REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Robert Şerban: Candidez în primul rând pentru binele oraşului, nu pentru a face rău unui contracandidat

Robert Şerban: Candidez în primul rând pentru binele oraşului, nu pentru a face rău unui contracandidat

Replica API 19 martie 2016 | 00:57 360

Propunerea PNL pentru Primăria Eforie,

Propunerea PNL pentru Primăria Eforie,

Robert Şerban

Candidatul PNL la Primăria Eforie, în prezent viceprimar, Robert Şerban susţine că nu îşi propune să facă figuraţie la alegerile din acest an, motiv pentru care nu ezită să îi răspundă actualului edil, Ovidiu Brăiloiu, care, în cadrul unui interviu, i-a transmis că îl va „păstra” vice şi după ce câştigă un nou mandat.

Reporter: Domnule Robert Şerban, sunteţi candidatul PNL pentru funcţia de primar al oraşului, dar deja v-aţi „asigurat” postul de viceprimar pentru încă 4 ani. Cum comentaţi declaraţia actualului primar, conform căreia vă va „păstra” viceprimar şi după alegerile din această vară?

Robert Şerban: Domnul primar are simţul umorului. Ca primar, nu pot fi şi viceprimar. Ştiţi foarte bine că viceprimarul, conform legii 215 a administraţiei locale, este ales de consilierii locali, nu de primar.

Rep.: Să înţeleg că s-au răcit relaţiile dintre dvs. şi dânsul şi nu mai colaboraţi la fel de bine?

R.Ş.: Nu. Avem relaţii instituţionale ca şi până acum, pentru buna desfăşurare a activităţii primăriei. Faptul că am decis să candidez este altceva, în primul rând o fac pentru binele oraşului, nu pentru a face rău unui contracandidat. De asemenea, colegii de partid, organizaţia de partid şi cetăţenii oraşului mi-au cerut-o.

Rep.: Când spuneţi „binele oraşului”, la ce anume vă referiţi?

R.Ş.: În primul rârnd, îmi reiterez ideea de o primărie transparentă şi gestionarea banului public, a bugetului local, în interesul cetăţeanului şi a urbei. Iar aici, vă reamintesc una din priorităţile mele: reabilitarea infrastructurii, pentru că oraşul trăieşte şi se susţine din turism.

Rep.: Ce anume reclamă cel mai des cetăţenii din Eforie?

R.Ş.: Proasta gestionare a banului public, curăţenia precară a oraşului, starea foarte proastă a iluminatului public, a străzilor, a trotuarelor. La fel, oamenii mai reclamă proasta comunicare cu primăria, iar din acest punct de vedere eu îmi propun ca cetăţenii să primească un răspuns imediat la cererile pe care le adresează primăriei.

Rep.: O dezbatere vie în Eforie este legată de taxa pe salubrizarea domeniului public. Aţi votat împotrivă, însă chiar Curtea de Conturi v-a solicitat să o adoptaţi...

R.Ş.: Nu a fost o solicitare din partea Curţii de Conturi. A fost o recomandare pentru a găsi o sursă de finanţare pentru salubrizare.

Rep.: Cu alte cuvinte, acea taxă trebuie să existe?

R.Ş.: Nu este necesară sau obligatorie. Drept dovadă că în 2015 nu a fost supusă votului în Consiliul Local, iar în 2016, a fost supusă votului CL, unde consilierii PNL plus independenţi au votat împotrivă, doar cei de la PSD votând pentru. Consider că putem găsi soluţii prin renegocierea contractului de salubrizare.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369