REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ROMÂNIA ar putea REDESCHIDE spectacolele în spații ÎNCHISE

ROMÂNIA ar putea REDESCHIDE spectacolele în spații ÎNCHISE

Replica API 4 aprilie 2021 | 23:34 2933

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, anunţă că un grup de lucru elaborează două programe pilot care ar permite organizarea de spectacole în spaţii închise la Opera Naţională Bucureşti şi la Teatrul Naţional Bucureşti, după de în Spania şi Olanda au fost implementate astfel de programe după izbucnirea pandemiei.

La spectacolele organizate de cele două instituţii de cultură ar urma să poată participa persoanele vaccinate, cele care au trecut prin boală şi pot face dovada că au dezvoltat anticorpi sau cei dispuşi să se testeze înainte de spectacol.

„În primă fază am luat în calcul un program pilot doar pentru zona concertelor în colaborare cu Opera Naţională din Bucureşti, dar vă anunţ în premieră că avem în vedere şi un program pilot pe componenta de teatru indoor şi vom implica în acest sens Teatrul Naţional Bucureşti, deja am purtat discuţii în acest sens şi cu domnul Caramitru. Cele două instituţii, atât Opera Naţională cât şi Teatrul Naţional au infrastructura necesară pentru a putea implementa normele şi pentru a putea evalua şi monitoriza efectele acestor norme se sănătate pe care le vom elabora şi reglementa normativ ulterior”, a declarat Bogdan Gheorghiu .

Acesta a explicat că un grup de lucru discută pe acest subiect şi că după data de 5 aprilie vor exista şi unele concluzii.

Ministrul a precizat că autorităţile române au „studiat” ceea ce s-a întâmplat în Spania şi Olanda, care au implementat deja astfel de proiecte culturale, la care oamenii au putut participa după ce s-au testat, iar contravaloarea testului şi preţul măştii de protecţie a fost incluse în tariful biletului de intrare.

În ceea ce priveşte proiectele care ar urma să fie implementate împreună cu Opera Naţională şi cu Teatrul Naţional din Bucureşti, autorităţile iau în calcul ideea ca cei care doresc să participe la spectacole să fie vaccinaţi, să fi trecut prin boală şi să facă dovada că au dezvoltat anticorpi ori să se testeze înainte de spectacol.

„Vor fi testaţi doar cei care nu pot prezenta dovada vaccinării sau dovada faptului că au trecut deja prin boală şi s-au imunizat”, a menţionat ministrul Culturii, potrivit știripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ati spus ca nu faceti diferenta intre cine este vac si cine nu.
2
0
Falimentul sa va distruga !!!
3
0
..pot sa fac si eu o nunta cu 400 de invitati daca fac dovada ca sunt vaccinati sau le fac testul pe banii mei? De ce sa pot merge doar la spectacole? La fel de bine se poate merge oriunde daca faci dovada ca esti vaccinat sau testat negativ. Chiar nu mai conteaza unde mergi. Nu poti sa iei o decizie numai pentru spectacole. Trebuie sa iei aceiasi decizie si pentru baruri, cluburi, restaurante, hoteluri..s.a.m.d. Corect?
8
2
Deci o luam de la cap cu infectarile !
3
2
Faliment scrie pe voi. O sa mearga tata mare in conditiile astea. Cand o sa va dati seama ce cacat de decizie ati luat o sa fie prea tarziu. Capete seci si incuiate!
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367