REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

România are un campion mondial la Winter Duatlon

România are un campion mondial la Winter Duatlon

Valentina CAMARA 27 martie 2023 | 00:00 734

Robert Tămîrjan a câștigat medalia de aur la Para Winter Dualtlon, la Mondialul din Norvegia. La începutul acestui an, sportivul român, care s-a născut cu hemipareză spastică pe partea dreaptă, a obținut și titlul european la winter triatlon.

Romania are un campion mondial la Winter Duatlon

România are un campion mondial la winter duatlon, în proba de Para. Acesta este Robert Tămîrjan un sportiv de 25 de ani, este plin de titluri mondiale și europene. După ce la începutul anului s-a întors acasă cu cel mai strălucitor trofeu european la winter triatlon, ieri, tânărul a devenit campion mondial la winter duatlon, competiție care s-a desfășurat la Skeikampen, Norvegia.

 „Sunt foarte fericit pentru această medalie de aur pe care am câștigat-o. Mă simt foarte bine, a fost o cursă grea pe care am terminat-o într-o oră și 59 de minute” – Robert Tămîrjan, campion mondial la para winter duatlon.

Robert s-a născut cu o hemipareză spastică pe partea dreaptă, iar doctorii nu îi dădeau aproape nicio șansă să meargă, cu atât mai puțin să facă sport.

Am fost diagnosticat la vârsta de 2 ani. Am fost și operat, mi-a fost alungit tendonul lui Ahile, am suferit multe alte intervenții chirurgicale” – Robert Tămîrjan, campion mondial la para winter duatlon.

Previziunile medicilor nu au fost acceptate de părinții lui Robert, care au făcut tot ce le-a stat în putință ca băiatul să ducă o viață normală. Au început ședințele de fizioterapie și gimnastică medicală, iar tatăl său l-a îndreptat spre sport.

Robert are în palmares nenumărate titluri de campion național, 10 titluri de campion mondial și 10 de campion european în diferite variații ale triatlonului, triatlon, cross triatlon, cross duatlon, winter triatlon și winter duatlon.

Tânărul locuiește în Harghita și spune că iarna aceasta i-a fost greu să se pregătească pentru probele de winter triatlon și duatlon din cauza lipsei zăpezii.

 „Am avut noroc că am mers și m-am antrenat de pista de biatlon de la Băile Harghita unde am avut zăpadă” -– Robert Tămîrjan, campion mondial la para winter duatlon.

Robert nu este singurul român care se întoarce cu medalie e la Mondialul din Norvegia. La Categoria Elite, Luisa Rășină a obținut medalia de argint, iar Viorel Palici s-a clasat pe locul 4.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614