REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.3° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

România se AUTOIZOLEAZĂ! Refuză acordul cu alte ţări în sectorul turistic

România se AUTOIZOLEAZĂ! Refuză acordul cu alte ţări în sectorul turistic

Replica API 21 mai 2020 | 00:00 4916

Bulgaria, Grecia și Serbia se învecinează în sectorul turistic. Este vorba despre un parteneriat în care cele trei ţări vor renunţa la perioada de izolare de 14 zile pentru turiştii care vor dori să îşi petreacă vacanţa la ei. Această înţelegere va prinde contur începând cu data de 1 iunie. România păstrează distanţa în ceea ce priveşte parteneriatul cu aceste ţări, deşi a participat la negocieri.

Virgil Popescu: 1 iunie este doar o propunere

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat că nici data de 1 iunie nu este bătută în cuie în ceea ce priveşte începerea sezonului estival pe litoralul românesc. “Nu există nicio certitudine cu deschiderea sezonului turistic cu 1 iunie. Este doar o propunere. Nu s-a semnat încă niciun parteneriat între cele trei țări. Urmează să mai avem săptămâna viitoare încă o întâlnire între cei patru premieri și ne dorim ca românii care pleacă în vacanță să fie la fel de siguranță și să nu aibă probleme de o eventuală carantină", a declarat ministrul Economiei.

Bulgarii preferă Valea Prahovei şi Delta Dunării

Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), regiunea Sud-Est, Andi Chirilov, spune că sunt mulţi bulgari care îşi fac vacanţele în România.

„Ar fi profitabil acest partenriat cu bulgarii, deoarece sunt mulţi bulgari care îşi fac de exemplu excursii pe Valea Prahovei. Este o zonă preferată de bulgari. Se fac foarte multe excursii de acolo. Mai erau şi acei turişti care veneau în Deltă pentru câteva zile. Bulgarii rămân deschişi. Ei se aşteaptă ca de la 15 iunie să aibă un flux de turişti. Bulgaria poartă deja negocieri cu Polonia, Germania”, a spus el.

Andi Chirilov

Andi Chirilov: Bulgarii au vrut să mergem împreună

Andi Chirilov a mai punctat şi lipsa acordurilor pe care România nu le fructifică. „Sezonul estival va începe în România la 1 iunie, dar dacă nu se semnează acel protocol bilateral între România şi Bulgaria nu se va şti cum se va putea ajunge acolo. Bulgarii nu au încercat să ne-o ia înainte ca de obicei, ci să mergem împreună. Grecia a acceptat, Macedonia de Nord a acceptat, Serbia a acceptat. Aici mă refer la vecinii bulgarilor. Abia după 15 iunie va începe şi litoralul româmesc să funcţioneze. Primii turiştii străni nu ştiu când vor veni? Dacă nu se semnează acorduri bilaterale cu alte ţări, nu vor veni turiştii străini. Am semnale că aceştia doresc să vină pe litoralul românesc”, a mai punctat el.

Şi Israelul ar dori un acord cu România în acest sens

Preşedintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), regiunea Sud-Est spune că totuşi nu va fi un an atât de bun pentru turismul românesc, aşa cum preconizează hotelierii. „Am înţeles că Israelul ar dori un acord cu România în acest sens. Nu ştiu dacă este 100% adevărat. Pe litoralul românesc veneau turişti din Polonia, Germania. Nu vor alege toţi românii litoralul românesc anul acesta. Preferă să meargă în străinătate. Este o categorie de turişti care va merge în continuare în străinătate”, a mai specificat Andi Chirilov.

