REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

România se ÎNCHIDE! Sute de oameni au ieșit în stradă, la Constanța. Cer DEMISIA lui Arafat. VIDEO

România se ÎNCHIDE! Sute de oameni au ieșit în stradă, la Constanța. Cer DEMISIA lui Arafat. VIDEO

Replica API 29 martie 2021 | 00:00 19302

Mai multe persoane au ieşit, duminică, 28 martie a.c., la protestul din fața Prefecturii, împotriva abuzurilor autorităților ca urmare a restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus.

Cei care l-au inițiat nu au obținut aprobările necesare pentru acesta, astfel că jandarmii i-ar putea amenda pe eventualii participanți acest protest.

Mulţi dintre protestatari, majoritatea tineri, nu poartă măşti de protecţie.

Participanții la protest au scandat „Libertate!“, „Unitate!“, precum și „Constanța, trezește-te!“ sau „Deschideți școlile!“.

UPDATE:

De la primărie, protestatarii au plecat spre Portul Tomis. Jandarmii și politia se află în mijlocul manifestanților.

.

.

De asemenea, participanții la protest au cerut demisia lui Raed Arafat.

S-au extins protestele în marile orașe din țară

Lumea a ieșit în stradă și la Brăila. "Rușine, rușine, rușine să vă fie!", "Jos Guvernul!", scandează și protestatarii de aici.

Oamenii se tem pentru locurile de muncă, se gândesc că rămân acasă, cu copiii, că nu au ce să le pună pe masă.

La Constanta, mai multe dube cu jandarmi s-au mobilizat, împreună cu poliția și au ieșit pe străzile din Constanța.

Poliția și jandarmeria pot folosi forța în cazul în care protestul ia altă amploare iar oamenii nu mai protestează pașnic.

Reamintim că, după ora 20.00, oamenii nu mai au voie pe stradă.

Rămâne de văzut dacă protestul se va încheia la ora 20.00 și dacă vor interveni jandarmii.

Ce spun reprezentanții IJJ Constanța

„În cursul zilei de astăzi, în zona instituţiei Prefectului judeţului Constanţa mai multe persoane s-au adunat pentru a-şi exprima diverse nemulţumiri, acţiune iniţiată pe o reţea de socializare. Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost prezenți la această manifestație pentru asigurarea măsurilor de ordine publică dar şi pentru a se asigura ca sunt respectate măsurile preventive dispuse de autorități în actualul context epidemiologic.

Principalul nostru obiectiv este cel preventiv, urmărind să nu fie înregistrate incidente, conflicte sau alte situații care ar putea afecta siguranța cetățenilor, atât a participanților, cât și a celorlalte persoane.

Precizăm că prima condiţie legală care trebuie respectată pentru a putea organiza o manifestare în spaţiul public este aceea de a o declara în prealabil.

Totodată, reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile H.G. nr.293/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României se permite, în condițiile Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, republicată, organizarea de mitinguri și demonstrații cu un număr de participanți de maximum 100 de persoane.

Având în vedere nerespectarea acestor obligațiilor legale, organizatorii vor fi sancționați contraventional.

De asemenea, sunt participanți la această manifestare care nu s-au conformat recomandărilor forțelor de ordine și nu au respectat măsurile sanitare de protecție individuala prevăzute de legislația în vigoare. Aceștia vor fi identificați și sancționați în raport de prevederile legale încălcate“, au spus reprezentanții IJJ Constanța.

Participanții la protest își strigă nemulțumirile

„Oamenii au ieșit în stradă să își spună problemele, să spună fiecare ce nemulțumiri au. Ne-au închis absolut toate căile de a face sport nu mai pot practica nici un sport din cauza acestui virus dar se pare că, dacă mă plimb prin mall sau mă duc prin supermarket-uri nu mă îmbolnăvesc. Dar dacă mă duc să joc fotbal cu prietenii, se pare că mă îmbolnăvesc“, a transmis unul din participanții la protest.

