REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

România, 'desfiinţată' în Parlamentul European. Prim-vicepreşedintele CE ameninţă Guvernul cu judecata

România, 'desfiinţată' în Parlamentul European. Prim-vicepreşedintele CE ameninţă Guvernul cu judecata

Replica API 2 octombrie 2018 | 00:19 400

Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne din Parlamentul European discută situaţia din România, inclusiv independenţa justiţiei, în prezenţa prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene Frans Timmermans.

Timmermans a lansat o serie de acuzaţii la adresa Guvernului şi Parlamentului, ameninţând cu trimiterea în faţa instanţelor internaţionale. Principalele declaraţii ale prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene:

"- Parlamentul nu a dat curs observațiilor formulate de GRECO și Comisia de la Veneția.

- S-au ridicat întrebări legat de colaborarea dintre servicile de informații și parchetul anticorupție. Sunt îmtrebări legitime, dar ține de Parlament să supravegheze activitatea serviciilor.-

- Decizia finală în cazul demiterii șefei DNA aparține președintelui. CCR l-a obligat în acest caz să fie de acord cu această demitere.

- Aș vrea să amintesc că activitatea DNA a fost unul dintre motivele principale pentru care raportul MCV din ianuarie 2017 a fost unul mai degrabă pozitiv.

- Procedura de evaluare a procurorului general ridică semne de întrebare.

- Probleme legate de cheltuirea banilor europeni, de legea Curții de Conturi.

- Au fost evoluții spectaculoase în MCV de-a lungul anilor, însă evoluțiile prezente sunt o sursă de îngrijorare. Cu toții am fost șocați de imaginile protestatarilor pașinici și de cum au fost ei primiți de autorități. Sper să nu se repete astfel de situații. Violența nu este niciodată o soluție.

- Dacă se adoptă fără modificări legile justiției și codurile, s-ar afecta capacitatea de combatere a corupției. Ar însemna un regres grav față de evaluarea Comisiei, din ianuarie 2017.

- Comisia face apel la România să regândească cursul pe care l-a luat. Comisia va evalua cu foarte mare atenție legile adoptate și compatibilitatea lor cu legislația europeană. Situația față de ultimele rapoarte s-a deteriorat.

- Ar fi o tragedie dacă în ultimul kilometru al maratonului ați începe să alergați în cealaltă direcție. Dacă vom ajunge la concluzia că regulile au fost încălcare, nu vom ezita să aducem în faza instanței Guvernul Român", a afirmat Timmermans.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand infractorii si penalii fac legi, legile sunt bune pentru hoti si infractori, nu pentru oamenii cinstiti. Si este grav!
1
0
Liviu Dragnea si-a dorit o armata, Carmen Dan i-a oferit Jandarmeria. Carmen Dan va face tot ce-i sta in putere pentru a bloca ancheta procurilor in Dosarul "10 August".
3
2
Muie Timmermans!
3
4
Timermane sa-i mananci pizda lu' m.makavei iar ca supliment pe a lui gusheth!
4
5
acum incep sa ii inteleg pe britanici cu Brexitul. Nu Schengen, mcv, produse second hand pe tarabele din Romania - astia vor Romania sa fie colonia lor si ei stapanii nostri. Mars Timermans!
6
6
Parca ai fi trait aici in Romania si patimesti si tu alaturi de amarastenii romani jecmaniti de oastea de stransura a penalului dracnea. Bravo!
6
4
cine pizda ma-sii este acest sarac olandez sa ameninte Romania ? cine se crede uniunea europeana , stapana Romaniei ? nu domnilor , sunteti niste jegosi care care sub impulsul unor sasi sau retardati gen macovei , macovita , preda vreti sa divizati Romania dupa modelul fostei yugoslavii . Criminalilor , ne luptam cu voi , jigodiilor din ue , de ce n-ati mancat cacat cand gasca basista a furat miliarde de euro ? de ce nu sunt cercetati basistii ? a fost sacrificata udrea ca sa uitam de toti basistii , chiori sau curve ?
9
6
Paola sa ti-o suga pamantul , da cat mai repede
1
7
Ne meritam soarta ! Sa iesi la vot si sa votezi ciuma rosie sau sa stai acasa cu berea in nas ascultand manele ,este unul si acelasi lucru.
8
7
ca om,needucat si imbecil ca politician-gen d-na vasilica-sau bandit notoriu si pedofil-ca liviu-de ce sa nu te puna la colt unul mai educat si moral decat tine?Pana una-alta,Romania trebuie sa respecte niste reguli daca vrea in familia europeana.Sau daca nu,catre Rusia,cu toata viteza.Da,dar cum suntem intr-un mare rahat cu economia distrusa,greu sa ai tupeu sa faci ca polonezii-adica sa-ti iei jucariile si sa pleci.''esti curva,sugi p..a''simplu.
11
6
Incepeti cu Fatalaul asta
1
4
acum incep sa le dau dreptate britanicilor! uitandu ma la ingamfatul ala de olandez cum ne dadea el lectii si punandu ne la colt
13
12
ce bine ar fi sa ne taie fondurile ,ne-am recladi tara ,nu am mai fi wc ul europei cu produsele lor de mana a doua pentru un popor de fraieri ,ne -am lua inapoi petrolul ,gazele,aurul si multe alte bogatii ,am supravietuit pe timpul lui ceasca si acum ne mai facem probleme.Ii deranjeaza ca li- se taie macaroana la resurse ca romanul amarat pune si el pe masa o paine mai alba ,ca nu mai spala la cur italience batrane si vrea sa fie si el platit corect Hai sictir toti asta antipesede,am ajuns acum sa-l plang pe mama Vasile!
12
12
Ajunge! M-am saturat de UE! Acum vreau sa fiu maghiar! Vreau sa fiu polonez! Nu concep ca un oarecine din lumea larga, cu interese certe in Ro, sa ne dicteze ce avem de facut. Toti cred ca Ro e o vaca de muls, toti ravnesc la bogatiile ei, considerandu-ne niste trogloditi, niste oameni abia iesiti din grote. Sunt pentru Roexit, ii admir pe englezi. Demnitatea nu se tranzactioneaza! Asa ca, citez din Ciolannis: M--e Timmermans!
15
15
sa puna cu botul pe labe clica de activisti de partid e sa taie energic malaiu.sa sisteze complet banii europeni,imprumuturile si alte surse de venit,astfel incat sa ne sufocam un pic financiar.Altfel,pe dragnea o sa-l doara fix in pix de parerile lor.
9
14
Frans o sa vezi portul Constanta la pulivara ma pish pe tine jigodie si pe raportul tau MCV ,mai bine referendum daca ar fi bun un roexit!
17
12
Se vede de la o posta ca acest individ numit Frans Timmermans este omul lui Klaus Werner Iohannis si nu inteleg de ce se baga individul si ameninta un guvern legitim ales. Eu unul doresc sa il dau in judecata pe acest ins deoarece mi-a incalcat dreptul si m-a amenintat indirect. Mars idiotule si multa multa muie Frans.
17
18
nu intereseaza pe nimeni acest aspect, singura noastra grija este salvarea puscariasului draknea de puscarie- incearca orice numai ca ulciorul nu merge de multe ori la apa, ti-ai satisfacut dorinta legata de kovesi dar cea legata de copmpletul; de judecata nu iti va mai iesi, ver ramane si fara banii furati nemernicule, iar ficiorul tau, un analfabet care-si permite sa se plimbe cu badiguarzi dupa el este o lipsa de respect fata de cetatean, sau il; urmaresc si pe el cei patru asasini ai tai?
19
16

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272