REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
10.9° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

România, membră a Consiliului Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor

România, membră a Consiliului Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor

Replica API 6 noiembrie 2018 | 00:00 281

Sorin Grindeanu

România, alături de Federaţia Rusă, Polonia, Azerbaidjan şi Republica Cehă, a obţinut luni mandat în Consiliul Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor (UIT), după ce 137 dintre cele 179 de state membre prezente la Conferinţa Plenipotenţiarilor au votat în favoarea sa, informează un comunicat al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

"România a obţinut cele mai multe voturi la alegerile pentru Consiliul Uniunii Internaţionale a Telecomunicaţiilor, în cadrul Conferinţei Plenipotenţiarilor, care are loc la Dubai, în Emiratele Arabe Unite. 137 dintre cele 179 de state membre prezente au votat în favoarea României! Este un mare succes pentru ţara noastră, pentru că astfel vom avea un cuvânt important de spus în conducerea organizaţiei care dă direcţia la nivel internaţional în domeniul telecomunicaţiilor', a declarat preşedintele ANCOM, Sorin Grindeanu.

Potrivit ANCOM, România a participat la alegeri în cadrul Regiunii C (Europa de Est şi Asia de Nord), unde şapte ţări au candidat pentru cinci locuri. Rezultatul final al procesului electoral a fost următorul: România - 137 de voturi, Federaţia Rusă - 136 de voturi, Polonia - 125 de voturi, Azerbaidjan - 119 voturi, Republica Cehă - 112 voturi, Bulgaria - 110 voturi şi Kârgâzstan - 95 de voturi.

Pe baza voturilor primite, România, Federaţia Rusă, Polonia, Azerbaidjan şi Republica Cehă au obţinut mandate în Consiliul UIT.

Conferinţa Plenipotenţiarilor are loc o dată la fiecare patru ani, pentru a alege conducerea organizaţiei şi pentru a stabili direcţiile de dezbatere până la următoarea ediţie. Anul acesta, Conferinţa are loc la Dubai, Emiratele Arabe Unite, în perioada 29 octombrie - 16 noiembrie. În cadrul aceleiaşi conferinţe, Houlin Zhao a fost reales în funcţia de secretar general al UIT, iar Malcolm Johnson a fost reconfirmat în postul de secretar general adjunct.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272