REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Lun., 13 Mai 2024
Anul XX Nr. 6728
11.2° Constanța Luni, 13 Mai 2024 Anul XX Nr. 6728
 

România reală: groapa de gunoi de la marginea comunei Lumina şi apa contaminată din care se adapă oile

România reală: groapa de gunoi de la marginea comunei Lumina şi apa contaminată din care se adapă oile

Replica API 19 noiembrie 2019 | 22:38 924

FOTO + VIDEO!

FOTO + VIDEO!

Străinii au cumpărat „în draci” terenurile agricole din România, pentru că sunt ieftine, pământul este încă fertil şi nepoluat, mâna de lucru convenabilă – este laitmotivul politicienilor care în ultimii ani au dorit să-şi demonstreze naţionalismul, patrotismul, seriozitatea. În realitate, datale exacte nu le stăpânim încă, pământul nu mai este chiar atât de ferit de poluare, iar exemple le avem din tot judeţul Constanţa, ca să nu mai vorbim despre gropile de deşeuri neconforme (situate de regulă la marginea unor terenuri cultivate) pentru care riscăm sancţiuni drastice din partea UE.

Comuna Lumina revine în atenţie: periodic, cetăţenii din localitate şi din zona Năvodariului reclamă că simt mirosuri grele dinspre fermele şi abatoarele din zonă; din acest punct de vedere, autorităţile au stabilit că nu se pune problema unei poluări şi că, de fapt, nu prea au ce să măsoare. În schimb, dacă autorităţile – Garda de Mediu în primul rând şi Primăria Lumina, dacă ar avea interes să păzească mediul înconjurător, ar sesiza că la marginea localităţii, lângă un teren agricol, a fost înfiinţată o groapă neautorizată de gunoi. Este zona cunoscută drept Valea Neagră, unde îşi are curs şi apa care traversează dereaua localităţii, de acolo de unde se adapă şi animalele. Gândiţi-vă: animale care se adapă dintr-o apă contaminată! Întrebat dacă are ceva de spus, oierul întâlnit în zonă ridică din umeri. E ceva obişnuit…

Aşteptăm, desigur şi reacţia Gărzii de Mediu, pentru că în privinţa primăriei… încă nu am aflat cum va fi rezolvată cealaltă problemă a gunoaielor care sufocă, periodic, comuna – vorbim despre deşeurile menajere care nu sunt colectate “la zi”, după program, pentru că utilajele cumpărate de administraţia locală se tot defectează. Şi-atunci, oamenii rămân cu gunoiul sub nas, în faţa porţii. Despre colectare selectivă, aşa cum spun normele europene… nici pomeneală!

Bine aţi venit în lumea reală, într-o comună cu gunoiul depozitat în câmp, lângă culturi, şi cu locuinţe construite ilegal, la doi paşi de panoul care indică sediul Poliţiei.

Vom reveni.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da, fix de unde scrie sunt. Mergeti sa verificati. Iar articolul este semnat.
1
0
poate Garda de mediu verifica si de unde vine mirosul groaznic. Sumt o gramada de oameni care vor sa vanda si sa se mute din comuna asta
2
0
Da gropile si mizeria de pe sosele de ce nu le filmati, mizeria nu se vede din cotetele voastre xxl, ca daca,aveti jeep si vila va doare in coor de restul, secaturilor comuniste Ambrozia de 2 m de pe marginea drumului, o puneti la uscat ftvngat de infecti
1
0
muie replica si stroe
2
0
Da urbea este manageriata?
3
0
Avem Bnetley si brosa de la Chanel si vile luxoase ,restaurante,fite,baroni locali si acoliti,comunism langa capitalism,socialism prost de stanga imprejur langa democratie aplicata pe alocuri.Nu sunt gunoaie asa traiesc ei...Cand trec autoritatile sa vada din masina cum e pe afara si ce bine e la ei acasa pe banii furati de la fraieri...adica de la populatie,asa le lasa ei intentionat ca le place sa vada contrastul.
6
0
La poarta alba de ce nu filmati, e plin malu canalului de gunoaie...masina primariei aduna gunoiu si il basculeaza pe camp. Tot campul e plin de plastice.
5
0
pai acolo masina primariei si tractorul lor arunca si daca tineti minte an primul an sa curatat
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407