„Sunt nemulțumit pentru că toate activitățile pe partea de cultură au fost sistate și festivalul pe care eu îl organizez este în pericol de a se anula din cauza deciziilor lui Raed Arafat și a lui Florin Cîțu. Consider că acești oameni nu își iubesc poporul, Noi trebuie să respectăm pandemia și condițiile impuse pentru a ne proteja sănătatea însă ceea ce face Raed Arafat și Florin Cîțu este un atentat și un genocid la la adresa românilor. (...) Sper ca în urma acestei acțiuni pașnice, care dorim să aibă ecou în toată România, să dăm un model și celorlalți români astfel încât ca toată lumea să iasă pașnic în stradă, exact ca la Colectiv, iar domnul Cîțu să își dea demisia în această seară sau cel târziu mâine dimineață“, a fost mesajul unui alt participant la protestul de duminică.

UPDATE 2:

Protestatarii au ajuns în Piața Ovidiu.

UPDATE 3:

Protestatarii se află în prezent pe bulevardul Lăpușneanu, scandând „Libertate!“„Demisia! și „Ieșiți din casă, dacă vă pasă!“.

.

.

UPDATE 4:

În jur de 200 de participanți la protest se află în zona Casei de Cultură.

.

UPDATE 5:

Protestul a luat sfârșit.

Reamintim că incidența cazurilor de coronavirus din municipiul Constanța a ajuns, duminică, 28 martie, la 6.29 cu 1961 de cazuri active, pe județ, indicele de infectare fiind de 4,14.

