REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
23.3° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Robert Irwin, fiul lui Steve Irwin, premiat într-o importantă competiţie de fotografie

Robert Irwin, fiul lui Steve Irwin, premiat într-o importantă competiţie de fotografie

Replica API 15 februarie 2021 | 00:00 920

O imagine spectaculoasă a unui incendiu de vegetaţie devastator din Australia, surprinsă de Robert Irwin, fiul activistului pentru mediu şi realizatorului de televiziune Steve Irwin, a fost premiată în cadrul unei importante competiţii de fotografie, informează bbc.com, citat de Agerpres.

Intitulată ''A Line of Fire'', imaginea a câştigat Premiul Publicului în cadrul Wildlife Photographer of The Year, întrunind 55.486 de voturi.

Surprinsă în apropiere de graniţa Steve Irwin Wildlife Reserve din Cape York, Queensland, imaginea prezintă demarcaţia dintre teritoriul rezervaţiei şi o regiune pârjolită.

Robert Irwin, în vârstă de 17 ani, a fost ''deosebit de entuziasmat'' la aflarea veştii.

''Pentru mine, fotografia de natură este despre a spune o poveste care să aducă o schimbare pentru mediu şi planetă'', a declarat acesta.

''Simt că premierea acestei imagini este cu atât mai specială, nu doar ca o recompensă personală, dar şi ca o aducere aminte a efectului nostru asupra lumii naturale şi a responsabilităţii de a avea grijă de ea''.

Sursa foto: (c) Robert Irwin/ www.robertirwinphotos.com

Irwin a povestit că a reuşit cu greu să surprindă fotografia după ce a zărit fum şi şi-a lansat drona, deşi bateria era pe sfârşite.

Tatăl lui, Steve Irwin, a fost celebru pentru emisiunile sale de televiziune în care apărea deseori în compania crocodililor, motiv pentru care a fost supranumit ''vânătorul de crocodili''.

Steve Irwin a fost ucis de înţepătura unei pisici de mare în timpul unei expediţii subacvatice pe coasta Australiei în 2006.

Circa 25 de imagini, dintre cele 49.000 înscrise la Wildlife Photographer of the Year, au fost selectate în finală de Muzeul Naţional de Istorie, instituţia care organizează competiţia.

Directorul Muzeului Naţional de Istorie, Doug Gurr, a descris imaginea lui Irwin drept ''incitantă şi simbolică''.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212