REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
16.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Roger Federer, șanse infime să participe la Wimbledon

Roger Federer, șanse infime să participe la Wimbledon

Replica API 16 martie 2022 | 16:34 1124

Tenismenul elvețian Roger Federer are șanse infime să participe la Wimbledon 2022 din cauza problemelor medicale. Anunțul a fost făcut de antrenorul lui Federer, Severin Luthi, care a precizat că acesta este în proces de recuperare după ce a suferit a doua operație la genunchi.

”În acest moment, nu îmi închipui că va fi apt să joace la Wimbledon. Nu sunt cineva care spune că este imposibil, doar că nu îmi pot imagina asta chiar acum. El este încă în faza de recuperare. Nu doar genunchii şi muşchii de la picioare trebuie refăcuţi, ci întregul lui corp trebuie întărit. Este un program complet de recuperare”, a declarat Luthi.

Turneul de la Wimbledon va avea loc între 27 iunie și 10 iulie și este unul dintre preferatele lui Roger Federer. În absența lui Federer, favorit la pariuri să câștige turneul este Novak Djokovic, care are cota 2.00. El este urmat de Daniil Medvedev (cota 10.00), Stefanos Tsitsipas (cota 10.00), Matteo Berrettini (cota 11.00) și Ra-fael Nadal (cota 11.00)

Djokovic are motive să spere înainte de Wimbledon, având în vedere că a câștigat trofeul de șase ori, ultima dată în 2021.

Federer, dornic să revină pe teren deși a trecut de 40 de ani

Chiar dacă problemele medicale l-au afectat serios în ultima perioadă, Roger Federer este dornic să revină pe teren în acest an.

În vară, el va împlini 41 de ani, dar chiar și așa este foarte motivat să demonstreze că încă mai poate juca la cel mai înalt nivel. El își mai dorește, în același timp, să își poată lua rămas bun de la numeroșii fani pe care îi are.

"Ambiția mea este să mai pot vedea încă o dată de ce sunt capabil. Totodată, mi-aș dori să-mi pot lua la revedere în propriul meu stil, pe un teren de tenis. Din acest motiv dau totul în procesul de recuperare. Să fie foarte clar, viața mea nu o să se termine dacă nu mai joc o altă finală de Grand Slam. Dar ar fi cel mai mare vis al meu să o fac din nou.

Știu că va fi incredibil de greu, însă eu cred în genul ăsta de miracole. Le-am experimentat pe propria piele. Ar fi fost ușor să spun că mă opresc aici, doar că fanii merită ceva mai bun decât ce au primit din partea mea în ultimul sezon", a spus Federer pentru Tennis Head.

Palmaresul lui Roger Federer este unul impresionant, cu 20 de trofee de Grand Slam în carieră. Totuși, având în vedere că ultimii ani au fost marcați de probleme medicale, el a reușit să câștige ultimul Grand Slam tocmai în 2018, la Australian Open. A fost al șaselea titlu de Grand Slam câștigat de Federer la Australian Open.

Cel mai bine s-a descurcat însă la Wimbledon, turneu la care are șanse foarte mici să joace în 2022, unde s-a impus de opt ori. El mai are în palmares cinci titluri la US Open, dar ultimul datează din 2008. În schimb, la Roland Garros a câștigat doar în 2009, iar în ultimii ani la unele ediții a absentat intenționat.

Chiar dacă în ultima perioadă a avut probleme și nu a mai concurat la nivelul cu care și-a obișnuit fanii, Roger Federer a rămas însă un sportiv de top cu venituri imppresionante. El a ocupat așadar primul loc în topul realizat de Forbes al tenismenilor cu cele mai mari venituri.

El a obținut anul trecut venituri în valoare de 90.6 milioane de dolari, în condițiile în care a avut premiii de doar aproximativ 600 de mii de dolari. Fiind un sportiv care nu a fost implicat în scandaluri, Roger Federer are o imagine excelentă și multe branduri i-au propus prelungirea contractelor chiar dacă nu mai joacă, doar din dorința de a-și asocia imaginea cu numele său.

În acest top, Federer este urmat de nipona Naomi Osaka. Ea a câștigat 60.1 milioane de dolari, dintre care 55 de milioane au reprezentat venituri generate de contractele de sponsorizare. Serena Williams stă și ea bine în acest top, cu 41.8 milioane de dolari, dintre care 40 de milioane reprezintă contractele de publicitate.

Fostul lider al clasamentului ATP, Novak Djokovic, ocupă locul 4, cu 38 de milioane de dolari, iar Rafael Nadal a avut venituri de 27 de milioane de dolari.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212