A.F., A.V., M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt alex macedon peste sarac si prost
2
0
Moarte machidonilor!
1
1
Dragi conationali nu ne bagam si noi pula in masa lu "Rasisti" si comentul lui despre noi....bagane-am si in rasa lui sa me dea un sher-location
0
0
Arafat homosexualul
1
1
pulime .sosocime si pesedime.Muriti uratilor
2
0
pfff super protest, 5 tigani, un sportiv profesionist dar anonim si labagiu ala de Bogdan Oancea care cerseste bani la toti parintii sa tina un kkt de cor pe banii fraierilor care si imagineaza ca plozii lor au talent... ala tipa de foame, mai bine i arunca cinvea o coaja de paine si l trimitea inapoi in tarcul lui
4
0
In zona Capitol, armata si politia a tras cu focuri de arma, munitie de razboi. Eu am vazut zeci de trupe speciale in zona Capitol, 3 elicoptere au aterizat in curtea scolii nr. 37 si au coborit trupe speciale Nato. Nu zice nimeni de tinerii morti de aseara. Jos Mafia PSD. Muie Mazare. Jos cenzura.
3
2
Astia care o ard gen daca nu aveau autorizatie pentru protest amenda puscarie bataie etc, daca va dadea ceausescu interzis la proteste nu mai iesea nimeni in 89 ca era interzis, e bine, oameni fara creier
3
4
Prostovanii au iesit si ei, manipulati, ametiti , etc. Dar politia si jandarmeria ce au pazit? Au avut autorizatie? Daca , da. E dreptul lor , daca nu ...cu legea pe ei.
6
3
Vedea-v-as la ATI pe toti !
11
3
Toti pustanii, borfasii, tuciuriii, oameni fara constiinta si educatie, manipulati ca oile, care nici macar nu stiu de ce au iesit. Fara un tel, fara nimic concret, analfabeti sadea cunoscatori a doua - trei cuvinte, si acelea triviale, s-au plimbat ca berbecii epatandu-si idiotenia. Tarile vestice au impus restrictii mult mai dure, iar handicapatii nostri mintali vor ... nici ei nu stiu ce vor. Ma intrebam cum de nu a aparut urland si Floricica dansatoarea -urlatoarea, Sosoaca!? Natie ipocrita, analfabeta si tampita!
12
7
Kalashnikov-ul este mama voastra. Vedea-v-as la ATI pe toti !
12
4
Auziti nu va suparati pe mine dar romani vostri nu canta nu sunt lautari, asta va doare acum pe voi ca au iesit tigani si lautari, nu e normal ca pana la urma din asta isi castiga paine, romancele voastre nu sunt prostituate, romani nu fura mai taceti dracu ca o sa muriti prosti
6
7
O inflatie de necalificati
12
1
Manipulare cu ciori, interlopi si gura casca.
14
8
mai multi prosti care se filmeaza intre ei ,la ce fetze au unii zici ca acum au iesit din tunelurile dacice si s-au pus la privit antena3
12
8
Cam multe zambete in filmari pentru cata indignare ar trebui sa existe. Sau au PROTESTAT "cu simtul umorului"?
17
8
Isr si pnl Vor plati la alegeri pt asta
12
4
am vazut numai ciori borate .sunt si o mana de oameni ,cu buna credinta dar ciorile sunt multe.au iesit la cioarda ,ca i ingesuiala.ce sila mi a fost sa ma uit la video.cate scursuri,mizerii,inculti..da na, asta i CTA .scuze celor cateva persoane mai spalate ..
19
13
cateva sute de poponari si lesbiste ,cu creier de vita sosoaca..latra anti masca -anti covid....sa va dau muie la toti si sa va fut maicutele in gat!!
17
16
Voi astia care sunteti CONTRA protestului, sper ca , dupa ce vom scapa de acest "virus" care nu este cum se spune, sa nu care cumva sa nu iesiti din casa fara masca , si pana la ora 20 sa fiti in case! Daca nu va convine, nu comentati si stati in case ca laturile si uitati va la noua "tulpina" care va aparea maine
26
10
Ma uit la TV si vad ca se striga: Iesiti din casa daca va pasa " . In general mie imi pasa dar n-am de ce sa ies din casa pentru ca protestul vostru e fara sens. E un protest care demonstreaza ca sunteti niste imbecili si niste handicapati.
27
32
S-a produs o extorsiune a unui degajament si din acest fapt n-am putut sa mai dorm cu nevastamea in pat.
8
13
multa muwwwe la jandarmiiiii
12
9
prea pasnic prea ca la tara..
