSD Robert Canzanciu, fost ministru al Justiției.

Potrivit lui Canzanciuc, următorul pas ar trebui să fie acum închiderea MCV.

„Concluzia conform căreia opinia menționează că în ansamblul lor aceste legi duc sistemul judiciar în direcția corectă, este rezultatul activității extrem de intense desfășurate în cadrul Comisiei speciale stabilite în Parlament. Astfel, doresc să mulțumesc colegilor parlamentari care au înțeles importanța participării la elaborarea acestor legi în acord cu cele mai bune practici din UE. După 15 ani, pasul firesc următor este închiderea MCV. Nu mai există nici un fel de motiv, de nici un fel, ca România să aibă o dublă monitorizare, prin acest mecanism și prin cel valabil pentru toate statele UE: rule-of-law!”, a mai spus Cazanciuc.

Comisia de la Veneția a publicat un Aviz de urgență cu privire la trei proiecte de lege privind sistemul de justiție din România, transmite, vineri, Comisia. Este vorba de Legea privind Consiliul Superior al Magistraturii, Legea privind organizarea judiciară și Legea privind statutul judecătorilor și procurorilor. Comisia transmite, astfel, că în ceea ce privește conținutul noilor dispoziții, trebuie subliniat că majoritatea opiniilor colectate în cadrul reuniunilor din 7 noiembrie „au fost pozitive”.

Comisia regretă faptul că autoritățile române nu au solicitat un aviz de Comisiei de la Veneția cu privire la cele trei proiecte de lege așa cum fusese anunțat de autorități și că au lăsat la latitudinea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei să facă această solicitare, conform stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Voi ati paradit Justitia Romaniei,Voi ati vanduto si sarcit poporul roman.Voi credeti ca Europa nu stie ce Hotii ne conduc si reprezinta.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102