Petruţ IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum sa le dea drumul?Sa ii tina aici!Sa faca vanzare ,rate de platit ,chirii,leasing-uri la masini!Este o masura foarte buna!
0
0
Bogatilor care sunteti voi bogati. Pentru cine chiar are bani, exista niste locushoare prin Transilvania de-ti batzaie capul. Super bun-gust, mancare gourmet si vinuri de-ti cade palaria. Dar voi abia descoperiti tassos noua eforiesi tot felul de parnai prin BG. All inclusive de Las Fierbinti.
1
2
si creier la fel adica invalid, mai ofticatule aia cu voucere erau aia care nu mergeau deloc in vacanta iar aia cu bani oricum mergeau sau vor merge in bulgaria sau grecia, tu ori esti invidios ori nu-ti mai poti inchiria apartamentele sau vilele la negru!!!
1
1
si prost si fudul!
2
2
Puie Mnl si rezolvam si cu astia. Aceeasi Marie cu alta palarie
2
2
Numai prostanii stau pe litoralul romanistanez, cu bani mai putini gasesti locatii de vis afara, nu ca tzigania Mamaia.
5
0
litoralul romanesc este o tiganie betonata plina de mirlandezi.Va inchipuiti tiganul mocea sa controlzeze neptunil,jupiterul,de arata ca in zAbrauti?bouarul de mazare a distrus mamaia cu pesedeaua,mergeti in varna sa vedeti diferenta fata de cta,oras cimentat plin de apevisti pensionari trintori de lux si tigani.Fugiti tara ba!
5
0
Martin pe toate posturile de televiziune cu parul maciuca,cuib de pasari ciufulita spunand aberatii impreuna cu Nedea.Nu stiu nimic despre turism.Incepand de la tinuta si aspectul fizic spun mult despre acesti oameni din turism.Cum sa va izolati si sa refuzati acordul cu alte tari? Ce scoli aveti in turism? Cine a lucrat in turism stie ce firme straine aduceau turisti straini in Romania. Firma Balkan aducea primii turisti in circuite in tara. La 1 Mai erau deja primii turisti englezi in Mamaia.Asa ati facut si cu ekerman,Tui. Demolati betoanele din Mamaia.Schimbati incompetentii.
7
1
dictatura din romania urmareste distrugerea populatiei, acesta e covidul! nu sunt bani de invatamint, sanatate, pensii, salarii bugetari; dar cum de exista salarii pentru ministri cu ai lor, partide politice, parlament-senat raed arafat! de ce politia este pusa impotriva populatiei, procurorii stim de mult ca se pupa cu escrocii!
7
2
Atatea zvonaci sunt si le place asa mult sa manance rahat cu amandoua mainile ,si nu se lasa nici cum Si cu termometrul am vazut ca sunt nuli chiar si unii medici care nu stiauy ca aceste termometre detecteaza numai temperaturile mari si ca nu tii baga nimeni nimic in dov;eac unii vor cadre medicale poate si un ginecolog sa i controleze la usa mag
2
2
Hai ca la Mamaia nu ai dracului ce sa vezi ca turist,in afara de mare. Majoritatea veneau nu sa faca cure marine si sa se bronzeze,ci sa fie vazuti,sa-si faca selfie cu bautura si curveta langa niste masini bune,totul pe bani cat nu merita. Obiective turistice,peisaje frumoase,canci. Cum lumea saracita nu mai sta sa se holbeze la cei de bani gata,adica fara spectator,nu mai e interesant pentru multi sa mearga la Mamaia. Or sa-si faca selfie din Grecia,tot cu bauturi si curve,nu cu vestigii istorice sau altceva ce tine de cultura.
5
0
Romania devine incet incet Coreea de Nord
11
4
Mamaia nu mai reprezinta Nimic . Probabil ca a fost candva. Acum, o ruina marca bulangiul de fost primar cacacios Mazare!
14
4
Si-au luat aparamente toti tiganii Braileni si Calaraseni in Mamaia. Plin ochi de cordaciuni la Summerland si Tomis Nord. Tigani pesti colcaie in Mamaia Nord la cluburi sa proseasca fete. Mai rau ca in Tailanda.
20
1
Se autoizoleaza pentru exista voucherele de vacanta. Ele oricum se cheltuie doar in Romania. Deci asa cum zicea un ministru anul asta o ne "placa" sa mergem masiv in locatii romanesti. Reabilitare zic ei a turismului cu forta cu bani de la buget. Se va vedea in timp ca politica asta cu bonuri valabile doar in Romania nu e eficienta. Da-mi prima de vacanta daca tot o dai si ma duc unde vreau sa fiu turist. Chiar daca o cheltui doar pe terasa mea. Pana la urma banii tot vor ajunge cu dedicatia vacante. Prezenta voucherelor doar in Romania nu stimuleaza concurenta si strainii vor fi putini.
9
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212