18
3
Numai ciori si marocani. Cine s.a gasit sa protesteze..
25
20
Uite mama ca nu sunt numai ciori si coarde
22
8
Ela, esti o proasta!
2
9
Astia sunt votantii pnl si usr ptr ca sunt numai tinerii care au votat cu ei daca este sa o luam logic. Votantii psd sunt mosii care au stat in case. Tinerii nu mai au viata sociala din cauza actualului guvern pe care tot ei l-au votat
26
15
Ne intalnim din nou maine la ora 17.00. Vom fi mai multi ca niciodata. Nu ne vor putea amenda pe toti. Vom fi cu miile, din ce in ce mai multi de la o zi la alta. Incet, dar sigur, incepe revolutia. A fost mult pana s-a aprins focul pe care nu ni-l va putea stinge nimeni. Fiti uniti si curajosi! Bravo voua pentru ziua de azi! Aratati ce fel de oameni sunteti si ce puteti. Nu va mai lasati calcati in picioare. Sa-l dam jos urgent si pe nemernicul de primar care e mult mai rau ca Fagadau. Am scapat de dracu si am dat de tasu. Acum, ori niciodata, pana nu e prea tarziu. Nu mai stati si indurati..
34
26
Auziti ce ii deranjeaza pe protestatari, ca este afectata cultura. Din cati am vazut, majoritatea erau lautari, manelisti care au ramas fara prostii care le aruncau bani pentru speciale si dedicatii. Acum mai canta incognito orin soproane si garaje. Ce sa va fac mai, la munca, ca nu mai e loc. Restul protestatarilor, de alde gura casca si manipulati. I-au scos pe amaratii aia din H. Coanda, mintindu-i frumos. In rest, paine si circ!
31
25
Ma bucur ca m-am mutat la Cluj.
28
13
Daca venea Sosoaca, ma bagam si eu intre protestatari. Constanta n-are o voce puternica, din randul cetatenilor. Degeaba latram in strada, astia care ne conduc sunt organizati,noi degeaba suntem multi, caci e haos. Iar ce vrem noi e cam greu. Restrictiile astea nu se intampla doar la noi, e internationala faza. Asa ca nu va mai agitati, va creste tensiunea in zadar!
7
33
Hmmm mi se pare mie s-au au iesit in strada doar BAHNITELE ?!
22
23
Protesteaza valorile Romaniei Au iesit Mexicanii la protest ,Daca voi inchideti magazinele si lumea sta in casae ei ce mai ciordesc ,ca la munca i greu ,daca munceau nu mai aveu timp de proteste .
37
22
INCA O REVOLUTIE !!!
21
18
Da ma aurolacule tara este in halul asta exact din cauza alora care va scot pe voi in strada, ca pe ultimele oi, ca sa sugeti pula de sete, nici nu intelegeti de ce sunteti acolo, atat de prosti sunteti, nu intelegeti ca sunteri doar o masa de manevra formata din 400 de prosti
30
17
Mie mi se pare ca protestatarii domni bonzati iubeste mult cultura.
26
19
Nu urlati voi mai fratilor in dec.1989...ole,ole,ole, Ceausescu nu mai e ! Aici ati ajuns cu totii si urmeaza si mai rau pentru ca atunci cand ne-a fost mai bine Ceausescu a fost impuscat si a lasat tara plina de locuri de munca si fara datorie externa ! Acum suntem sclavii Europei !
32
10
Bai beleuzilor, e pandemie. In toata Europa orasele se inchid.. Acest internet nenorocit da fiecaruia posibilitatea sa si dea cu parerea. Cum bine comenta cineva zilele trecute un articol: Eu sunt tractorist dar cand ajung acasa seara sunt medic pe facebook. Genial
35
30
Ce misto de noi, stam la cusca, aici nu e virus. N-avem noi libertate, dar in rest suntem plini de bani, nici masti nu purtam. Totul e organizat frumos aici, va astept si pe voi! Hai si tu Decebale ca mai e un loc la noi in celula, ia-o si pe Marcela!
18
5
Daca ningea ne durea la basca de protest, asa ne mai plimbam si noi ca e frumos afara. V as obliga sa faceti niste voluntariat la infectioase si dupa, daca mai traiti puteti protesta...
23
20
In sfarsit. La cat mai multe proteste haideti ca putem sa ii daramam
27
19
