REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

România, gata pentru scenariul blackoutului

România, gata pentru scenariul blackoutului

Victor ROTARU 2 decembrie 2022 | 10:26 684

Premierul Nicolae Ciucă susține că a pregătit România pentru un răspuns cel mai negru scenariu: blackout, în plină iarnă. Oficialul Guvernului a dat asigurări că țara noastră va trece cu brio peste situația extremă, dacă va fi nevoită să treacă prin așa ceva.

Totuși, șansa ca România să ajungă într-un astfel de scenariu este „foarte, foarte mică”, a transmis premierul.

„Pentru România e foarte, foarte puţin probabil să se întâmple un astfel de moment. Trebuie să fim pregătiţi pentru orice situaţie, dar probabilitatea de a intra într-un blackout, adică într-o pană de curent totală, este foarte, foarte mică. Chiar şi dacă ar fi să se întâmple chestiunea aceasta, sunt măsuri discutate la nivelul întregului sistem energetic, astfel încât să putem relua alimentarea cu energie electrică în timp foarte scurt. (…) Sunt aspecte foarte bine discutate, coordonate la nivelul Guvernului cu toate instituţiile implicate în tot ce ţine de domeniul energetic şi de domeniul de situaţii de urgenţă”, a declarat Nicolae Ciucă.

Oficialul PNL a explicat şi că la nivel naţional s-au luat măsuri pentru ca reţeaua existentă să fie dublată cu generatoare care să asigure funcţionarea „punctelor vitale”.

În ceea ce privește gazele naturale, Nicolae Ciucă a reiterat faptul că România a intrat în perioada de iarnă cu peste 3 miliarde de metri cubi în depozite şi a transmis că nu există probleme în asigurarea cantităţilor necesare, potrivit romaniatv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tineti si discutati tare subiectul poate dam idei imbecililor
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367