REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Rochie de seară lungă sau scurtă? Cum să alegi în funcție de ocazie

Rochie de seară lungă sau scurtă? Cum să alegi în funcție de ocazie

Replica API 28 august 2019 | 14:57 856

Ce femeie nu iubește rochiile de seară? Ele sunt un articol vestimentar clasic și nu se demodează niciodată. Ar trebui să spunem că această ținută merită primul loc în orice listă de rochii.

Cu toate acestea, știi ce tipuri de rochii sunt acceptabile pentru diferite ocazii? Dacă ai o dilemă cu această întrebare sau vrei doar să afli mai multe sfaturi despre modă, citește acest articol.

Îți vom spune când să porți o rochie de seară lungă sau când este mai potrivită o rochie de seară scurtă, astfel încât să te îmbraci potrivit pentru fiecare ocazie.

Black tie – acest lucru înseamnă formal. Femeile vor purta, așadar, o rochie de seară lungă sau o rochie de cocktail sau piese vestimentare separate elegante.

Black tie opțional – îți oferă o indicație cu privire la formalitatea evenimentului. Femeile ar trebui să aleagă o rochie de cocktail scurtă sau lungă sau o combinație elegantă de piese vestimentare. O rochie de seară elegantă ar fi poate puțin prea mult la un astfel de eveniment.

Casual - înseamnă că orice va merge, dar îți recomandăm să te îmbraci cu gust, fără găuri, haine rupte sau pătate.

Ținută de cocktail - înseamnă pur și simplu rochii scurte, elegante sau pantaloni eleganți.

Ținută albă - înseamnă pur și simplu să ai o ținută vestimentară complet albă, cum ar fi o rochie de seară albă sau o rochie de cocktail albă. Este potrivită, de asemenea, o pereche albă elegantă de pantaloni. Ia în considerare, totuși, ora la care se desfășoară evenimentul, pentru a determina cât de elegantă este ocazia.

Dressy casual - înseamnă, de obicei, fără blugi sau pantaloni scurți. O rochie lungă de cocktail pentru doamne este cea mai potrivită. Această ținută este asemănătoare cu cea casual business, dar un pic mai elegantă.

Formal – înseamnă, de obicei, același lucru ca black tie. Dacă gazda este în mod deosebit o persoană în pas cu moda, o femeie trebuie să poarte rochie de cocktail lungă sau rochie de seară.

Informal - poate însemna același lucru precum casual, însă atunci când evenimentul este asociat cu o nuntă sau o altă ocazie specială, ar trebui să predomine o formă de respect. O rochie de seară pentru ea este respectuoasă pentru eveniment.

Formal și informal sunt doi termeni care se găsesc, de obicei, la nunți. Ora zilei determină tipul de rochie pe care îl vei purta.

- Dacă evenimentul sau nunta are loc înainte de ora 18:00, femeile pot purta un costum personalizat sau o rochie frumoasă de zi (evită negrul înainte de ora 18:00). Dacă este o nuntă religioasă, folosește o eșarfă sau un voal sau orice altceva pentru a acoperi umerii goi.

- Pentru un eveniment după ora 18:00, femeile ar trebui să poarte o rochie de cocktail, o rochie de seară sau un costum formal elegant. Negrul este bine de purtat după ora 18:00.

- Pentru un eveniment denumit „Informal”, chiar dacă este după ora 18:00, te poți îmbrăca ca și cum ar fi un eveniment care are loc înainte de ora 18:00.

- În cazul în care invitația solicită Black Tie sau White Tie, femeile ar trebui să urmeze liniile directoare enumerate pentru acești termeni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272