Am citit toate comment-urile. Adevarul este ca romanii nu sunt uniti. Ca au fost tigani, pusti, curve etc. Se poate dar nu toti erau tigani iar tiganii sunt tot romani ! Asa scrie pe cartile de identitate, cetatenie romana. Problema noastra nu este ce fel de oameni protesteaza sau daca sunt manipulati ci faptul ca in curand nu vom avea ce manca pentru ca nu avem locuri de munca ! Totul este la pamant iar cei ce conduc destinele acestei tari isi urmaresc interesele proprii si interese straine. Ei se bazeaza pe ceea ce scrieti voi mai jos iar principiul lor este DEZBINA SI CONDU !!!
48
18
Unde ati vazut voi tzigani, ghertoi, taximetristi? Acolo sunt numai blonzi cu ochii albastri, minim doctorat, 4 limbi straine.
31
12
A jefuit cu guvernul lui romania
22
9
I-am vazut pe bulevard. Numai copii de pana in 25 ani. Ma intreb cine ii manipuleaza?
29
21
O adunatura de rupti in cur, ghertoi, si asistati social, condimentata si cu cateva persoane cu grave si vizibile probleme la mansarda.
44
34
Numai cocalari,tigani si curve penale.
39
37
Cateva sute de oameni la protest in Constanta nu inseamna nimic. Jumatate din constanteni sunt niste cocalari inculti. Nu am vazut in niciun oras din Europa atatia prostani adunati la un loc.
47
24
Felicitari celor care au iesit la protest iar celor care ati stat acasa sa stati mult si bine
52
40
Chitac pregateste ce e aici e inceputu cand se satura romanul asta se intampla ne am saturat de minciunile voastre cel mai mare jeg partid PNL SI USR sunteti slugile celor ce va ordona de afara si distrugeti tara, va imprumatati de afara ca sa ajuhge slugile lor, ziceati de PSD dai voi sunteti mai hoti aia de la psd sun ucenici pe lingla voi ,nu mai vreti referendum numai vreti alegeri anticipate sa vedeti ce P a sugeti
37
17
Stati inchisi in case si muriti umili in genunchi lasilor.
38
31
Protestul prostiei. Numai tziganni b0rati...Habar nu am nici ei ce scandeaza...nici un motiv clar pentru demisia lui Arafat...nimic.
41
35
din pacate romanii, au fost de buna credinta...au vrut o schimnare, care se incerca din 1990 ..o data la 4 ani...interese, serviciile , vechile structuri...conduc si acum. Azi se castiga tot prin FB si prin dezinformare..Nu mai auzi nimic din partea ,,Diasporei ...unde este ?? sa o intrebam pe Monica Macovei! cei care pot face o comparatie intre regimul comunist si actuala situatie a tarii ... regimul securist era..puiul la ceea ce se intampla acum in tara romaneasca..
35
10
mitingurile pleava si noroi , asa e mereu la noi!
17
19
o sa vina vremea cand o sa va treziti la realitate si atunci o sa fie prea tarziu!asa sunt romanii lasi!te vinde pentru nimic!voi chiar credeti in acest gheotvit sau chiar v-ati vaccinat cu totii si vreti sa murim si noi?
27
20
Constanta are multi tzigani, se putea mai mult..hahaha
30
28
Bai albilor nu mai comentati ca tiganii au iesit la protest, cel putin astia mai au coaie voi masca pe bot si la culcare ca e 8 seara hahahahahahaha
35
34
ba iesti prost? Sa facut intentionat organizare la ora 17 egzact candla televizor are las fierbinti si se stie ca romani sant fani Las Fierbinti tocmai ptr a nu venii la protest. Sti ce zic?
7
31
Constanta poate mai mult ! Mai are cateva mii de tigani! Braila e fruncea tiganimii din romanistan, a castigat detasati! Bravo ! Vrem sapun!
30
22
Jos PLAVANU , ORBAN si putoarea de RALUCA TURCAN ! Iar cacatilor de USR-isti care comenteaza mai jos si mint ca la miting sunt numai tigani : SA VA DAM LA MUIE SECURISTILOR ! ROMANI TREZITI-VA !!!
42
15
Unde dracu ati gasit ciorile astea amarate pentru protest?
27
23
Protestatarii din Ct seamana cu cei din cartier HC.
32
26
Ai facut matematica cu iohanus?? Ia mai numara o data !
14
10
Bravo limbistii mei sa ne sugeti la pula non stop adica for ever.De sclavi limbistii ca voi avem nevoie.Succesuri sa ne spalati la rozeta non stop
20
16
Jos cu tirania europeana care vrea sa impuna ordine si disciplina! Jos cu occidentu care vrea sa ne elimine traditiile noastre stramosesti cum ar fi furatul, lenevia, smecheria. Singurele lucruri bune venite de la hotii astia de europeni sunt tdi urile si bmw urile atat.
