REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Rogozin a publicat imagini din satelit și coordonatele Pentagonului, Casei Albe și sediului NATO

Rogozin a publicat imagini din satelit și coordonatele Pentagonului, Casei Albe și sediului NATO

Replica API 28 iunie 2022 | 19:57 1063

Agenția spațială rusă a publicat marți coordonatele sediilor occidentale de apărare, inclusiv ale Pentagonului american și ale locului unde se desfășoară summitul NATO, afirmând că operatorii de sateliți occidentali lucrează pentru inamicul Rusiei - Ucraina, informează Reuters.

Dmitri Rogozin

Dmitri Rogozin, șeful agenției Roscosmos, a declarat pentru agenția rusă de știri RIA Novosti: "Întregul conglomerat de grupări orbitale private și de stat lucrează acum exclusiv pentru inamicul nostru".

Membrii alianței NATO, condusă de SUA, nu ascund faptul că trimit arme pentru a ajuta Ucraina să reziste invaziei Rusiei.

Compania americană de imagini prin satelit Maxar, printre ai cărei clienți se numără Departamentul american al Apărării, a publicat de mai multe ori imagini pe care le-a realizat deasupra Ucrainei și Rusiei încă dinainte de începerea invaziei din februarie.

Printre acestea se numără imagini ale consolidării militare a Rusiei în apropierea Ucrainei, într-un moment în care aceasta nega orice intenție de a invada.

"Astăzi se deschide summitul NATO de la Madrid, la care țările occidentale vor declara Rusia cel mai mare dușman al lor", a scris Rogozin pe canalul său de socializare Telegram, scrie stiripesurse.ro.

click pe foto

"Roscosmos publică fotografii din satelit ale locului de desfășurare a summitului și chiar ale "centrelor de decizie" care îi susțin pe naționaliștii ucraineni".

Postarea a inclus fotografii din satelit rusești ale locului de desfășurare a summitului de la Madrid, ale Pentagonului, ale Casei Albe din Washington, ale clădirilor guvernamentale britanice din centrul Londrei, ale Cancelariei germane și ale clădirii parlamentului Reichstag din Berlin, ale sediului NATO din Bruxelles și ale reședinței președintelui francez și ale altor clădiri guvernamentale din Paris.

"În același timp, dăm coordonatele obiectelor", a adăugat Rogozin. "Pentru orice eventualitate".

Coordonatele, exprimate în grade de latitudine și longitudine, sunt disponibile în mod gratuit.

Rusia numește invazia sa o "operațiune militară specială", spunând că a trebuit să acționeze pentru a proteja vorbitorii de limbă rusă de persecuție și pentru a împiedica NATO să folosească Ucraina pentru a amenința securitatea Rusiei. Kievul și NATO resping acest raționament ca fiind un pretext nefondat pentru război.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
natarul asta a descoperit Google Earth.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614