18
26
...in mai multe orase, Constanta si Braila. Pe bune!!?? Parca si in cateva sate, Momarla, Tamaioasa, Fundenita. O adunatura de pustani, locuitori din HC, taximetristi...vai de pwla lor, multi nestiind de ce sunt acolo. Incultura la pachet!
27
32
Daca jandarmii ataca cetatenii din Constanta la ordinul javrelor useriste, de maine greva generala! In zece zile de greva generala vor fugi ca paduchii javrele.
40
17
Muie pnl, muie arafat, muie politia si jandarmeria multa muie mamelor lor care au gonoree
33
18
futu-va"n gura de comentaci retarzi!stati in casa si sugeti pula ,jegurilor!
31
28
100 de protestari care au 10 clase impreuna, tigani, contrabandisti, vanzatorii "tigari, tigari", florarese, hoti de buzunare, gura casca, analfabeti, sosoaca si grosan, romanica Evului Mediu
30
34
Bravo si cinste lor!Jos reprezentantii cabalei mondiale: Ficusul de la Cotroceni,Citu ING,Arahat etc.
28
20
Astia de stati acasa si comentati ca au fost tigani sau taximetristi...sa o luati in gura jegurilor.nu va puteti kaka de foame ca nu aveti ce manca da din gura dati.lasa ca aveti voi scoala multa "intelectualilor" sugeti pl
37
27
Este nevoie sa iasa bataie. Doar asa incepe revolutia.
30
24
Din 400-500 de persoane au fost si vreo 20-30 de tigani, doar pe astia din urma i-a bagat presa in prim plan....Din ce am citit pin comentarii se pare ca manipularea le-a iesit !
35
17
Sa va dau muie cu protestul vostru cu tot. Pentru lucruri serioase nu protestati dar pentru o masca si o bodega inchisa da.
30
32
Oameni putini
20
14
sa nu dea Dumnezeu cel sfant sa vrem noi sange,nu pamant,muie camarilei conduse de kkt cel mare care a vandut tara si pe locuitorii ei
24
21
mwe usr si tantalaului iohannis - cap de lemn.
25
15
Da numai ghertoi. Toti la un loc au 10 clase, facute de mai multe ori sa aprofundeze aritmetica. Daca printre ei au fost si cativa rataciti de calitate ar trebui sa si verifice portofelele... daca le mai au.
42
28
Bravo Constanteni! In sfarsit Constanta reactioneaza iar restul care nu au iesit stati in casa fatalailor si comentati ! Ingropati-va cu banii care ii aveti ca de frica sa nu muriti sau sa va pierdeti banii acceptati botnita,vaccinuri si teste in gura si in f.d! Niste prostituati sunteti
36
34
ce de retarzi...
27
26
boratii, reprezentativi pentru Constanta.
29
28
A-si fii venit si eu dar se dadea la televizor Las Fierbinti si nu am vrit sa ratez ca decand a aparut acest sereal nu am ratat niciunul. Sti ce zic?
16
26
Numai portoricani la protestu asta. Astia-s aia cu doctorate in medicina facute pe Youtube. Tu-va-n aripa de ghertoi. Cand e cu adevarat de iesit in strada o sugeti la rece toti si stati in casa, nu vedeti nu auziti . sa va dau la mUE.
33
23
sunt mii, nu e necesar cta asa ceva ,restrictiile e facute sa tina lumea in case , sa nu urle pe strazi nemultumirile, nu mai e de munca nimic asta este, yok parale
23
15
alina ca sunt albi ca sunt colorati sunt tot oameni ca si tn nu esti u mai cu mot nu ai 2 pi...... ura de rasa se pedepseste ......daca te gandeai si u la viitorul tau ieseai si u in strada si toti ceilalti care comentati aiurea va place sa stati inchisi in case si sa purtati botnita ca animalele .uuuu mai bn te avorta mata .....ca degeaba traiesti ...
19
28
au participat numai colorati, garoi, ciori zburatoare , la sapun cu ei , era un moment bun de bagat la topit
32
27
Peste 100 poate sa insemne si 5k de avortoni.
11
17
Vor multa muie exact ca tine ahahahaha
11
13
"Spuma" municipiului
42
19
Cam multi tigani. Taximetristi?
38
25
daca tipau rezistii spuneatica sunt 10 mii. bravo lor stiu ce vor, nu ca aia care s-au dus pe 10 august ca oile in piata victoriei sa tipe pentru bucuresteni!!!
30
30

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218